> 1.sýnýf 1.yarýlý
> blc101 balcana giriþ
>
> üniteler
> 1.berecik balcanýný tanýyalým.
> 2.topak balcanýn kullaným alanlarý.
> 3.gurutmalýk balcanýn temel özellikleri
> 4.tahumsuz balcan seçme teknikleri.
> 5.baþlýca balcan yemekleri
> 6.bir ritüel olarak balcan kebabý.
> 7.söörme nedir? sýçýrtmalý lahmacunda söörmenin önemi.
> 8.alinin balcana bakýþý.
> 9.balcan mevsiminin bireyler üzerindeki olumsuz etkileri.
>
>
> 1.sýnýf 2.yarýyýl
> mng01 - mangal
>
> a- mangal nedir, nelerden imal edilir.
> b- mangal nasýl yakýlýr (uygulamalý laboratuar etüdü)
> c- mangal yellerken yapilan icatlar tez konusu
> d- gonu gonþuya karþý kuyruk yaðý dumaný nasýl gizlenir.
> e- þiþten dökmeden kebap etme teknikleri
> f- ateþ geçmesi ve canlandýrma teknikleri
> g- kebap üstündeyken alev alan mangalý söndürme teknikleri (tuz, sirke, vs)
> h- kül deðerlendirme yöntemleri (söörme, samsak biþirme)
> i- son ateþte çay demleme ve konularýn tekrarý
>
>
>
> 2.sýnýf 1.yarýyýl
> cvr216 : cuvaranýn antep toplumsal hayatýndaki yeri ve önemi
>
> -sigaranýn cuvara kelimesine dönüþümünün etimolojik süreci
> -cuvara en iyi beyaz çorapta mý saklanýr renkli çorapta mý ikilemi
> üzerine teorik çalýþmalar
> -cuvara içmenin en antepliceleri (tez konusu)
> -cuvaranýn toplum saðlýðý üzerindeki olumlu etkileri
> -ceyiz günü tepsiye cuvara dizmenin incelikleri
> -cuvara ikram etmenin ve otlanmanýn pratikteki yansýmalarý
> -cuvara içilirken baba tarafýndan yakalanýlmasý olasýlýðýna karþý
> üretilmiþ kalýp yalanlar
> -yanan cuvaranýn birisi tarafýndan yakalanýldýðýnda ceket cebine
> atýlmasýnýn ekonomi üzerindeki etkileri
>
> 2.sýnýf 2.yarýyýl
>
> fstk027-fýstýk
>
> 1. antep fýstýðýný tanýma ve yeme teknikleri
> 2.fýstýðýn kullaným alanlarý
> 3.fýstýk çeþitleri
> 4.baklavada ve diðer tatlýlarda fýstýðýn önemi
> 5.siirt ve urfa fýstýklarýyla mücadele(fýstýk zararlýlarý)
> 6.yuzde 99 citlak fýstýk
> 7.duzlu fýstýk
>
> --------------------------------
> 3.sýnýf 1.yarýyýl
>
> biber salçasýna giriþ(bsg205)
>
> bu ders biber salçasý yapýmýný teorik ve pratik olarak iþlemektedir.
> 1. antakya ve antep biberi arasýndaki farklar; þeker biber-acý biber
> 2. biber kurutma teknikleri
> 3. salçanýn yapýlma zamaný, fukara yazý
> 4. ön makine bilgisi, duvarlarda biber cekilir yazmadýðýnda yapýlmasý
> gerekenler
> 5. yön bilgisi
> 5a)tepsi polarizasyonu, yatay ve düþey tepsi konumu
> 5b)kýble bazlý yön tespiti, batýya bakan balkonlarda salçanýn suyunu
> çekmesinin saðlanmasý
> 5c)verev konumlarda su çekme yöntemleri
> 6. salça beyazlaþýrsa gereksiz hanek ve sözlerden korunma teknikleri
> 7. salça karýþtýrmada dünyanýn günlük hareketinin etkileri
> 8. metoroloji bilgisi, yaðmurda salçayý içeri kaçýrmanýn fiziksel
> olarak incelenmesi
>
> 3.sýnýf 2.yarýyýl
> üzm 101 üzüm yetiþtiriciliði ve üzümü tanýma
> 1.hönüsü'nün yapýsý
> 2.dýmýþgý nasýl yetiþtirilir
> 3.muhammediye yetiþtirmede dikkat edilecek hususlar
> 4.üzüm gurutma teknikleri
> 5.üzüm gaynatma teknikleri
> 6.cücük üzümünün kimyasal yapýsý
> 7.ülkemizde döðülgen üzüm yetiþtiriciliðinde uygulanan teknikler
>
> ------------------------
> 4.sýnýf 1.yarýyýl
> pkmz 102 pekmez yapýmý ve pazarlama
> 1.pekmez'e giriþ
> 2.pekmez yapýmýnda dikkat edilecek hususlar
> 3.pekmez yapýlacak üzümün yetiþtirilmesi
> 4.pekmez ambalajýnda dikkat edilecek hususlar
> 5.pekmezde kaliteyi artýrma yöntemleri
> 6.ülkemizde þirecilik
>
> 4.sýnýf 2.yarýyýl
> kft 302 küfte yapýmý ve teknikleri
> 1.küfte nedir?
> 2.küfte'ye giriþ
> 3.küfte yapýmýnda dikkat edilmesi gereken hususlar
> 4.küftenin tarihi ve geliþim süreci
> 5.küfte analizi
> 6.küfte yoðurma teknikleri
> 7.küfte çeþitleri
> 8.küfte yoðurmanýn bilimsel ilkeleri (küfte yoðrulurken uygulanan
> kuvvetin fiziksel hesaplamalarý)
> 9.antep'te küftecilik
>
> ----------------------------------------
> bitirme tezi
> balcanýn ruh saðlýðý üzerine etkilerinin, toplumsal ve biyolojik
> aktivitelerinin
> tümevarýmsal olarak irdelenmesi üzerine bir çalýþma.
>
> ---------------------------------
>
>
> lisansüstü eðitim-master
> * küfte zorunlu derstir
> * diðer dersler seçmelidir
> * ortak ders: arvadlarlan herifler birlikte alýcý
>
> arvadlar için:
>
> 1. kabýl nasýl yapýlýr? (uygulamalý)
> 2. hasta görmiye nasýl gidilir? nevse görmeyle farklarý nelerdir?
> 3. sahreye hazýrlanma -ortak ders-
> 4. çeyiz düzme-ortak ders-
> 5. zýlgýt çekme (uygulamalý)
> 6. gelin nasýl eðitilir?
> 7. gaynanadan kurtulmanýn yollarý
> 8. küfte- zorunlu ders-
>
> herifler için:
>
> 1. herþeye karýþmanýn yollarý
> 2. arvadýn kanýný depesine çýkarmanýn yollarý
> 3. kebap
> 4. çiðküfte
> 5. beyran
> 6. yaaa çekme (uygulamalý)
> 7. lahmacun ve sörmenin incelikleri
> 8. sahreye hazýrlanma -ortak ders-
> 9. çeyiz düzme-ortak ders-
> 10. küfte -zorunlu ders-
NOT : ALINTIDIR KAYNAK : eskiliufaksozluk.com