bugün bana bir mesaj geldi numara yabancý mrb diyor sizinle tanýþmak istiyorum diyor lütfen beni ararmýsýnýýz diyor numarayý size vereyim bunlara kanmayýn +359888372431
iyi günlerr
bugün bana bir mesaj geldi numara yabancý mrb diyor sizinle tanýþmak istiyorum diyor lütfen beni ararmýsýnýýz diyor numarayý size vereyim bunlara kanmayýn +359888372431
iyi günlerr
+35 ülke kodu nerenin numarasý
aman diyorum arkadaþlar bu numaradan uzak durun
Bu bir Bulgaristan numarasý dostum. Sana bu konuda biraz bilgi vereyim. Þimdi bunlar Bulgaristan'da bir þebeke ve sana üst üste çaðrý býraktýktan sonra senin onlarý aramaný bekliyorlar. Bana da az önce geldi benzer bir numaradan. Sen onlarý aradýktan sonra da konuþtukça kredi veya kontür kazanýyorlar. Ve karþýlarýna çýkan kiþiyi numarayý þurdan buldum seni beðendim v.s deyip kandýrma yoluyla para koparmaya çalýþýyorlar. Bu tür þeylere dikkat edelim. Nerden biliyorum diye soracak olursanýz bizim bi enayi arkadaþýn baya bir kontürü gitti. Daha sonra ufak bir araþtýrma yapýnca gerçek ortaya çýktý. Siz siz olun sakýn aramayýn eðer onlar ýsrarla ararlarsa ve telefonu açtýðýnýzda bahsettiðim numaralardan birini size yaparlarsa da yaratýcýlýðýnýzý ve güzel türkçemizin o hoþ sövücüklerinden bir kaç tane gönderirsiniz benim yerime de
Alýntýdýr![]()
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Merhaba
Arkadaþlar özellikle bugünlerde kontör dolandýrýcýlarý yeni yöntemler geliþtirerek insanlarýmýzý dolandýrmaktadýrlar.Size kamu kurum ve kuruluþlarýndan aradýklarýný veya her ne þekilde olursa olsun kontör para veya özellikle kimlik bilgilerinizi isteyen kiþilere kanmayýn.
Bugünlerde ilçemizde bile çok sayýda bu þekilde dolandýrýlan maðdur vatandaþlarýmýz bize þikayete geliyorlar ancak iþ iþten geçmiþ oluyor.
Bu konuda dikkatli olmanýzý tavsiye ederim.
dolan dýrcýlýk sýnýr tanýmýyor sanal alem de tanýþtýklarýza telefonla görüþtüklerize(tanýdýk olmayanlar) hiç güvenmeyin
Abonesi olduðunuz GSM þirketlerine 'engelleme' talimatýyla bunu basitçe halledebilir, baþka dolandýrýcýlara karþý da GSM þirketini bilgilendire bilirsiniz..
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
tabiki her þeyin bir çözümü var
- hava yaðmurlu diye dýþarý çýkmayacakmýyýz
- tabiki önlemimizi anlarak (elimizden geldiðince) dýþarý çýkacaðýz.
hýrsýza açýk kapý býrakmayalým
Arayan kiþileri nasýl engelleyecek yani bahsettiðimiz olay engelleme ile halledilecek bir konu deðil.
Örneðin geçenlerde gelen bir þikayette adamýn arabasýný iþ yerine kadar takip altýna almýþlar.Ýþte adama sen þu anda þu istikamettesin þuradasýn vs vs..
Bu konuda dediðim gibi sadece uyanýk olmak lazým yani telefonla gelen isteklere özellikle para ,kontör ve kimlik bilgilerini isteyenlere bunlarý vermemek lazým.
Ki bu adamlarýn yakalanmasý da çok zor oluyor zaten.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
sizde çaðrý atýn ..onlar arasýn..yada ödemeli cagrý atýn...![]()