![]()
Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan yayýnlanan genelge doðrultusunda Öðretmenlerden "Ücretsiz Ders Kitabý Daðýtýmý Projesi"nin anlamýný kaybettirecek, soru bankasý, ünite dergisi, çalýþma yapraklarý gibi yardýmcý ders araçlarýnýn aldýrýlmasý konusunda öðrencilere baský yapýlmamasý istenmiþti. Yayýnlanan genelgede, öðretim programlarýnýn yenilenmesinin, öðretim materyallerinin yenilenmesinin zorunlu kýlýndýðý belirtilmiþ, öðretim materyallerinin içeriðinin geliþen dünyanýn gereklerine göre oluþturulduðu kaydedilmiþti. Bu doðrultuda yapýlandýrmacý anlayýþý destekleyecek öðrenci ders ve çalýþma kitaplarý hazýrlanmýþtý. "Bunun yaný sýra, alternatif yöntem ve tekniklerle desteklenen öðretmen kýlavuz kitaplarý, öðrenci ders ve çalýþma kitaplarý ile birlikte tüm ilköðretim okullarýmýza da ücretsiz olarak daðýtýldý. Ancak yardýmcý ders araçlarýnýn aldýrýlmasýnýn ardý arkasý kesilmiyor. Öðrenci Velilerinin Okul masraflarýnýn önemli ölçüde azaltýlmasý bakýmýndan Bakanlýk, 2003-2004 Öðretim yýlýndan itibaren “Ücretsiz Ders Kitabý Daðýtýmý Projesi"ni baþlatmýþ, öðrencilere bu projenin anlamýný kaybettirecek, öðretim programlarý ile uyum içinde olmayan, soru bankasý, ünite dergisi, çalýþma yapraklarý gibi yardýmcý ders araçlarýnýn aldýrýlmamasýný belirtmesine raðmen bir çok veli bu konuda sýkýntý yaþadýðýný belirtti. Çocuklarýndan yardýmcý ders ve çeþitli kaynak kitaplar istendiðini söyleyen veliler, özellikle ayný kýrtasiyelere gitmekten ve kitap almaktan usandýklarýný belirttiler. NRT’yi telefonla arayarak þikâyetlerini dile getiren veliler Devletin verdiði ders kitaplarý yetersiz mi diyerek konuya çözüm bulunmasýný istediler.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...