Yurdumuzun nadide þehirlerinden Nizip'e Ýzmir'den atanan Genel Cerrah Dr. bizzat þahit olduðum insanlýk dýþý bir ayýbýný deðerli Nizip halkýyla paylaþmak istedim. Umarým aþaðýdaki yazýda bahsedilen týp insanlarýmýz Nizip'te kabadayýlýk ve mekan basmalarýyla, ailece estirdikleri þiddet ile deðil baþarýlý týbbi hizmetleri ile anýlmayý tercih ederler.
Ýlgili kýnama yazýsý þöyle:
" TEPECÝK ARAÞTIRMA VE GELÝÞTÝRME HASTANESÝNDE GÖREVLÝ GENEL CERRAH DR. VE EÞÝ DOKTOR YARATTIÐI ÞÝDDETÝ KINIYORUZ.
DR. VE DR. ‘I KINIYOR, SAÐLIK BAKANLIÐINI, TEPECÝK ARAÞTIRMA HASTANESÝ YETKÝLÝLERÝNÝ, DUYARLI BASINI VE SÝVÝL TOPLUM KURULUÞLARINI DUYARLILIÐA DAVET EDÝYORUZ.
Ýzmir Tepecik Araþtýrma Hastanesinde genel cerrah ve doktor olarak görev yapan 2 doktor tarafýndan engelli çocuklara bireysel eðitim veren bir kurum 30.09.2009 tarihinde saldýrýya uðradý. Saat 11:00 sularýnda engellilere hizmet veren bir özel eðitim merkezine “ENGELLÝ ÇOCUÐUNA SESLENEN BÝR ANNENÝN SESÝNE TAHAMMÜL EDEMEDÝÐÝ” gerekçesiyle eðitim kurumuna gelen Tepecik Araþtýrma Hastanesinde Çocuk Doktoru olarak görev yapan Dr. son derece yakýþýksýz bir þekilde yüksek sesle baðýrarak kurumdaki engelli çocuklara ve kurum çalýþanlarýna hakaretler yaðdýrmaya baþladý. Durum üzerine toplanan yaklaþýk 20-25 mahallelinin de bizzat þahitliðinde gerçekleþen bu olay sonrasý sakinleþtirilemeyen ve konuþmaya yanaþmayan Dr. , ilgili herkesin kurum içerisine çekilmesinden sonra hakaret ve tehditlerine devam etti. Çaðýrýlan polis ekibine hakarete uðrayan kurum sahibinin en azýndan komþuluk hatýrýna þikayet etmekten vazgeçmesinden cesaret alan Dr eþi Tepecik Hastanesi’nde Genel Cerrah olarak görevli Dr. eþinin yarattýðý olaydan bir saat sonra eðitim kurumuna izinsiz ve kaba bir þekilde girerek kurum sahibi 70 yaþýndaki yaþlý adamý yumrukladýktan sonra, kurum çalýþaný 2 bayan görevliyi darp etmiþ ve ciddi yaralanmalarýna neden olmuþtur. Kapýlarý da kýrmakla hýzýný alamayan DOKTOR çalýþanlara “Alevi Kýlýklýlar, Defolun ” þeklindeki eþrafý kýþkýrtýcý hakaretlere de devam ederek bayan çalýþanlardan birinin baþýna aðýr bir mobilya fýrlattýktan sonra polislerin gelmesiyle zorla dýþarýya çýkarýlmýþtýr.
Durumun polise aksetmesi üzerine karakolda maðdur ve þikayetçiler ile görüþen Dr. çiftinin avukatlarý saldýrýya uðrayan kurum sahibi ve aðýr þekilde darp edilen bayanlara þikayetlerinden vazgeçmezlerse doktor çiftin mesleki hayatlarýnýn tehlikeye gireceðini, çiftin henüz birkaç aylýk olan çocuklarýnýn bundan maðdur olabileceðini belirtmesi üzerine eðitimci kurum sahibi büyüklük göstererek þikayetinden vazgeçmiþtir. Diðer þikayetçi yaralý bayanlar da kurum sahibinin ricasý üzerine þikayetçi olmamýþlardýr.
Kaldý ki, annesinin seslendiðinden rahatsýz olunduðu ileri sürülen engelli çocuðumuzun olmadýðý aslen bir üst katta yaþayan ayný isimli 3 yaþlarýndaki bir baþka komþu çocuðu olduðu belirlenmiþtir.
Ancak, burada en önemli zarar gören aslen engelli çocuklar olmuþtur. Bu çocuklar, daha önce asansörde kapalý kalma korkusundan düzgün konuþma becerisini kaybeden 8 yaþýndaki bir öðrenci, bu saldýrý sýrasýnda bir odada masa altýna kaçýp altýna yaptýðý halde 2 saat boyunca kýpýrdamadan sessiz bekleyen sonrasý günlerde geceleri korkuyla uyanan Down sendromlu çocuk ve diðerleridir. Bu çocuklarýn "O" günün sabahýndaki hallerine dönebilmeleri için haftalarca psikolojik destek almalarý gerekmektedir.
ASIL BU ZARARIN HESABINI KÝM VERECEK? "
Dip Not: Tabibler Birliðinin ilgili açtýðý soruþturma halen yürütülmektedir.