![]()
Kurban Bayramýnda Suriye'ye gidecek vatandaþlarýmýzýn durumu ile ilgili Karkamýþ Ýlçe Kaymakamý Ferhat Sinanoðlu ve beraberindeki heyet Suriye’ye gitti. Türk Heyetini Carablus Gümrük kapýsýnda, Carablus Kaymakamý Albay Halit El Hýdýr ve heyeti karþýlarken görüþmelerin yapýlacaðý toplantý nedeniyle Carablus Hükümet binasýna geçildi. Bu konuda bir açýklama yapan Karkamýþ Ýlçe Kaymakamý Ferhat Sinanoðlu, "Carablus Heyetine göstermiþ olduðu yakýn ilgi ve misafirperverlikten dolayý çok teþekkür ediyorum. Kurban Bayramýnda vatandaþlarýmýzýn Suriye’deki akrabalarý ile yapacaklarý bayram ziyaretinin huzurlu bir þekilde geçmesi için alýnmasý gereken tedbirler ve yapýlacak iþlemler için bir araya geldiklerini söyledi. Yapýlan bu toplantýnýn Ülkemize ve kardeþ ülke Suriye’ye hayýrlara vesile olmasýný temenni ediyorum diye konuþan Kaymakam Sinanoðlu, tüm Suriye halkýný da Ülkem adýna selamlýyorum” dedi. Öte yandan Carablus Kaymakamý Albay Halit El Hýdýr ise yaptýðý açýklamada "Kurban Bayramý ziyareti için bir araya geldiklerini söyleyerek her iki Ülke arasýndaki güzel iliþkiler adýna yapýlan toplantýnýn sevindirici olduðunu belirterek Türk Heyetine ikinci ülkenize hoþ geldiniz sefalar getirdiniz” dedi. Yapýlan toplantý sonrasý Türk heyetine Halep ilinin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...