Hiç birtaneniz oldu mu hayatýnýzda.. Olmadýysa, boþuna anlamaya çalýþmayýn, Yalýn'ýn dediklerini.. Ben anladým.. Hayatým boyunca hep "Birtanem" olduðu için, hem de çok iyi anladým..
Ýlk gençliðimden beri çok popüler biri olarak yaþadým.. Etrafým hep güzel kýzlar, kadýnlarla çevrili oldu.. Ama hiç iki tanem olmadý.. Hayatýma girenler hep "Bir tane" olarak kaldýlar..
Biri bitmeden öbürü baþlamadý.. Bitmesi mi?.. Þöyle düþünüyorum da.. Hemen hiçbiri benden deðil.. Hep terkedildim diye hatýrlýyorum..
Hayatýma girdiler.. Bir tanem oldular ve gittiler..
Yalýn'ýn anlattýðý bu.
Bir tanesi onu býrakmýþ gitmiþ.. Sonra geri dönmek istemiþ, öyle anlaþýlýyor..
Yalýn isyan ediyor.. "Hadi diyelim seni sevdim bir daha Gözümü karartýp yeniden taptým da Deðiþecek misin söyle
Deðiþebilecek misin zalim?." Ve finalde kükrüyor.. "Gelip de birtanem olmaya ne hakkýn var?.."
Yalýn'ýn en vurucu cümlesi de bu..
"Birtanem olmaya ne hakkýn var?.." "Sen birtane olmak ne demektir bilir misin?.. Sen birtanesi olmak beni nasýl baðlar bilir misin?. Sen birtane olmaya hazýr mýsýn, layýk mýsýn?.. Sen bir tane olmanýn yükünü çekebilir misin?."
Onun için sordum, "Hiç birtaneniz oldu mu hayatýnýzda" diye..
Olduysa anlarsýnýz ancak..
Birtane varsa hayatýnýzda, o hayatýnýzdýr sizin.. Yaþamýnýzýn keyfidir. Hele güzel bir þey yaþadýnýz mý, ille de onu düþünürsünüz, "Burada olsaydý" diye.. Onunla birlikte olmak güzeldir, ama beklemek de güzeldir ha..
Birtaneyi beklemek bir efsanedir.. Keyiftir beklemek.. Özlemle beklemek.. Ama bir yandan da zulümdür.. Yalýn'ýn "Zalim" demesi bundan..
Kapýda anahtarýn her dönüþünde, telefonun zili her çaldýðýnda, içinizde bir heyecan kýpýrdar.. "O mu" diye..
Her "Deðilmiþ" bir acý býrakýr yüreðinizde.. Sizi aramaktan baþka günahý olmayana bile kýzarsýnýz, "Niye o deðil ki?."
Yok caným.. Birlikte bir þey yapmak, birþeyleri paylaþmak için deðildir Birtane..
Sadece birlikte olmaktýr.. Onu yanýnda, yakýnýnda hissetmektir, hatta evin baþka odasýnda olsa, çok baþka þeylerle uðraþsa.. Onu hiç görmeseniz, duymasanýz, dokunmadan,
koklamadan saatler geçirseniz bile, onun sadece orada olduðunu hissetmeniz size mutluluk veriyorsa iþte o zaman birtaneniz vardýr..
..Ve baþkaca þeyiniz de yoktur, artýk.. Onun için iþte "Birtane" olmak, aslýnda büyük sorumluluktur..
Hele öyle uçarý, hele öyle haþarý, öyle caný isteyince kaybolup, caný isteyince ortaya çýkanlardan oldunuz mu, Yalýn sorar, o zaman..
"Birtanem olmaya hakkýn var mý?.."
hýncal uluç