BEYAZ PÝRAMÝTLER NEDÝR?
Bugün Çin Halk Cumhuriyeti'nin sýnýrlarý içerisinde yer alan, Xian þehrine 100 km uzaklýkta Qin Ling Shan daglarýnda Ön-Türk uygarlýklarýndan birisi tarafýndan inþa edilmi, etrafýnda irili ufakli 100 adet piramitle beraber, 300 metre yüksekliðinde bir piramit bulunmaktadir.
Beyaz Piramit'in ikinci dünya þavasý sýrasýnda Çin'e yardým malzemesi götüren bir C-54 uçaðýndan çekilen fotografi 1957 yýlýnda ilk kez Life dergisinde yayýnlanmýþtýr.
Bu piramitleri araþtýrmak üzere 1994 yýlýnda Sensi bölgesine bir gezi yapan Alman bilim adami Hartwig Hausdof kendi koleksiyonundan birkaç resmin halka açýlmasýna izin vermiþtir. Hausdorf'a göre piramitlerin yapým tarihi en az M.Ö. 2500'ler civarýndadýr.
Bölge Çin Halk Cumhuriyeti tarafýndan yasak bölge ilan edilmiþ olduðundan dolayý Piramitler içerisinde bulunan Misir medeniyetinden çok ileri bir teknikle mumyalanmýs olan cesetler ve Ön-Türkçe yazýtlar üzerinde arastýrma yapýlamamaktadýr.
Türk Bilimadamý Kazým Mýrsan yaptýðý araþtýrmalarda Ön-Türk uygarlýlarý tarafýndan OT-OG olarak isimlendirilen Ön-Misir'a M.Ö 3000 yýllarýndan Dogu Anadolu'dan Isub-Ög yazýsýnýn gittigini tespit etmiþtir. Kazým Mýrsam'ýn bugüne kadar anlamý çözülemeyen 184 adet Mýsýr hiyeroglifini Ön-Türkçe olarak okumu oldugu ve mumyalama tekniklerinin yine M.Ö. 3000'li yýllarda Altaylarda geliþtirildiði düþünülürse Piramit insan teknolojisinin Eski Mýsýr'a Ön-Türk Uygarlýklari tarafýndan öðretildiði sonucuna ulaþýlmaktadýr.
Bütün bunlarla ilgili olarak Haluk Tarcan'ýn "Ön-Türk Uygarlýðý - Resmi Tarihin Çöküþü" isimli eserinde aradýðýnýz bilgileri bulabilirsiniz. Ben henüz kitaplara ulaþýp okuma þansým olmadý ama önceliklerimin arasýnda ilk sýralarda yer alýyor.
Bütün bunlarý sizlere tarihimizin ve atalarýmýzýn ne kadar büyük olduðunu hatýrlatmak için yazýyorum ve paylaþýyorum.
"Türkleri bütün dünyaya geri bir millet olarak tanýtan görüþ, bizim de içimize girmiþtir. Evvelâ, millete tarihini, asil bir millete mensup bulunduðunu, bütün medeniyetlerin anasý olan ileri bir milletin çocuklarý olduðunu öðretmeliyiz" diyen M.Kemal Atatürk elbette bütün bunlarý 1930 yýlýnda boþuna söylememiþ. (Ahmet Hamdi Baþar, Atatürk'le 3 ay, s. 122)