Saglýk bakanlýgýmýzýn resmi bildirimleri.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Güzel bilgi Fatih çok iyi oldu bunu vermen.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
![]()
Ben burnumdan iki defa ameliyat oldum..Bu yüzden sýk sýk nezle ya da grip olurum.
Ama bu yýl grip olmama bile müsade yok...Geçen hafta grip oldum..her zamanki
gibi yani...herkes seferber oldu...maske taktýrdýlar..aman ha limon içi mandalina ye..
ateþ ölçtürdüler...Yaw bi þeyim yok diyorum...olmaz tedbir gerek dediler...Neyse
iki gün beleþten yattým... ara sýra grip mi olsam acaba diyorum)
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
Maske yakýþmýþ.![]()
Bugün Kýymetl bir Kýmyacý adakdemisyenle beraberdik.
Ben Türke bir þey olmaz dedim.
Bilimsel olarak Gripal viruslere karþý bir direncimiz var.
Mesela Verem en korktuðumuz hastalýk.
O yüzden korkmanýza gerek yok.
Türke bir þey olmaz.
Osman Demir Istanbul
abi masanýn yanýndaki poþetten belli oluyor maþallah![]()
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Dengeli beslenme çok önemli
Yeterli ve dengeli beslenmeyi ihmal etmeden eti, sütü, sebzeyi, meyveyi, tahýllarý mutlaka tüketmeliyiz. Önceliðimiz hep taze sebze ve meyveyi doðal beslenmeyi tercih etmek olmalýdýr. Çeþitli besinlerden beslenmeyi hep vurgulasak da siz bu enfeksiyona sýk yakalanabileceðimiz dönemde aþaðýda belirtilen vitamin ve mineralleri içeren gýdalarý sofralarýnýzdan hiç eksik etmeyin.
Yumurta, süt, balýk vücudu enfeksiyondan koruyor
Vücutta savunma sisteminde görev alýr, lenfosit yapýmý ve antikor oluþumunu artýrýr; böylece enfeksiyonlara karþý vücudu korur. A vitamini anti enfeksiyon vitamin olarak da bilinmektedir.
Yumurta, süt, balýk, ýspanak, portakal, havuç, yeþilbiber, kayýsý gibi sarý, turuncu ve yeþil sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini güçlü bir antioksidandýr.
Yüksek C Vitamini içeriði ile yeþilbiber, kuþburnu ve karnabahar savunma sistemini güçlendiriyor
Önemli antioksidanlardan bir diðeri de C vitaminidir. C vitamini vücuttan zararlý maddelerin atýlmasýný saðlar, savunma sistemini güçlendirir. Yeþilbiber, maydanoz, tere, roka, karnabahar, ýspanak, portakal, limon, mandalina, kuþburnu gibi besinler bol miktarda C vitamini içerir. C vitamini kaybýný önlemek için salatalar da meyve sularý gibi tüketilmeden hemen önce hazýrlanmalýdýr.
Fýndýk, ceviz, badem ve balýk doðal koruyucular
E vitaminin vücut çalýþmasýndaki en önemli görevi antioksidan özelliðidir. Yeni doðan bebeklerde solunum bozukluklarýnýn kronikleþmesini önlediði görülmüþtür. En zengin kaynaklarý; fýndýk, ceviz, badem gibi yaðlý tohumlar, sývý yaðlar, yeþil yapraklý sebzeler, kuru baklagiller, tahin gibi besinlerdir.
Balýk, balýk yaðý, fýndýk ve cevizde bulunan omega-3 yað asitleri güçlü bir antioksidandýr ve baðýþýklýk sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Ayrýca zeytinyaðý, fýndýk yaðý gibi sývý yaðlarda bulunan omega-9 yað asitleri de baðýþýklýk sistemini olumlu etkiler.
Çinko eksikliði hastalýklarý da beraberinde getiriyor
Hafif düzeyde çinko eksiklikleri özellikle geliþmekte olan ülkelerde yaygýn görülen ve birçok saðlýk sorununu beraberinde getiren bir tablodur. Bu durumda yapýlan çinko desteði fiziksel, nörolojik ve psikolojik geliþmeyi iyileþtiren yaþamý tehdit eden enfeksiyonlarýn sýklýðýný azaltmaktadýr.
En iyi kaynaklarý; kýrmýzý et ve kabuklu deniz ürünleri ile karaciðer gibi hayvansal kaynaklý besinlerdir. Orta düzey kaynaklarý; fýndýk, ceviz, fýstýk gibi kuruyemiþler, süt, peynir ve kuru baklagiller çinkodan zengin bitkisel kaynaklardýr.
Öðünlerinizde yoðurt ve kefir tüketmeye özen gösterin
Florayý güçlendirerek gastrointestinal sistem enfeksiyonlarýna karþý direnç oluþtururlar. Antimikrobiyal aktiviteyi üst düzeyde tutarlar. Ýmmün fonksiyonlara(baðýþýklýða) destek verirler. Antitümör özellik gösterirler.
Prebiyotikler ise probiyotiklerin büyüme ve geliþmesini saðlayan, aktivitelerini arttýran sindirilmeyen karbonhidrat bileþikleridir. Prebiyotikler ise baþta anne sütü ve lifli gýdalarda (enginar, kereviz, pýrasa, kuþkonmaz ve muz gibi ) bulunurlar. Yoðurt prebiyotiktir, yani probiyotiklerin üremesini artýrýr. Kefir probiyotiktir, yani kendisi yararlý mikroorganizmadýr.
Kefir tümör oluþumunu engellemekte ya da var olanýn ilerlemesini azaltmaktadýr. Kefir içindeki mikroorganizmalar bol miktarda vitamin (K vit, B1 vitamini, pantotenik asit, niasin, folik asit B12, ve biyotin) sentezi yaparlar. Kefir mikroorganizmalarýnýn ürettiði biyotin diðer B kompleks vitaminlerinin emilimini de artýrýr.
Kahvaltýda 1 tatlý kaþýðý bal veya ballý limonlý ýlýk çaylar rahatlatýcý etki gösterir
Genel olarak balýn yaklaþýk yüzde 82' si fruktoz ve glikoz þekerlerinden, yüzde 17.2 'si sudan meydana gelir. Enerji veriminin dýþýnda karasal iklime sahip ve gün içi ýsý farkýnýn fazla olduðu bölgelerde soðuða ve soðuk algýnlýðýna karþý, aðýz, boðaz ve bronþlardaki rahatsýzlýklarda ve enfeksiyonlarýnda doðal bir ilaç olarak kullanýlmaktadýr. Bu özellikler balýn antimikrobiyel etkisinin yaný sýra baldaki fruktozun doku ve kaslarý yumuþatýcý ve gevþetici özelliðinden kaynaklanmaktadýr. Balýn yaralarýn ve enfeksiyonlarýn iyileþmesini saðlamak için kullanýmý önerilmiþtir.
Yemeklere, çorbalara, yoðurda ve etlerin marinizasyonunda sarýmsak kullanýn
Sarýmsaðýn yapýsýnda bol miktarda su, fruktoz içeren karbonhidratlar, kükürt bileþikleri, protein, lif ve serbest amino asitler bulunur. Sarýmsak ayrýca yüksek miktarda saponin, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, orta miktarda selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminlerini içerir.
Sarýmsaðýn en önemli biyokimyasal özelliklerinden biri antioksidan potansiyelidir. Bu özelliðinin içindeki organik kükürt bileþiklerinden (allisin) kaynaklandýðý düþünülmektedir. Çið sarýmsakta antioksidan potansiyeli vardýr, ancak yüksek dozlarý kalp, karaciðer ve böbreðe toksik etkiler gösterebilmektedir. Ayrýca sarýmsakta bulunan flavonoidler de antioksidan etkilerine katkýda bulunuyor olabilirler. Bir baþka önemli özelliði, organizmada birçok iþlevi olduðu gösterilen nitrik oksiti (NO) artýrýcý etkisidir. Bu mekanizmalar sarýmsaðýn ateroskleroz ve hipertansiyon tedavisi ile koruyucu önlem rollerini açýklayýcý olabilir. Sarýmsaðýn çeþitli mekanizmalarla karsinojenleri detoksifiye edebileceði, baðýþýklýk sisteminin baskýlanmasýný önleyerek de kansere karþý yararlý olabileceði söylenmektedir.
Salatalara çið maydanoz ekleyin. Yemekler piþtikten sonra maydanozu ekleyin ki C vitamin kaybý olmasýn
Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten) kaynaðýdýr. Bu özelliði ile görme gücü, kýlcal damar sisteminin, adrenal bezin ve tiroid bezinin fonksiyonlarý üzerinde etkilidir. Yapraklarýnda uçucu yaðlar, flavonoidler, protein, klorofil ve glikozit, köklerinde ise uçucu yað, þeker, müsilaj ve glikozit vardýr. Yapraklar vitamin ( A,C,K ), demir, potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum yönünden zengindir. Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacýnýn çoðunu karþýlar.
Narý suyundan çok tanesi ile tüketmeye çalýþýn
Nargiller familyasýnýn örnek bitkisidir. Nar meyvesi ismini Latince’de ‘çok tohumlu’ anlamýna gelen ‘pomegranate’ den almýþtýr. Nar suyunda anthsiyaninler ve güçlü antioksidant flavonoidler nar suyunun rengini saðlarlar. Nar antioksidan ve anti-tümör etkisinden dolayý ilaç olarak da tanýmlanabilir.
Kayýsý ara öðünlerinizde kurusunu pratik taþýyabileceðiniz vitaminli bir meyve
Kayýsý, insan vücudunun günlük enerji ve protein gereksiniminin karþýlanmasýnda çok az katkýda bulunmakla birlikte mineral maddelerden potasyum ve vitaminlerden ß-karotence çok zengindir. A vitaminin öncül maddesi olan ß-karoten vücudu ve organlarý saran epitel doku, göz saðlýðý, kemik, diþ geliþmesi ve endokrin bezlerinin çalýþmasý için gereklidir. Bu görevlerinden baþka A vitamini üreme ve büyümede, enfeksiyonlara karþý vücut direncinin artmasýnda önemli rol oynar. Diðer taraftan A vitamini normal vücut hücrelerinin kanserli hücreye dönüþmesinin baþlýca sorumlusu olan aktif karsinojenlerden tekli oksijenin oluþmasýný önlemekte veya oluþtuktan sonra etkisiz hale getirmektedir. Ayrýca A vitamini organizmanýn ve saðlýklý hücrelerin direncini artýrarak kansere karþý koruyucu görevi yapmaktadýr.
Zenginlik sýralamasýnda kivi birinci
Dünyada yoðun olarak tüketilen 26 meyve içerisinde besin maddesi yönünden en zengin meyvedir. Kivi meyvesinin 100 gramýnda ortalama 100-400mg C vitamini bulunur. Ayrýca magnezyum içeriði bakýmýndan da en zengin, yüksek potasyum miktarý ve düþük sodyum ile yine meyveler içerisinde ön sýralarda yer almaktadýr. E vitamini, bakýr, fosfor, B2 vitamini ve A vitamini bakýmýndan da iyi bir içeriðe sahiptir. Kivi, karotenoidler (beta karoten, lutein ve ksantofil), fenolik bileþikler (flavanoidler ve antosiyaninler) ve antioksidant içerikleri yönünden de oldukça önemli meyvelerdendir.
Bitki çaylarýnýn antioksidan etkisinden faydalanýn
Özellikle kuþburnu, ýhlamur, ahududu, böðürtlen bu dönemde antioksidanca zengin olanlarý olarak sýralanabilir. Limonla zenginleþtirerek kendinize doðal bikri çaylarý karýþtýrabilirsiniz.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Bunlarý alacak para varmý millette.
AKP hükümetinden meyve ve sebze daðýtmasýný istiyoruz.
Soðan domuz gribinden koruyo diyolar. Þimdi hemen manava git bi çuval soðan al ve evin her odasýnda bi köþeye 1-2 soðan koy...Yoksa soðaný yicekmiydik lan. En iyisi sen bana bakma. Benden demesi sadece.
tarhan abi maske ile süper bi kahramana benzemiþsin.
her süper kahramanýn bi sloganý olur dimi seninkide þu olsun: uçan kaçan mýçan elimden kurtulamaz.
Konu salyanman tarafýndan (06.11.09 Saat 07:47 ) deðiþtirilmiþtir.
baþbakaným 3 çocuk dedi tamam
açýlým dedi hadi onada tamam.
ben aþý vurulmam dedi eeee bunada tamam.valla baþbakaným aþý vurulmazsa bende vurulmam.banane banane..
Konu salyanman tarafýndan (06.11.09 Saat 07:47 ) deðiþtirilmiþtir.
Soðaný baþka bir yerde de duydum, bir baþ soðaný evin bir yerine koyuyorsun hiç grip olmuyormuþsun, dýþarýdada boynumuza mý asacaðýz.
ben çok dengeli besleniyom her sabah annem önüme süte katýlan kahvaltýlýk gevreklerden koyuyo eee çalýþýyo kadýcaðýz zaten babamý pek görmüþlüðüm yoktu, daha çok çalýþýyodu çünkü, bi babam olduðunu 5 yaþýnda öðrendiydim, oda çok hastalnmýþ az daha ölecekmiþ patronu izin vermiþ evde istirahata yollamýþlar.5 yaþýndan önce ayný þu eski türk filmlerinde olur ya ömercik gibiydim lan. kime kaným kaynasa size baba diyebilir miyim amca diyodum.
müslüm abi bence soðaný boynumuza asmak iyi bi fikir.
Konu salyanman tarafýndan (06.11.09 Saat 12:25 ) deðiþtirilmiþtir.
[QUOTE][
Bunlarý alacak para varmý millette.
AKP hükümetinden meyve ve sebze daðýtmasýný istiyoruz.
/QUOTE]
Böylesine ciddi bir konuyu bile siyasi argümanlarla açýkladýn ya... pes diyorum! baþka da bir þey demiyorum.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..