C' dir C..
C' dir C..
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Rusya Premier Ligi'nde 22. haftada Saturn - Spartak Moskova maçýnda çok ilginç bir an yaþandý. 2-1 biten maçta 52. dakikada Spartak Moskova'dan Alex'in kullanacaðý penaltý öncesi þiþko bir taraftar sahaya atladý ve penaltý vuruþunu gerçekleþtirdi. Top köþeye ve aðlara giderken çýlgýn taraftar gol sevincini sahada koþarak gerçekleþtirdi.
Bu dakikalarda iki takýmýn futbolcularý da taraftarlar da oldukça þaþkýndý.Geçtiðimiz haftalarda Bank Asya 1.Ligi'nde Giresunspor ile Karþýyaka arasýnda Ýstanbul'da oynanan maçta da buna benzer bir görüntü yaþanýrken o maçta sahaya atlayan ve penaltý vuruþunu bozan taraftar hakemin verdiði kararý protesto ediyordu.
(ÝHA)
Osman Demir Istanbul
Ne babalar var
Bakýn
GÜMÜÞHANE (A.A) - Gümüþhane'de, bebeðinin sürekli aðlamasýndan rahatsýz olan baba, bebek aðlayýnca sallanmaya baþlayan beþik icat etti.
Þiran ilçesinde 3 yýl önce dünyaya gelen Leyla ile Ýsmail Gündoðan çiftinin, 1 yýl önce "Esra" adýný koyduklarý bir bebekleri dünyaya geldi.
Ýlçede elektrikçilik yapan ve yaptýðý ilginç aletlerle tanýnan baba Ýsmail Gündoðan, küçük Esra'nýn geceleri sürekli aðlamasýndan rahatsýz olunca, aðlama sesi üzerine sallanacak beþik yapmaya karar verdi. Kýsa bir çalýþmanýn ardýndan da bebek aðladýkça sallanmaya baþlayan bir beþik üretti.
Bu beþik sayesinde geceleri rahat uyuma fýrsatý bulan Ýsmail Gündoðan AA muhabirine, þunlarý anlattý:
"Esra dünyaya gelmeden 3 ay önce bir beþik aldýk ve doðumdan sonra onu bu beþiðe koyduk. Ama geceleri durmadan aðlayýp bizi uyutmuyordu, sürekli beþiðini sallamak zorunda kalýyorduk. Sonunda çareyi beþiði sese ve harekete duyarlý hale getirmeye karar verdim. Beþiðe sensörlar yerleþtirdim. Böylece bebek aðlayýnca çýkardýðý sesten dolayý beþik kendiliðinden sallanmaya baþlýyor, bebek susunca beþik de duruyor"
Osman Demir Istanbul
Fýkra mý anlatýyorsun yoksa gazetelerin 3. sayfa haberini kopyala yapýþtýr mý yapýyorsun.
Ben hiç bir þey anlamadým..![]()
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Osman'ý anlayabilmek için onun yanýnda bir sene kalmanýz lazým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
http://www.haber7.com/haber/20090926...k-unutuldu.php
AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, 15-16 yaþlarýndaki bir çocuðun Ziraat Bankasý Aðlasun Þubesi'nin önünden geçerken kapýya yanlýþlýkla temas etmesi üzerine bankanýn alarmý çalmaya baþladý.
Alarm sesleri üzerine vatandaþlarýn ilgisi bankaya yöneldi. Bu sýrada da polis, kýsa sürede þubeye geldi.
Yapýlan incelemede, banka þubesinin kapýsýnýn kapalý ancak kilitli olmadýðý görüldü. Bunun üzerine þubeye giren polis, içeride birilerinin olabileceði ihtimaliyle arama yaptý ancak kimseye rastlamadý.
Banka müdürü ve çalýþanlarýnýn Isparta'da oturduklarýnýn bildirilmesi üzerine, banka yetkilileri çaðrýldý.
Aðlasun'a gelen yetkililer, olayla ilgili tutanaðýn imzalanmasý ve þube kapýsýnýn kilitlenmesinden sonra yeniden Isparta'ya döndü.
Bu arada, bankanýn güvenlik kamerasýnýn bulunmadýðý, banka þubesinin karþýsýndaki Aðlasun Belediyesi binasýnýn güvenlik kameralarýnýn da çalýþmadýðý öðrenildi.
Aðlasun Ýlçe Emniyet Amiri Ýsmail Tunçbilek, gazetecilere, bankanýn dün mesai bitiminden sonra kilitlenmesinin unutulduðunu belirtti.
Banka personelinin kapýyý kapatýp alarmý kurduðunu ancak kapýyý kilitlemeyi unuttuðunu anlatan Tunçbilek, Emniyet Amirliði olarak geçen günlerde ilçedeki tek banka þubesi olan Ziraat Bankasý yetkilileri ile esnafa güvenlik kameralarý kurmalarý konusunda tebligat yaptýklarýný kaydetti.
Osman Demir Istanbul
Bir de þerhini düþ Osman abi.. benim kafa bu saatten sonra basmýyo...![]()
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Ýndirimin nedeni at eti çýktý
Konya'da evinde at keserek etini lokantada müþterilerine yedirdiði iddia edilen bir kiþi, polis tarafýndan gözaltýna alýndý.
Güncelleme:10 Ekim 2009 17:50
Þüphelinin evinde yapýlan aramada bir ata ait iskelet ile iþkembe bulunurken, iþ yerinden de 93 kilo et çýktý.
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüðü Karatay Araþtýrma ekipleri, askere giden oðlunun lokantasýný iþleten Yusuf A.'nýn sürekli at satýn aldýðýný tespit edince araþtýrmaya baþladý. Yapýlan araþtýrmada Yusuf A.'nýn lokantasýnda ucuz fiyata et satmasýndan þüphelenen polis, Cumhuriyet Savcýlýðý'nýn talimatýyla evde arama yaptý. Aramada bir ata ait iskelet ve iþkembe ile ahýrda kesime hazýr olduðu sanýlan biri topal iki at bulunurken, Yusuf A. gözaltýna alýndý. Zabýta ekiplerini de durumdan haberdar eden polis, lokantada da arama yaptý. Aramada, derin dondurucuda ne olduðu belli olmayan büyükbaþ hayvandan geriye kalan 93 kilo et bulundu. Lokantanýn kapýsýnda asýlý "Tam Ekmek Adana Kebap 2 TL, Et Kavurma 2,5 TL, Tavuk Bonfile Þiþ 2 TL" yazýsý dikkat çekti. Suçlamalarý kabul etmeyen Yusuf A., Konya Numune Hastanesi'nde saðlýk kontrolünden geçirildikten sonra Karatay Ýlçe Emniyet Müdürlüðü'ne götürüldü.
Selçuklu Belediyesi Zabýta Müdürü Ýbrahim Aydýn, polisin kendilerine haber vermesinin ardýndan lokantada yaptýklarý aramada 93 kilo cinsi belli olmayan büyükbaþ hayvan eti bulduklarýný söyledi. Zabýta Müdürü Aydýn, "Söz konusu iþ yerinde yaptýðýmýz kontrolde ne olduðu belli olmayan bir büyükbaþ hayvana ait 93 kilo kaçak ete rastladýk. Veterinerimiz eti kontrol ettiðinde ne olduðunun belli olmadýðý için imhasýna karar verdi. Bu yüzden etten numuneler alýnarak laboratuvara gönderiyoruz" þeklinde konuþtu.
Evde bulunan ve ata ait olduðu iddia edilen iskelet, iç organlarý ve 93 kilo et belediye veterinerliði tarafýndan el konulmasýnýn ardýndan alýnan numunelerin savcýlýk talimatýyla laboratuvara gönderileceði öðrenildi. Ýlk belirlemelere göre, yetkililer et ve iskeletin bir ata ait olduðunu söyledi.
ÝHA
Osman Demir Istanbul
Þimdi, "at eti yemedim" dersem, yalan söylemiþ olacaðým...![]()
Sakýn az parayla dolandýrýlmayýn![]()
Savcý karþýsýna çýkan H.S., iddiaya göre üç maðdurdan az para alýp dolandýrdýðý için serbest býrakýldý.
Atina ve Ýzmir arasýnda uçak seferlerinin baþlatýlmasýyla Ýzmir'e gelecek Yunan turistlere hitap etmek için Yunan yemekleri üzerine usta aþçý olan Uður Çukurkent (50), Ýzmir'de Yunan kültürünün yansýtýldýðý ve yemeklerinin yapýldýðý bir restoran açmayý düþünenlerin kendisine ulaþmasý için telefon numarasýný bir gazete ilanýyla geçtiðimiz hafta duyurdu.
Bir süre sonra cep telefonu çalan usta aþçý, büyük bir umutla telefonunu açtý.
Kendisini Yunanistan'ýn Kos Adasý'ndaki bir otelin sahibi olarak tanýtan H.S., Çukurkent'le buluþmak istediðini söyledi ve randevulaþtýlar.
Alsancak'taki bir kafede buluþan Çukurkent ile H.S., bir araya geldiklerinde iddiaya göre H.S., usta aþçýyý Kos Adasý'ndaki oteline götürmek istediðini ve 2 bin Euro maaþla iþe baþlatacaðýný, ailesiyle helalleþip bavulunu hazýrlamasýný ve teklifini kabul ederse ertesi gün yola çýkacaklarýný söyledi.
Teklifi kabul edip, iþ bulmanýn sevinciyle annesiyle birlikte yaþadýðý evine giderek hazýrlanmaya baþladýðýný belirten Çukurkent, "Çok güzel hayallerim vardý orada çalýþýp para biriktirebilecek Ýzmir'de kendi restoranýmý açabilecektim.
Eve gittim iþ bulduðumu annemle de paylaþtým o da çok sevindi.
Hazýrlýðýmý yaptýktan sonra nakit olarak yanýma 180 lira alýp ertesi sabah evden ayrýldým. Lozan'da H.S. ile buluþtuk. Elime baktý 'senin bilgisayarýn yok mu?' dedi ben de ihtiyacýmýn olmadýðýný söyledim. Böyle söyleyince itiraz etti ve hemen bilgisayar almaya gideceðini belirtip yanýmdan ayrýldý.
Kýsa süre sonra tekrar gelip Türk lirasý olmadýðýný ve bendeki parayý vermemi üzerini kendisinin tamamlayacaðýný söyledi.
Ben de cebimdeki 180 lirayý verdim. Ve biraz bekledikten sonra dolandýrýldýðýmý anladým." diye konuþtu.
Polis merkezine giderek þikâyetçi olan Çukurkent, ayný þekilde dolandýranlarýn olduðunu öðrendi.
Hep birlikte savcýlýða gidip suç duyurusunda bulunduklarýný belirten Çukurkent, "kafeden H.S.'nin görüntüsünü bulduk ve zanlý yakalandý." dedi.
Dolandýrýlan üç maðdur tarafýndan teþhis edilen H.S., iþlemlerinin ardýndan geçtiðimiz pazar günü adliyeye sevk edildi.
Savcý karþýsýna çýkan H.S., iddiaya göre üç maðdurdan az para alýp dolandýrdýðý için serbest býrakýldý.
Umutlarý yýkýlan ve paralarý giden Çukurkent, "Böyle bir adalet anlayýþý olamaz, benim hayallerim yýkýldýðý ve onca param gitti savcýnýn kararýna itiraz ettik.
Dosyanýn tekrar açýlmasýný talep ettik." þeklinde konuþtu.
(CÝHAN)
Osman Demir Istanbul
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (21.10.09 Saat 11:07 ) deðiþtirilmiþtir.