Mail adresin varsa yaz, sana metnin aslýný yollayayým. Metinde bu iddialarý Risale-i Nur'daki sayfa ve fasýl numaralarý ile ayrýntýlý veriyor.Lütfen körü körüne peþin hükümle reddetmeyin. Doðruluðunu orijinalinden okuyup iftira mý gerçek mi olduðunu öðrenin.
Bu sorunun cevabi bu degil Mahmýt emmi...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
YAZIN iSTANBULA TAVA BULUÞMASINA GELDÝÐÝMDE ÜLKERÝN CAMÝSÝNDE CUMA NAMAZINI MÜSLÜM ABÝYLE BERABER KILDIK BEN ONUN MÜSLÜMAN OLDUÐUNA ÞAHÝDÝM.EÐER OSMAN BÖYLE BÝR ÞEYÝ BU SAATTEN SONRA MÜSLÜM ABÝYE DEMÝÞSE YAZIKLAR OLSUN .BU SÝTEDE BU SAATEN SONRA SÝZE HAYIRLI BÝZE UÐURLAR OLSUN.![]()
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Ben geldim diyemi millet dagildi anlamadim gitti...
bunlarin hepsi ahireten gelen mektup yuzunden oldu biliyorum, zaten mektup sahte cikti, bu mektubu yazanda dursun cicekmis ole diyorlar ben yalancinin yalancisiyim...
Dayan be gönlüm!.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Peþin hükümle körü körüne reddetmiyorum bildiðim tanýdýðým ve okuduðum için reddediyorum.
Sizede Bediüzzamanýn eserlerini okumanýzý ýsrarla tavsiye ediyorum.
Yazý hususunda madem cevap gelmedi o zaman bildiðim kadarýyla yazayým.
60 ihtilalinden sonra ismini unuttuðum bir paþa! diyanet iþleri riyasetine atanmýþtýr. 63'de yaþ haddinden dolayý emekli olmuþ yerine tevfik gerçeker atanmýþýtr. Bu þahýs Nurculukla mücadele adýnda bahriye üçok, neda armaner'inde aralarýnda bulunduðu bir komite teþkil etmiþtir. Maksadý çerçevesinde broþürler bastýrarak yalan yanlýþ ifadelerle (iftiralarla) karalama kampanyasý baþlatmýþ ve yukarýda bashe konu metni son osmanlý þehulislamý Mstafa Sabri'ye atfederek yayýnlamýþlardýr. Konuyu araþtýran Merhum Avukat Bekir Berk ilginç sonuçlara ulaþmýþ Mustafa Sabrinin on yýl önce vefat ettiðini öðrenmiþlerdir. Neda Armaner bu yazýnýn Mustafa sabriye ait oldugunu beyan ederek onun kitabýndan alýndýðýný söylesede Mustafa Sabrinin oðlu babasýnýn böyle bir kitap yazmadýðýný ve adý gecen kitap evinin yýllar önce kapandýðýný söylemiþtir.
Mesele iftiradan öte deðildir.
Ayrýca Risale-i Nurlar diyanet iþleri tarafýndan tetkik edilmiþ yayýnýna müsaade edilmiþtir. Halen bir çok yayýnevi tarafýndan basýlýp yayýnlanmaktadýr.
Risale-i Nur, Kur'an Kerimden sonra dünyada en çok okunan eser olmuþ onlarca dünya diline çevrilmiþ imam hakikatlerinden müteþekkil þahane bir eserdir.
Bediüzzaman 1.dünya harbinde Ermeni çetelere ve Ruslara karþý gösterdiði üstün mücadele neticesinde M.Kemal tarafýndan bizzat 1.meclise davet edilmiþtir.
Þeyh Sait ayaklanmasýnda kendisinden destek isteyen aracýlara "Bu millet evliya torunudur dolayýsý ile evliya torunlarýna kýlýç çekilmez bu davadan vazgeçin" diyerek ayaklanmaya karþý çýkmýþ bir çok aþireti ayaklanmaya katýlmamalarý hususunda ikna etmiþ buna raðmen sürgüne yollanarak çileli hayatý baþlamýþtýr.
Dayan be gönlüm!.
Bu ne peki
Onsekizinci Lem’a
Mahremdir, herkese gösterilmez
Otuz Birinci Mektubun On Sekizinci Lem’asý
Risale-i Nur þakirtlerine iþaret eden Hazret-i Ali’nin (r.a.) bir keramet-i gaybiyesidir.
Cay-ý dikkat: Þu acip lem’anýn ehemmiyeti üç noktadan geliyor.
Birincisi ve en mühimi: Gizli kalmýþ gaybî mühim bir mucize-i Ahmediyeyi (a.s.m.) beyan eder ki, cevamiu’l-kelim nev’inden iki cümleden ibaret bir hadis-i þerifi iki sayfa kadar hakaik-i tarihiyeyi ve iki devlet-i azime-i Ýslâmiyenin hatimelerini ifade ediyor.
Ýkincisi: Keramet-i evliya hak olduðuna kat’i bir burhan gösteren Hazret-i Ali’nin (r.a.), latin harfinin kabulünü tam tarihiyle ve tarz-ý tatbikini iki kelimeyle göstermesidir.
Üçüncüsü: Risale-i Nur þakirtlerine ve naþirlerine karþý Hazret-i Ali’nin (r.a.) irþadkârane ve teveccühkârane bakmasý ve iþaret etmesidir. (…)
Hazret-i Cebrail’in, Âlâ Nebiyyina (a.s.m.) huzur-u Nebevide getirip Hz. Ali’ye Sekine namýyla bir sayfada yazýlý Ýsm-i Âzam, Hz. Ali’nin (r.a.) kucaðýna düþmüþ. Hz. Ali diyor: “Ben Cebrail’in þahsýný yalnýz alâimü’s-sema suretinde gördüm. Sesini iþittim, sayfayý aldým, bu isimleri içinde buldum” diyerek bu Ýsm-i Âzamdan bahs ile bazý hadisatý zikirden sonra tahdis-i nimet suretinde diyor ki:
“Evvel-i dünyadan kýyamete kadar ulum-u *****ý mühimme bize meþhud derecesinde inkiþaf etmiþ, kim ne isterse sorsun, sözümüze þüphe edenler zelil olur.”
(Sikke-i Tasdik-i Gaybi, On Sekizinci Lem’a, Kaynaklý-Ýndeksli Risale-i Nur Külliyatý, Bediuzzaman Said Nursi, Yeni Asya Yayýnlarý, Ýstanbul, 1995, c. 2 s. 2078-2079)
NOT
Cebrail aleyhisselam Ali radiyellahu anh’a bir kitap getirdiyse, onun da peygamber olmasý gerekir. Eðer o kitapta dünyanýn baþlangýcýndan kýyamete kadar var olacak ilimler ve önemli sýrlar çok açýk ve net bir þekilde bildirilmiþse Ali radiyellahu anh’ýn Peygamberimizden üstün olmasý gerekir. Çünkü Peygamberimize böyle bir bilgi bildirilmemiþtir. Tamamen asýlsýz olan böyle bir iftiraya inanan, Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin son peygamber olduðunu, Kur’an’ýn da son kitap olduðunu kabul etmemiþ olur. Burada böyle bir iftiraya yer verilmesinin sebebi, son paragrafta belirtildiði gibi Risale-i Nur þakirtlerini kutsallaþtýrma arzusudur.
Ahmed b. Hanbel Ali radiyellahü anh’tan þunu rivayet etmiþtir: Beni Resulüllah sallallahü aleyhi ve sellem çaðýrdý ve buyurdu ki, ” Sende Ýsâ’ya benzer bir yön vardýr. Yahudiler onu öylesine horlamýþlardýr ki, anasýna iftira bile etmiþlerdir. Hýrýstiyanlar da öylesine sevmiþlerdir ki, onu kendisine layýk olmayan bir yere indirmiþlerdir.” Ali þöyle devam etti: Dikkat edin, iki grup, benim hakkýmda kendilerini gerçekten mahvedeceklerdir. Birisi sevenlerdir ki, beni bende olmayan þeylerle öveceklerdir. Diðeri de horlayanlardýr ki, bana olan kinleri onlarý bana iftiraya zorlayacaktýr. Bakýn, ben peygamber deðilim. Bana vahiy gelmez. Ama ben gücümün yettiði kadar Allah’ýn kitabýna ve Resulüllahýn sünnetine uygun iþ yaparým. Size Allah’a boyun eðmeyi emrettiðim sürece hoþunuza gitse de gitmese de bana boyun eðemek görevinizdir. (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I/160)
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (17.11.09 Saat 10:04 ) deðiþtirilmiþtir.
Mahmut o yazýda Hz.Ali'ye kitap geldi demiyor, o kitapda bu kadar ilim var demiyor ! Nereden çýkýyor o zaman anlamadým ki. Diyorki Hz.Ali'ye Cebrail As. tarafýndan Allah'ýn büyük isimlerinden birkaçýnýn yazýlý olduðu sayfa elinde belirdi. Buna benzer bir çok Allah dostuna olmuþtur ve garipsenecek birþey yoktur.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Beni aþar bu konular.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Mahmut kimsenin kimseye bir þey dediði yok.
Cemaat
tarikat
Þeyhlik
derviþlik
gönül iþidir.
Sen istediðini seversin
istemediðini sevmezsin.
ben þahsým adýma söylüyorum
haddim olmayan bir konuda
internette
kim tarafýndan ve amaçla bilmediðim
bir yazýyý
alýp doðruymuþ gibi
inanýrsam
ben ya aklý olmayan biriyimdir.
yada kötü niyetli biriyimdir.
Bedizzaman hakkýnda konuþmak için
Çok þey bilmek lazýmdýr.
Çok þey bilende zaten
onun ne kadar iyi bir adam olduðunu
sadece Allah için çalýþtýðýný bilir.
Osman Demir Istanbul
Risale-i nur 6.000 sayfalýk bir eser. Ýthama medar olacak yazýlar mektuplar olmuþtur. Fakat bu ithamlarýn hepsi nur talebeleri tarafýndan açýklanmýþtýr.
Ne insanlarýn Risaleleri ne maksatla okudugunu bilirim. Hepsi de etkilenmiþlerdir sonuçta.
Hz.Ali'nin bahsi mevzu ise dün Mahmut abiye belki tatmin olur diye mesaj olarak atmýþtým buraya da yazmakda fayda görüyorum.
Dost Tv'yi izletyenler bilir Sekine duasý tekraren okunuyor. Ferdun, Hayyun.... diye Esma ile baþlar ayet ile devam eder. 19 defa okunur. Sekine duasý herbiri 19 harften oluþan 19 ayetten ibarettir. Kaynaðý kurandýr.
Hz.Ali'nin kucaðýna düþme hususunda ise Bediüzzaman talebelerine yazdýðý bir mektupta þöyle diyor. Onlar vahiyle Peygambere (a.s.m.) nazil olduðu vakit, Ýmam-ý Ali’ye (r.a.) emretti, ’Yaz’; o da yazdý...." diyerek açýklamýþtýr.
Sonra cebraili görme hadisesine sadece Hz.ali nail olmamýþtýr. Hz.hamza, Hz.Ayþe vs. bir çoklarý da dýhye süretinde görmüþtür.
Biliyorsunuz ki cevþen'de cebrail tarafýndan peygamberimize bildirilmiþtir.
Sonra kudsi hadisler var bunu neyle açýklayacaðýz sonra kuranda bizzat arýya vahyettik ibaresi var.
Sonra peygamberimizin cebrail a.s. ile farklý yerlerde farklý konularda konuþmlarý var.
Herneyse mesele anlaþýlmayan yerlere itiraz ederek kafa bulandýrmak olmamalý bir kere olsun Hayatý çile sürgün ve yokluk içinde geçen ve maksadý gayesi insanlarýn imanýný ziyadeleþtirmek için eser yazmak olan kuran ve sünnet dairesi dýþýna çýkmamýþ birisi olan Bediüzzamanýn hayatýný kýsaca okumanýzý tavsiye ediyorum biþey kaybetmezsiniz. Eleþtirdiðiniz insaný tanýmýþ olursunuz en azýndan.
Tabi tabi bizim aklýmýz yok bir tek sen akýllýsýn,öyle ya biz ekmeði kulaðýmýza tepiyoruz.Aðzýna sakýz olmuþ, bilmediðin yazýlarý kopyalayýp yapýþtýrýyorsunuz falan diye.Biz dünyada yaþamýyoruz, hiç kitap okumuyoruz,hiç internetten bir þey araþtýrmýyoruz o kadar kör cahiliz ki sadece baþkalarýna ait olan yazýlarý yazýyoruz bize ait bir þey yok.Öðrendiðimiz okuduðumuz bilgiler zaten baþkalarý tarafýndan yazýlmýþ þeyler deðilmi.Bizim yazdýðýmýz þeyler baþkalarýna ait, senin yazdýðýn þeyler sadece sana ait.Çok akýllý adamsýn vesselam, ben senin yerinde olsam bizim gibi aklý kendine yetmeyen kötü niyetli adamlarla muattap olmam.![]()