Yeni kurulan semtlerin arka sokaklarý labirent gibi, bu nasýl þehirleþme, nizip nizip diyoruz ama, çok kötü bir þehirleþme planý var...
Yeni kurulan semtlerin arka sokaklarý labirent gibi, bu nasýl þehirleþme, nizip nizip diyoruz ama, çok kötü bir þehirleþme planý var...
biz geleceðiz, gelecek biziz
Mesela neresi, bir resim çekermisin, zor olmasa gerek.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
her yeri neresi iyiki evler okadar birbirine yakýnki yan komsunun balkonundan balkonuna konuk oluyorsunuz nizip her yeri ayný NÝZÝP DE YAKINDA ARAÇ PARK edecek yer bulunmayacak yeni yapýlan binarýn otopark nereyse yok gibi akþamlarý binalarýn önü park yeri gibi bu YAZýn Eskiþehirdeydim organize sanayii bölgesi dedikleri yerdeydim binalar arasýnadai mesafe nizp de olsa o araya dört beþ bina daha dikerler hiç bir binanýn öünde park yok denecek kadar daha ne yazým GELECEKTE Nizip de YAÞAM ÇOK ZOR olacak. bunlar düzeltilmese yaþam zor. Ýnþallah ben yanýlýrým.
eski adana bölgesi yani güney adana yerleþim olrak bakýldýðýnda düz bir arazi buralar eskiden pamuk tarlalarý tahýl ambarlarýydý þimdilerde gece kondu çarpýk kentleþmeye en büyük örnek 2000 yýllarda itibaren adana yeni Adana dedikleri Daðlara doru Seyhen barajý etrafýna doðru yapýalaþma baþladý iki arasýndaki fark o kadar büyük ki aydýnlýk ve karanlýk kadar aþikar. NÝZÝP imar ý yeniden gözden geçirilsin geç olmadan yollar geniþ tutulsun yoksa gelecekte NÝZÝP YAÞAM ZOR OLACAK diye düþünüyorum. tabiki yanýlmak istiyorum bu düþüncelerim de ........ görünen köy klavuz istemiyor gibi..
nizipte çarpýk bir kentleþme olduðuna bende inanýyorum ama...
bu çarpýk kentleþmenin hangi dönemde yapýldýðýna iyi bakmak gerekli diye düþünüyorum... çünkü özellikle fatih sultan mahallesi v.b. yeni yerleþim birimlerinin imarý þuanki belediyeden önce imara açýlmýþtýr. imara açýlmýþ ama keþke açýlmayaydý çünkü buralarý gördükçe kahroluyorum birz nizipli olarak... eðer maksat þuan ki belediyeyi suçlamaksa ki buda çok yanlýþ bir düþünce olur kanaatindeyim... saygýlarýmla...
Hiç dikkatinizi çektimi !
Koca Nizip'de bir tane boydan boya cadde veya bulvar yok.
Çarþý camisinin oradan HaticeiKübra camisinin oraya gitmek bana zor geliyor. Akþam saatinde o trafiðe girmek,
Belediyenin önünden tek sýra adým adým ilerlemek,
Atatürk bulvarý boyunca uygunsuz park edenlerin arasýndan geçme cambazlýðý göstermek,
Biraz yukarý çýkýnca, saraç yokuþundan gelenlerle yol kapmaca oynamak,
Metin Özmen cami önünde kýrmýzýda yakalanýp, araçlar tek sýra hareket edebildikleri için, birkaç ýþýk süresince beklemek,
Shell petrolün orada sýkýþan araçlarýn, aðaçlarýn arasýndan fýrlayan insanlarýn içinden geçmek,
yeþil dalga "iki tarafta birden olmaz efendim" memuri düþüncesine bir Nizip'in katlandýðýný düþünüp, orada mutlaka kýrmýzý ýþýða yakalanacaðýný ve en az 3. yeþilde geçeceðini bilmek,
ve Coþkun Özkaya camisi önüne kadar rahat ilerledikten sonra,
Ekmek ve market alýþveriþi için uygunsuz duranlarý, hemen çýkacam abi savunmasý arkasýna saklanýp park edenlerin solunda bulunan uygun bir açýklýktan geçebilmeye çalýþmak,
ve en önemlisi bunlarýn alternatifinin olmamasý bana zor geliyor !
Þimdi diyeceksinizki biz Ýstanbul'dakiler ne yapalým ya burada yaþasaydýn.? Yok kardeþim ben orada yaþamýyorum, ben burayý seviyor ve burada kalmak istiyorum.
Fakat ilçemiz çok çabuk büyüyor;
Gerek imar olarak, gerekse trafik olarak bunun sýký önlemlerini almamýz lazým. Radikal kararlara imza atmamýz lazým. Artýk daha büyük düþünme ve karar verme zamanýdýr. Yoksa 10 yýl sonrasýnda buralar tam bir çeþmekeþ halini alacaktýr.
Konu imardan uzaklaþmýþ gibi görünse de yinede þehrin imar durumunu ilgilendirdiði için bu sorunu da aktarayým istedim.
Saðlýcakla
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
gelecek kaygýsý çekenlerden biride benim nizip de
Þuan en büyük problemlerde biri de bina yapýlarýnýn bir birine yakýn olmasý
þuan ki en büyük problem binarýn hiç birini,n önün de park alaný yok yola sýfýr evler binadan hemen ana yola çýkýyorsun
önün de bahce yok
Nizip böyle ilerlemeye devam ederse kent den ziyade büyük bir KÖY olacak.
park eden araçlarýn yol kenarýnda deðilde neredeyse yolun ortasýn da park etmelri
Aslýnda þehirleþme yeni keþfedilen birþey deðil, bu iþi baþarabilmiþ bir sürü þehir var onlarý örnek alsalar yeterli.
Nizip'te müstakil bahçesi ve otoparký olmayan kaç apartman var? Normalde yaklaþýk bir arsanýn 2/3'ünü bahçe yapmanýz lazým ki insan gibi yeþil bir kent görünümü kazanýlabilsin. Geri kalan yaklaþýk 1/3'ünede bina yapýlabilir. Bu bahsettiðim kabaca bir oran. Ama neyi kastettiðimi umarým herkes anlamýþtýr. Binanýn altýnýda yerin -1 ve -2 katlarýný kapalý otopark yapýlýrsa Nizip'te otopark sorunu kalmaz.
Ayrýca Nizip'te inþaat tekniðinide geliþtirmeleri lazým ben yeni yapýlan en popüler iþ merkezlerinden birinin nasýl yapýldýðýný tesadüfen gördüm. yerin altýndaki istinat duvarýný dandik biriketlerle çevirip üstünü kabaca sývayýp kapattýlar. eðer 5 þiddetinde Nizip merkezli bir deprem olsa o iþ merkezi büyük ihtimalle komple yýkýlýr. oradaki ustalara sordum neden böyle diye, birþey olmaz dediler. :-)
Nizip'te bir ara koskoca bir özel hastane yapýldý, ama projede aydýnlýk koymayý unutmuþlar. ya da cimrilik edip onu da oda yapmýþlar. inþaatý önce durdurdular, sonra devam ettirdiler, bitti 3-4 sene kadar önce kulanýma baþladý. gelde gülme. :-)
Birde kaldýrým ve bisiklet yolu gibi kavramlarda Nizip'te malesef geliþtirilmesi gereken konulardan birisi.
Evet bu Nizip inþaatcýlarýný bende yakýnen incelemiþtim, evlerin çoðunda temel diye birþey yok, sorduðumda niye böyle zayýf bir temel üzerine yapýyorsunuz diye bana Nizip'in altýnýn tamamen kaya olduðunu kýrmak zor olduðundan temel açma çok pahalýya mal oluyor demiþlerdi.
Deprem riskini hatýrlattýðýmda, Nizip'te deprem olmaz demiþlerdi, ama incelediðimde Nizip'ten de bir fay hattýnýn geçtiðini ama yüzyýllardýr uyuduðunu öðrendim, ya bu uyuyan canavar uyanýrsa, ben size söyleyeyim Nizip'te yeni binalar hariç hiçbir yapý ayakta kalmaz.
Büyükþehirlerde çözüm olarak Yeniþehir namýyla yeni yerleþim planlarý yapýlýyor. Eskyi düzeltmek çok zor.
Sayýn baþkaným, bu durumun belediyeleri suçlamakla bir ilgisi yok ancak sýkýntý belediyeden kaynaknalýyorsa da onu da söylememiz gerek, yoksa c.özkaya dönemi yeni dönem vs.diye ayýrmadým zaten neyse, sadece dikkat çekmek, ve ilgililer okuyosa formlarý ilgilensinler diye açtým konuyu, balkonda sigaramý içerken görüntü kirliliði hat safhadaydý. ben mimarsinan mah oturuyorum, saf çelik in bulunduðu apt.dan da resimler çektim normalda arka sokaktan bakýldýðýnda , bir sokak var ve bu sokaktan bakýldýðýnda altýnbaþ lisesiyle birleþmesi gerek ama sokaðýn ortasýna bir apartman kurulmuþ kaba inþatý bitmiþ oturulur hale gelmiþ, bu apt sokaðý kaydýrmýþ, sokak L olmuþ...resimler yükleyecem zaten, kib.
sayýn hocam zaten seçim zamanýnda sizin gibi herkeste bu konularý güzelce konuþuyorlar... ama bir çok insanýmýz maalesef balýk hafýzalý olduðu için bazý yapýlan iþleri þu yaptý diye diretiyorlar... sitemize girecek bir yabancý þahýþ bu konuyu okuduðunda hemen diyecek ki þuan ki beled,ye bu þekil yapmýþ... bende bu kanýnýn oluþmamasý ve sezarýn hakkýnýn iyi veyahut kötü sezara verilmesi için yazdým... yoksa asla siyasi bir ideolojiyi savunma amaçlý yapmadým... bu benim iþimde deðil zaten...
diðer taraftan dediðiniz yerleri çok iyi biliyorum bireciðe veyahut o taraflada iþim olduðunda o yollarý kullanýyorum...
yukarýda coþkun abim yazmýþ eskiyi düzeltmek çok zor yeniþehir oluþturmak lazým diye ... bende bunun için diyorum ki o yerleþim yerinin mazisi nedirki... yeni deðil mi? saygýlarýmla
NOT: asla hiç bir siyasiyi karalamak için bunlarý yazmýyorum bu iyice biline ve daha güzel bir nizip herkesin hakký olduðu için yazýyorum... hatam var ise affolla...