1430 Yýlýnda Dünyaya Nizam Vermesi Gerekenler Kendi Nizamlarýný Kurmaktan acizler.
Alfabetik Sýrayla Dünyaya Nizam vermesi Gerekenlerin Büyükleri
Afganistan
Nüfusu 32 Milyon Yüzölçümü 657 Bin Km Milli Geliri Yok
Günümüz tarihi: 1921’de baðýmsýzlýðýný kazandý.
Daha sonra Darbeler yaþadýlar. Yani kendi nizamlarýný kuramadýlar. Hepimizin bildiði Rus iþgali ve yeniden kendi ülkelerini kendilerini yönetme hakkýný kazanmalarý ve Bugün. Rus iþgalinin sona ermesinden bu güne yaklaþýk geçen 20 yýlda kendi yönetimlerini kuramadýlar. Tanýdýðýmýz, güvendiðimiz, kahramanlarýmýz Koca Koca Mücahitler bir koltuk uðruna birbirleriyle savaþtýlar. Geçen Yirmi yýlda oturacak iskemleleri bile yok ayakta duruyorlar.
Bangladeþ
Nüfusu 160 Milyon Yüzölçümü 144 Bin Km Milli Gelir 2.700 USD
Pakistan’ýn ve Hindistan’ýn arasýnda az yüzölçüme çokça nüfusu sýðdýrmýþ. Her 10 yýlda çeþitli sebeplerden darbeler yaþýyor. Nizam kurmalarý sýkýntýlý. Ülke bu yüzden kalkýnmakta zorlanýyor. Dünya Küresel sermayesi ucuz ve kalifiye iþçi cenneti olarak kullanýyor. Bir iþçinin aylýk tüm gideri 50 USD. Avrupa birliði ile gümrük anlaþmasý var. Orada üretilen bir mal AB ye gümrüksüz girebiliyor. Buradan da anlýyoruz ki oradaki fabrika sahipleri Avrupalýlar. Bangledeþlilerise az paraya iþçi olarak çalýþýyor Avrupalýlar kazanýyor. Bangladeþli Nizam Kurmasý gereken kardeþlerimiz kendi fabrikasýný kurmaktan ve çalýþmaktan acizler.
Tunus ve Çad
Bu iki ülkeyi ayný baþlýða koydum.
Çadýn Nüfusu 10 Milyon Yüzölçümü 1,284 Milyon Milli geliri 1.500 USD
Tunusun Nüfusu 10 Milyon Yüzölçümü 164 bin Milli geliri 1.500 USD
Tunus ve Çað’ý büyük ülkeler sýrasýnda yazmamýz doðru deðil. Ancak yapýlan zulüm ve yönetim bozukluðu diðer ülkelerle ayný olduðundan buraya yazdým. Hiç Demiryolu yok. Karayolu da yok aslýnda. Ülkeyi yönetenler bu gibi sorunlarla yerine insanlara zulüm etme ve yasak koyma iþleri ile uðraþýyorlar. Ülke kaynaklarý gerek olmayan yasaklarý ve cezalarý koyarak, ceza evi ve güvenlik kuvveti oluþturmak için harcanýyor. Çad’da sokakta bile kadýnlar baþörtülü gezemez. Güvenlik kuvvetlerinin en önemli görevi sokakta baþörtülü gezen kadýnlarýn baþýný açmak, direnleri cezaevine götürmektir. Ülkenin kalkýnmasý için yol yapmak okul yapmak vs gibi hizmetler ise ne yazýk ki yapýlamýyor. Bu iki ülkeyi yönetenlerin en baþýna sormak gerek; Çadýn yolunu, okulunu, fabrikasýný, yaptýnýz da baþörtüsü mü engel oldu.
Cezayir
Nüfusu 33 Milyon Yüzölçümü 2,381 Milyon Milli geliri 1.500 USD
Bu ülke de Tunus ve çad la ayný þekilde yönetiliyor. Kaðýttan ve özellikleri ayný olan kuklalarla ayný yasak ve anlayýþla yönetiliyor. Ülke kaynaklarý fazla olmasýna raðmen halkýn bu gelirden pay almasý engelleniyor. Ülke geliri az bir pay karþýlýðý yabancýlara ****** çekiliyor. Bunu adýna ise çaðdaþlýk deniyor. Milli gelirin 1.500 usd olmasý bunu açýklýyor Ýhracatý ithalatýndan fazla olmasýna raðmen elde edilen fark yatýrýma dönüþtürülemiyor. Ülke için çaðdaþlaþmak; yatýrým ve yüksek teknoloji ile kalkýnmak olmasý gerekirken, gereksiz yasak ve kötü yönetmekten ibarettir.
Halkýn önemsiz basit istekleri bile önemsenmemekte hatta tersine yönetim kararlarý alýnmaktadýr.
Türkmenistan
Nüfusu 4,5 Milyon Yüzölçümü 448 Bin Milli geliri 7200 USD
Sovyetler Birliðinin daðýlmasýndan sonra yeniden yapýlanarak baðýmsýz devlet oldular. Bu tarihteki devlet baþkanlarý Bahtiyar þahbrov çok deðerli bir devlet adamý idi. Komünist rejim nedeniyle kaybolan Türk Milli benliðinin oluþmasý için çalýþtý. Türkiye ile birçok konuda yardýmlaþtý. Kendi adýna hazýrlanan ve birçok deðerli bilgileri kapsayan kitabý her Türkün baþucunda olmasý gereken kaynak bir eserdir. Divaný Lügati Türkî kadar önemli bir eserdir. Bu ülkelerde en önemli sorun Komünizm yüzünden deðerlerinden uzaklaþan ve insanlardýr. Bunun için hýzla eserler hazýrlanmalý ve haklýn Türklüðü ve Milli benliði onlara aþýlanmalýdýr. Milli tarih onlara öðretilmeli ve yeni bir neslin yetiþtirilmesi saðlanmalýdýr.
Kazakistan
Nüfusu 15 Milyon Yüzölçümü 2,717 Milyon Milli geliri 7.400 USD
Türkmenistandaki sýkýtýlarýn tümü burada da bulunmaktadýr. Nükleer teknolojiye sahip olan Kazaklar Türk Dünyasýna bu konuda önderlikte yapabilirler.
Özbekistan
Nüfusu 26,5 Milyon Yüzölçümü 447 Bin Milli geliri 2.300 USD
Tacikistan
Nüfusu 6,6 Milyon Yüzölçümü 143 Bin Milli geliri 1.500 USD
Ýran
Nüfusu 69 Milyon Yüzölçümü 1,648 Milyon Milli geliri 3.401 USD
Ýran öncelikle Yarý Türk biraz da Kürdlerin orada yaþamasý dolayýsýyla günümüz Türk devletlerinden biridir.
Teknolojik anlamda büyük bir geliþme göstermiþtir. Ýran Üniversiteleri bugün dünyanýn sayýlý üniversiteleri sýralamasýnda üst sýralarda yer almaktadýr.
Sanayi üretimi de baþarýlýdýr. Petrol ve diðer doðal madenleri kendisine büyük maddi kaynaklar saðlamaktadýr.
Bu durumu ile Ýslam Dünyasýnýn süper gücü ve dünyanýn önemli devletlerinden olmaya adaydýr.
Ýranýn eksik veya yanlýþ yönleri ise; fazlaca bir Ermeni nüfus barýndýrmasý, stratejik yerinin olumsuz olmasýdýr. Bu nedenle en büyük tehlike yeridir. Coðrafi yeri dolayýsýyla süper devlet olmasý imkansýzdýr.
Günümüz tarihi içinde en büyük problemi ise ; Ýsrailin bu devleti yýkmak istemesi ve kronik bir savaþ halinin olmasýdýr.
Tarih boyunca girdiði önemli, büyük ve kritik savaþlarý hep kaybetti.
Bizansla olan savaþý, Çaldýran Savaþý ve en önemlisi ise halk olarak Muaviye ve Yezidle olan savaþlarý yenilgilerle sonuçlandý.
Bu savaþlarý keybetmesinde en önemlisi Coðrafi yerinin olumsuzluðu, savaþtýðý ülke veya iktidarýn çok güçlü olmasý ve zamanýn uzun olmasýdýr.
Günümüz Ýran Ýsrail-ABD savaþýnda da ayný etkenler vardýr. Bu yüzden ne olacaðýný Yüce Mevlam daha iyi bilir diyerek beklemekteyiz.
Mýsýr
Nüfusu 77 Milyon Yüzölçümü 1,101 Milyon Milli geliri 1.518 USD
Mýsýr da ayný þekilde diktatörlük ve kötü yönetimlerle boðuþmaktadýr. Orada da kötü yönetimin adý BAAS tir tir. BAAS rejimini kýsaca Osmanlý ve Ýslam düþmanlýðý olarak özetleyebiliriz. Halka materyalist bir anlayýþ vermeye çalýþýrlar uzun süre. Ancak hiçbir çalýþmalarý baþarýlý sonuç vermemiþ ve ülkenin kaynaklarýný az bir pay karþýlýðý yabancýlara ****** çekilme adý yine çaðdaþlýk olmuþtur. Ülke Ýsrail’le yaptýðý tüm savaþlarý kaybetmiþ, psikolojik olarak bir eziklik altýna girmiþtir. Tarihte her zaman kazanan kültür kaybedene üstünlük kurmuþtur. Mýsýr bu açýdan bir aydýn yýkýlýþý ile karþý karþýya olmuþtur. 8 milyonluk Ýsrail kendinden kat kat nüfusa sahip Mýsýra karþý savaþta üstünlük kazanmýþtýr. Mýsýr’daki aydýnlar Kazanan kültürden yana olursak bizde kalkýnýrýz veya kazanýrýz gibi yanlýþ bir anlayýþa kapýlmýþlardýr. Bu açýdan dikta bir rejimle Dünyaya Nizam vermesi gerekenler Kendi Nizamlarýný kurmakta baþarýsýzlar.
Malezya
Nüfusu 77 Milyon Yüzölçümü 1,101 Milyon Milli geliri 4.072 USD
Ülke sanayi devrimini tamamlamýþ bir güçtür. Ýslamýn geleceði benim düþünceme göre bu ülkelerde tekrar doðacaktýr
Endonezya
Nüfusu 77 Milyon Yüzölçümü 1,101 Milyon Milli geliri 4.072 USD
Ülke sanayi devrimini tamamlamýþ bir güçtür. Ýslamýn geleceði benim düþünceme göre bu ülkelerde tekrar doðacaktýr
Pakistan
Nüfusu 77 Milyon Yüzölçümü 1,101 Milyon Milli geliri 4.072 USD
Pakistan sanayi devrimini tamamlamýþ ve güçlü bir ülkeydi. Ancak iç kargaþa ve Ýsrail ABD planlarý bu ülkeye sýkýntý vermekte ve istikrarsýzlýða sürüklemektedir.
Sonuç Olarak:
Tüm Müslüman ülkeler bizim tüm Müslüman insanlar kardeþimizdir.
Birinci önceliðimiz Müslümanlarýn sanayi devrimini tamamlayacak þekilde eðitimidir.
Her ülke geliþmek zorundadýr. Savaþlarda kaybetmemizin nedeni teknoljik silahlarýmýzýn olmayýþýdýr.
Güç olarak Düþmana yakýn denk veya oran bile yapýlamayacak þekilde zayýfýz.
Bu yüzden birinci amacýmýz birey olarak çocuklarýmýza Matemetiði ve fen bilimlerini iyi bilen olarak eðitimini tamamlamalýyýz.
Yani liseyi bitirdiðinde matematiði çok iyi biliyor olmalýdýr.
Yüksek tahsilde seçeceðimiz eðitim Týp, Makine bilgisayar kimya mühendisliðidir.
Doktor olan binlerce Müslüman olmalýdýr. Afrikanýn her köþesinde doktorlarýmýz olamalýdýr.
Doktarýmýzýn elinde Kuraný Kerim olmalý ve her hastasýna okumalýdýr.
Makine mühendislerimiz ne kadar büyük kuruluþ varsa hepsine girmelidir.
Kimya Mühendislerimiz ne kadar ilaç fabrikasý laboratuvar varsa hepsinde çalýþmalýdýr.
Bu noktadan sonra tüm erkeklerimiz Hz. Ýsa Tüm kadýnlarýmýz Hz. Meryemdir.
Onlarýn hayatlarý yaptýklarý bizim için kýlavuz olmalýdýr.
Tüm ülkelerimizi incelediðimizde Yönetimini bile yapmaktan aciziz.
Oysa en iyi yöneten biz olmalýydýk.
Tekrar baþýmýzý önümüze alýp düþünmek zorundayýz.
Ne noktadayýz. Ne yanlýþtayýz. Ne kadar uðraþmalýyýz diye.