Ýþ-Kur Gaziantep Ýl Müdürlüðü ile Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðünün ortaklaþa düzenlediði çeþitleri kurslara yönelik temsili belge töreni programý yapýldý. Halk Eðitim Merkezi konferans salonunda bugün saat: 10:00’da baþlayan temsili belge töreni programýna Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Cumhuriyet Baþsavcýsý Mahmut Arslan, Gaziantep Ýl Milli Eðitim Müdürü Abdullah Þenyüz, Teftiþ Kurulu Baþkaný Cüneyt Çulcu, Gaziantep Halk Eðitim Baþkaný Bekir Ýnci, Ýþ-Kur Ýl Müdürü Besim Eviz, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, Okul Müdürleri, Öðretmenler ve çok sayýda davetliler katýldý. Bir dakikalýk saygý duruþunun ardýndan Ýstiklal Marþý okundu. Programýn açýlýþ konuþmasýný yapan Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat Milli Kalkýnmayý destekleyici, toplumsal projelerin baþarýya ulaþmasý için eðitim etkinliklerini düzenlediklerini söyledi. Toplumlarýn kalkýnmasý önemli mihenk taþlarýndan birinin özellikle bayanlarýn eðitilmesi olduðunu vurgulayan Suna Sertpolat, bayanlarýn hem çocuklarýný yetiþtirme hem çevresine faydalý olma, Aile ve Ülke ekonomisine katký saðlama anlamýnda misyonu olduðunu belirtti. Bu amaçla bayanlarýn üretim hayatýna dair edilmelerini saðlamak için gerekli projeleri hayata geçirmek hedefiyle Nizip Halk Eðitim Merkezi olarak çalýþmarýmýzý sürdürüyoruz diye konuþtu. Gaziantep Ýþ-Kur desteðiyle kendi iþini kendileri kuracaklara yönelik 5 ayrý meslek dalýnda kurs düzenlediklerini söyleyen Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat bu kurslar sonucu 115 kursiyerin Mozaik, Ev Tekstili, Taký Tasarým, Keçe Yapýmý ve 0-6 yaþ Çocuk Bakýcýlýðý alanlarýnda almýþ olduklarý mesleki eðitimlerini tamamladýklarýný söyledi. 6 ay boyunca tüm kursiyerlere Gaziantep Ýþ-Kurumu tarafýndan günlük 15 TL ücret ödendiðini belirten Suna Sertpolat kurslarýmýza vermiþ olduðu temrinlik malzeme desteklerinden dolayý Nizip Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz baþta olmak üzere Gaziantep Ýþ-Kur Ýl Müdürü Besim Eviz ve Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt’a teþekkür ederek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere de baþarýlar diledi. Ayrýca Mozaikçi yetiþtirme kurslarýnda 115 kursiyerin 6 ay boyunca mesleki eðitime tabi tutulacaklarýný ifade eden Suna Sertpolat 02 Kasým’da baþlayan kurslarýn Nisan Ayýnda sona ereceðini söyleyerek bu kurslara devam eden kursiyerlere de günlük 15 TL ücret ödeneceðini belirtti. Program Slayt Gösterimi, Müzik Dinletisi, Halk Oyunlarý gösteriyle devam ederken verilen kokteyl ile sona erdi

Devamý Ýçin Týklayýnýz...