Allah rahmet eylesin. tanýyan bilir.
Namý diðer berber kör Yaþar
Dayým Yaþar ÇULCU
Allah rahmet eylesin. tanýyan bilir.
Namý diðer berber kör Yaþar
Dayým Yaþar ÇULCU
Konu sonbahar111 tarafýndan (17.10.09 Saat 18:49 ) deðiþtirilmiþtir.
Evet hatýrladým, vefat ettiðini bilmiyordum. Allah rahmet eylesin.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Allah rahmet eylesin.(Dükkaný neredeydi acaba)
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Yaþar usta çocukken babam götürürdü sonralarý tabi ihtiyar berber oldu biz genç berbereleri tercih etmeye baþladýk ama gördükçe hürmet ederdik.Neyse iþi rast gelsin.
Allah rahmet eylesin.
Anlamadýðým bu adam körmüydü, körse nasýl berberlik yapýyorsdu.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Kör deðilde sanki sað gözü biraz kýsýk bakýyor.Resimden öyle gözüküyor.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Evet Mahmut haklýsýn þimdi baktým gözünün birinde hafif bir arýza var, demekki o yüzden kör demiþler adama.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Eski berber dükkânlarýnda “Her seher Besmele’yle açýlýr, dükkânýmýz Selman-ý Faris’dir pirimiz, üstadýmýz” yazýlý levhalar bulunurdu. Rahmetli Yaþar Çulcu' da þimdiki berber ustalarýnýn piri denilecek bir ustaydý. Uzun çarþýda dükkaný var idi okul tatil olduðunda yanýnda çalýþmýþtým. iþini titiz yapardý ve C.tesi günleri o küçücük dükkanýnda ayaklarýmýza kara sular inerdi çýraklýk yapmaktan. Allah rahmet eylesin, mekanýný cennet eylesin... teyzemin kocasý (eniþtemiz) olur. Ustalýðýný makaslarlara verdiði o sesler ile konuþtururdu ortaokulu bitirinceye kadar yanýnda traþ oldum. Daha sonra tabiki kendi stilimi oluþturunca gençliðimizin önde gelen Kuaförlerine gitmeye baþladým. "CankesenM"
Birkaç yýldýr Nizip e bir iki kez günü birlik gelip gittim...Yanýlmýyorsam dükkaný sebze halinden ptt ye doðru çýkarken BÝM marketin altýndaydý...Uzun süre önce dükkan kapanmýþtý ben o zamanlar vefat etti diye duyduðumu hatýrlýyorum..Belki de hasta olduðu için kapatmýþtýr...Eþi yanýlmýyorsan Didar ablaydý...Çocuklarý þehir dýþýnda çalýþýyordu...Allah rahmet etsin...
Yaþar usta, kebapçý Uður ustanýn eniþtesi olur. Akrabalýk dereceleri ise yanlýþ hatýrlamýyorsam dayý oðlu hala oðlu olacaklar. Eski uzun çarþýda dükkaný yol geniþletilmesi sonucu yýkýlýnca, dükkanýný aþaðý BÝM maðazasý bitiþiðine açmýþtý. Uzun yýllarda orad berberlik yaptý. Þimdi Uður Cankesen usta ile Yaþar Usta hak dünyasýndalar. Allah mekanlarýnýný cennet etsin... Amin....
'Bir dosttan tek bir gül ve güzel bir sözü ben onunlayken almayý,
öldükten sonraki bir kamyon dolusu çiçeðe tercih ederim'
evet yaþar ustaya allah rahmet etsin 1981 yýllarýnda kendisinin yanýnda bende çalýþtým 3 yýl kadar ama rahmetli biraz acýmasýzdý 3 oðlu 2de kýzý var dürümcü emmide öz teyzesi oðlu oluyor ne diyelim allah mekanýný cennet eylesin ha yaþar usta kör deðildi lakabý öyledi
Yaþar usta, kebapçý Uður ustanýn eniþtesi olur. Akrabalýk dereceleri ise yanlýþ hatýrlamýyorsam hem kayný hem teyzesi oðlu oluyor. Eski uzun çarþýda dükkaný yol geniþletilmesi sonucu yýkýlýnca, dükkanýný belediyenin yan tarafýna taþýdý daha sonra aþaðý BÝM maðazasý bitiþiðine taþýdý. Uzun yýllarda orada berberlik yaptý. Þimdi Uður Cankesen usta ile Yaþar Usta hak dünyasýndalar. Allah mekanlarýnýný cennet etsin. ha yaþar usta kör deðildi lakapý öyleydi
yaþar ustaya allah,dan rahmet dilerim. dost ve ailesinin baþýsag olsun.
Evden Eve Nakliyat
Konu sonbahar111 tarafýndan (26.10.09 Saat 22:15 ) deðiþtirilmiþtir.