Nizip Meslek Yüksekokulu her geçen gün yeniliklerine hýz kesmeden devam ediyor. Okul bünyesinde kurulan kütüphanesini yeni kitaplarla geliþtiren Nizip Meslek Yüksekokulu. Öðrencilerin her türlü bilgiye daha çabuk eriþmesini saðlamak amacýyla Gaziantep Üniversitesi Kütüphane Daire Baþkasýn Hasan SEYMEN tarafýndan okulumuza yeni kaynak kitaplar gönderildi.

Okul Müdürü Yaþar BÜYÜKOÐLU’nun yaptýðý açýklamada;

“Bilginin paylaþýlmasýna ve bilgi kaynaklarýnýn zenginleþmesine imkân saðlayan kütüphaneler, insanlýðýn bilgi birikimini gelecek kuþaklara aktararak uygarlýðýn geliþimine ýþýk tutmuþtur. Okuma alýþkanlýðýnýn yaygýnlaþtýrýlmasýnda, eðitim ve kültür düzeyinin yükseltilmesinde, kitaplýklarýn ve kütüphanelerin vazgeçilmez katkýsý olmuþtur. Dünyadaki deðiþimlerin gerisinde kalmamak, her þeyden önce, okuyan, araþtýran ve tartýþan bir toplum oluþturulmasý ile saðlanýr. Bu nedenle, küçük yaþlardan baþlayarak vatandaþlarýmýza kitap sevgisinin ve okuma alýþkanlýðýnýn kazandýrýlmasý, kitap paylaþma sorumluluðunun geliþtirilmesi, kitaplarýn anlam ve deðerinin tüm fertlere öðretilmesi geleceðimiz açýsýndan önem taþýmaktadýr. Bilginin ve onu kitlelere ulaþtýran kitaplarýn hayatýn her adýmýnda yararlanýlacak en önemli kaynaklar olduðu þuurunu toplumun tüm kesimlerinde oluþturabilirsek, halkýmýzýn kütüphanelerden daha fazla yararlanmasýný saðlayabiliriz. Ýnsanlarýmýzýn bilgiye en saðlýklý biçimde ulaþabilmesi için, kütüphanelerin her yaþtan insanýmýzýn ihtiyacýna cevap verecek teknik donanýma ve altyapýya sahip olmasý ve ülkemizin her yerine yaygýnlaþtýrýlmasý gerekir. Kitaplýk ve kütüphane hizmetlerinin geliþtirilmesinde, kütüphanecilik eðitiminin önemi de büyüktür.”

BÜYÜKOÐLU konuþmasýnda “2006 yýlýnda sigaraya 15 trilyon lira harcayan NÝZÝP kitap satýþý için yok denecek kadar para harcamýþ. Ekonomik geliþmesini tamamlayan ülkeler eðitime ve okumaya çok önem veriyorlar. Onlarýn okuduklarý kitap sayýsý bizlerin okuduðu kitap sayýsýndan 100 katýndan fazla. Örneðin Japonya, onlarýn hiçbir doðal zenginliði yok, petrolleri yok ama fert baþýna düþen milli gelirleri ortada. Onlar metroda, duraklarda, trende, yani fýrsat bulduklarý her ortamda kitap okuyorlar. Sebep sonuç iliþkisi. Okuma sevgisi çocuklarýmýza aþýlayabilmemiz için okul öncesi eðitime verilen önemi görmeliyiz, çünkü çocuklar 7 yaþa kadar þekilleniyorlar. Zaman teknoloji lehine geliþiyor. Bizimde bu geliþmelerde öncü olmamýz- lokomotif olmamýz için eðitime ve okumaya önem vermeliyiz, bunun içinde önümüzde engel yoktur tek engelimiz kafamýzýn içinde. Bunu yýkmamýz ve eðitime- okumaya çok önem vermemiz gerekir. Ayrýca okulumuza kitap desteði saðlayan Kütüphane Daire Baþkanýmýz Hasan SEYMEN’e çok teþekkür ederiz. ” dedi.



Devamý Ýçin Týklayýnýz...