18 Lt (16 Kg) natürel sýzma zeytinyaðý asitlik derecesi en fazla % 0,8
Ayrýca soðuk sýkým natürel sýzma zeytinyaðý da istek üzerine üretilebilir (25 derece)
18 Lt (16 Kg) natürel sýzma zeytinyaðý asitlik derecesi en fazla % 0,8
Ayrýca soðuk sýkým natürel sýzma zeytinyaðý da istek üzerine üretilebilir (25 derece)
Konu Kasým Böler tarafýndan (17.12.09 Saat 23:39 ) deðiþtirilmiþtir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
2 teneke almanyaya gönderme kaca patlar kasim abii ?
uygun kargo bulunursa burdada satisi olabilir ayrica,,,
taniidklara versek 60 70 teneke eder
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Hakan üzgünüm ama (Nizip yöresi) zeytinyaðý konusunda sen ya eski günleri yad edeceksin ya izin yapacaksýn yada Ýtalyan ve Ýspanyol yaðlarýna talim edeceksin.
Þaka bir yana sizin buranýn herþeyine nasýl özlem duyduðunuzu tahmin edebiliyorum ancak yurtdýþý gönderimi hakkýnda (gerek ücret konusu gerekse ambalaj durumu) bilgim yok, senin için araþtýracaðým.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
tskler abicim... arastirirsan bir pazar elde edilebilir...
sonucta cetin abiler de antepliler dernegi kurdu
en az 500 aile toplaniyoruz her toplantida
reklami yapariz
ayrica italyan yaglari cok güzel ambalajlarda satiliyor abii
fiyatida 750 ml 4 milyona denk geliyor
ama ambalajlama mükkemel
tat hic yok
bide izinden getirme durumu su sekil olmaz
30 kilo bagaj hakkimiz var
30 kilonun 18 kg sinin bi teneeyle degerlendirmek cazip gelmiyor
30 kilo bagaj hakkidnan sonraki her bir kg icin 5 euro ücret ödüyorsun
kargo ücretlerini arastirirken bu kriterleride göz önünde bulundurursan daha iyi olur abii
Konu sakalli0727 tarafýndan (09.12.09 Saat 21:22 ) deðiþtirilmiþtir.
MeLeq ÞeyTAn oLurSa....
Kasým bey soðuk sýkým natürel sýzma zeytinyaðý nasýl elde ediliyor bunun sýcaðý nasýl oluyor biraz bilgi verebilirmisiniz, ayrýca bu asit meselesi nedir nasýl derecelendiriliyor bunun bir ölçü aleti falan mý var.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Soðuk sýkým zeytinyaðý, esas itibarýyla zeytin tanelerini ezerek ve sýkarak çýkarýlan zeytinyaðý çeþididir ayný zamanda kullanýlan sýcak suyun sýcaklýðýnýn da en fazla 27 derece olmasý gerekmektedir. Ancak geliþen teknoloji, hijyen, iþçilik maliyetlerinin yüksek oluþu, ürün iþlemede yüksek kapasitelerin istenmesi v.b nedenlerle pres yöntemi ile çalýþan zeytinyaðý fabrikalarý teknolojiye ayak uydurarak pres yönteminden vazgeçmiþlerdir; ancak kontinü sistem zeytinyaðý üretim tesislerinde elde edilen zeytinyaðý da pres yönteminden elde edilen zeytinyaðý gibi deðildir neticede sýcaklýk, yüksek devir gibi iþlemler esnasýnda bazý özelliklerini yitirmektedir ancak hem teknolojik hemde pres yönteminde elde edilen yaðýn özelliklerinde yað üretebilmek için çalýþmalar yapýlarak hemen hemen pres yönteminine yakýn bir metodla teknolojik olarak soðuk sýkým yaðlarda az miktarda da olsa üretilebilmektedir.
Normal olarak üretilen zeytinyaðlarýnda sýcaklýk 40-45 derece civarýndadýr bu ýsýyý biraz daha arttýrýsanýz zeytinden elde edilen verim biraz artar ancak zeytinyaðýnýn kalitesi ýsý arttýkça düþer
Soðuk sýkýmda sýcaklýk 27 derecede tutularak verimdeki düþüklük kalitenin yükselmesine bilerek tercih ediliyor
tabi ki sadece bu kadar deðil sýcaklýðýn 27 derece olmasý þart ama ayný zamanda dekantör ve seperatörde de çok yüksek devirlerde (3000 ve 6000 dev/dk) iþlem görmemesi gerekiyor, bu nedenle elde edilen yaðýn kalitesi yüksek ama hem sýcaklýðýn düþük olmasýndan hemde yaðýn elde ediliþ yönteminin farklý olmasýndan dolayý maliyet artýyor.
Asit konusu: 100 gr yað içerisindeki oleik asit cinsinden asitlik miktarýdýr,
bu miktarlara göre zeytinyaðýnýn kalitesi belirlenir ve adlandýrýlýr (kalite belirlemede onlarca kriterden bir tanesi asitliktir) asit oranýnýn belirlenmesi için kapsamlý labaratuarlara ihtiyaç yoktur basit yöntemlerle ölçülebilir bunun için bazý labaratuar gereçleri ve alkol eter, solüsyon gibi kimyasallar gerekir.
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.