Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat yaptýðý açýklamada Gaziantep Ýþ Kurumu ile ortaklaþa hazýrlanan Giyim Üretim Teknolojisi Kursu, Güzellik ve Saç Bakým Hizmetleri, Keçe ve Süsleme, Nakýþ Teknolojisi, Sedef Kakmacýlýk ve Mozaikçi Yetiþtirme Kurslarý gibi 6 projenin onaylandýðýný söyledi. Sedef Kakmacýlýk ve Mozaikçi yetiþtirme kurslarýna bay ve bayan kursiyerlerin baþvurabileceklerini söyleyen Nizip Halk Eðitim Merkezi Müdürü Suna Sertpolat, diðer kurslara ise bayan kursiyerlerin baþvurabileceklerini ifade etti. Kurslarýn 6 ay süreceðini, 15 – 35 yaþ þartý aranan kursiyerlerin ise en az ilkokul mezunu olmalarý gerektiðini belirten Suna Sertpolat, bu kurslarýn 06 ekim ile 23 Ekim Tarihleri arasýndan Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezinde baþvurularýn kabul edileceðini vurguladý. Yapýlacak kurslar için 26 Ekim Pazartesi günü mülakat yapýlacaðýný hatýrlatan Sertpolat, 120 kursiyerin meslek edinerek bu alanlarda istihdam edilmelerine yardýmcý olmak amacýyla baþlatýldýðýný kaydetti. 2 Kasým Pazartesi günü baþlayacak olan kurslar 6 ay boyunca devam edecek.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...