NÝZÝP ALPEREN OCAKLARI ÖÐRETMENLER GÜNÜ KUTLAMA MESAJI
24 Kasým Öðretmenler Günü Türk Öðretmeninin þeref günüdür. Ona olan saygýyý yenileme, onun yüceliðini anma günüdür.
Bedeli hiçbir maddi karþýlýkla ölçülemeyecek kadar saygýn. Sevgi ve fedakârlýk mesleði. Aðýr bir sorumluluk gerektiren kutsal bir görev. Hz. Ali "Bana bir harf öðretenin 40 yýl kölesi olurum" demiþtir. Atatürk "Dünyanýn her yerinde öðretmenler toplumun en özverili ve en saygýdeðer öðeleridir", "Uluslarý kurtaracak olan yalnýz ve ancak öðretmenlerdir" ve "Öðretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktýr" demekle öðretmene yüklediði sorumluluðu ve deðeri anlatmýþtýr.
Öðretmenlerimiz, tarih boyunca ve dünyanýn neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, medeniyetin, sevginin ve barýþýn öncüleri, önder ve örnek insanlarý olmuþlardýr.
En zor þartlarda dahi geleceðimizin güvencesi olan çocuklarýmýzýn eðitiminin yaný sýra Anadolu'nun en ücra köþesindeki insanlarýmýza ulaþarak, fedakârlýðýn en büyüðünü gösteren, eðitmeyi ve öðretmeyi bir ideal olarak benimseyerek, ülkemizi çaðdaþ medeniyet seviyesine çýkarma gayretini göstermiþlerdir.
Günümüz bilgi çaðýnda Türkiye'nin eðitim kadrosuna maddi ve manevi borcumuz bulunmaktadýr. Bu çerçevede öðretmenlerimizle birlikte geleceðimiz olan çocuklarýn ve gençlerin iyi yetiþtirilmeleri, diðer geliþmiþ ülkelerin insanlarýyla rekabet edebilecek konuma gelebilmeleri saðlanmalýdýr.
Ülkemizin dýþ güvenliði için ordumuz ne kadar önemli ise; iç huzurun ve güvenliðin saðlanmasýnda eðitim de o kadar önem arz etmektedir. Herkesin bir öðretmeni vardýr. Acaba halen öðretmenlerimiz hak ettikleri yerde mi? Artýk öðretmenlerimiz derse girdiklerinde öðrencisinin karþýsýnda ekonomik problemlerini düþünmemelidir. Kafasýnda geçim problemi olan, konumuna uygun kýyafeti bulunmayan bir öðretmen, huzursuz bir psikolojiyle çocuklara ne kadar pozitif enerji aktarabilir.
Bu nedenle sistemin en önde gelen unsuru olan öðretmenlerimizin; özlük haklarý baþta olmak üzere, çalýþma þartlarý ve ortamlarýnýn acilen iyileþtirilmesinde zorunluluk vardýr. Bu vesile ile öðretmenlerimizin hak ettikleri ek ders ücretlerinin her ayýn 3. veya 4. gününde aksatýlmadan, sürüncemeye býrakýlmadan ödenmesi gerekliliðini düþünüyorum.24 Kasým'lar nutuklarýn atýldýðý, ancak ertesi gün verilen sözleri unutulduðu günler olmaktan çýkarýlmalýdýr.
Toplumun en müstesna þahsiyetlerinden oluþan ''Ýrfan Ordusu'' öðretmenlerimiz, hak ettiði deðer ve öneme sahip olmalýdýr.
Bu duygu ve düþüncelerle sevgili öðretmenlerimizin 24 Kasým Öðretmenler Gününü kutluyor, ebediyete intikal etmiþ öðretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kýymetli varlýðýmýz olan siz deðerli öðretmenlerimizi sevgiyle, candan tebrik ediyorum.''
YUNUS SEYHAN
NÝZÝP ALPEREN OCAKLAR BAÞKANI