Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Deterjan Evliyasý!
Geçen yerel bir gazetede okumuþtum. Hoþuma gittiði için anlatayým. Müslümanýn birisi namaz kýlmak için büyük þehirlerden birisinde Çarþý Camiine gider. Camide yer kalmadýðý için halk dýþarý taþmýþtýr.
Bu kardeþimiz de yer bulamadýðý için karþýdaki bakkaldan bir kutu alýr. Cuma namazý baþlar, bu kardeþimiz namazda secdeye vardýðýnda o kutu, deterjan kutusu olduðu için secdede aðzýnda ve burnunda müthiþ bir yanma olur. Hapþuramadýðý için de gözlerinden yaþlar dökülmeye baþlar. O kadar çok yaþ dökülür ki, secde mahallini ýslatýr.
Ayaða kalktýðýnda deterjanýn etkisiyle yine gözyaþlarý devam eder. Selam verdiðinde yanýndaki insanlar hayretle ona bakarlar 'ne mubarek insan, gerçekten evliya bu, göz yaþlarý içinde namaz kýldý' derler. Saygý duymaya baþlarlar.
O durumdan kurtulmak için arkasýna dönüp býrakýp gitmek ister, fakat cemaat dolu olduðu için gidemez, 10 rekat daha tamamlamak mecburiyetinde kalýr. Namaz ve tesbihat bittikten sonra yanýndaki ihtiyar zat, edeble ayaða kalkar, etrafýndaki insanlar onun elini öpmeye kalkarlar. Ýhtiyar zat þöyle der; 'kurban olduðum, sen o kadar mubarek insansýn ki, ben ise ömrümde bir defa, bir damla gözyaþý dökmedim, ne olur dua ette, bende Allah c.c. için aðlayayým' o kardeþimiz de baþýný sallar ÝnþAllah diye.
Herkes etrafýnda, kimisi ayakkabýsýný tutar, kimisi tazim ve edeb tutar. Dua isteyen o ihtiyar da mubarek zatýn hatýrasý diye o deterjan kolisini alýr baðrýna basar. Bi anda deterjanýn kokusu adamýn gözlerini yaktýðý için o da aðlamaya baþlar. Etrafýndaki insanlar Allah Allah, ne mubarek zat, dua eder etmez aðlamaya baþladý derler ve o þekilde adamýn ismi evliyaya çýkar, DETERJAN EVLÝYASI.
www.antoloji.com'dan alýnmýþtýr.
Mahmut abi bu kadar ciddi bir konuya bu fýkra gittimi sizce![]()
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
Bu kadar düþünceli bir adam evliyadýr.
Kimse rahatsýz olmasýn diye hapþýrmayan kiþi
baþka neleri güzel düþünüyordur.
Þu zamanda evliyalýk kolaydýr
Namaz
Oruç ve
harama bulaþmamak
evliyalýk için yeterli.
Mahmut Abi
Evliya demek
Ýnsanýn gözünün kulaðýnýn Allah olmasý demek.
Kalbine bir danýþ
sende ekisk bir þey var mý?
Bazan yukardaki yazý yý
ordan burdan yönlendirilmesi istenen biçimde alýp koymuþsun.
O adamýn gerçekten evliya olduðunu niye düþünmedin acaba
Ýnsanlarý beðenmemek herkese bir kulp takmak ne kadar kolaydýr.
Ya Yunus olamak ise ne kadar zordur.
Osman Demir Istanbul