Pamuk þekerlerim
Sizinle Paylaþmak istedim çocukluðumun en güzel anýlarýndan örnekleri tekrar anýmsamak.
Pembe pamuk þekerleri özledim ben ve deðnekli horoz þekerlerini
Bir kiraz aðacýnýn dalýnda asýlý duran o küçük bedenimle gökyüzünde sandýðým pembe pamuk þekerleri özledim ben. Hiç mi mikrop kapmazdýk o zamanlar, bakteriler henüz dünyamýzý ziyaret etmemiþlermiydi.
Bir tane daha ama param yok dediðimizde; hadi bu da benden diyen o pamuk þekerci amcalar neredeler þimdi.
Daha sonraki zamanlarda mobiletten bozma etrafý teneke kaplý ve de en ucuz camdan ayakla çevrilen pedalý ile yumak yumak pamuk þeker üreten, o
zamanlarda bana dünyadaki en büyük icat gelen arabalara ne oldu peki.
Ya deðnekli horoz þekerleri. Çift taraflý açýlan tahta sepetlerin kenarlarýna dizilen. Elma þekerleriyle yan yana duran horoz þekerlerine ne oldu.
O elmalarý yerken anlardýk onun elma olduðunu. Hani þimdilerde muz da yeseniz bir yeþil salatalýkla aynýdýr ya tadý. O zamanlar elmalarý yerken. Þekerinin tadýný bir daha fazla alýrdýk ta. Elmanýn ekþisini anlamazdýk ya.
Peki ne oldu o elma þekerlerine. Sonralarý lüks pastanelerde caf caf lý jelatinlere sarýlan. Hani bir de altýndan bir süslü kurdele ile baðlanýveren elma þekerleri.
Dostluk ve komþuluklarla birlikte onlarýn da yerini bir baþkalarýmý aldý.
Sevgilerle birlikte tükendiler mi renk renk macunlar bile. Daha tadýna doyamamýþken. Bir yuvarlak derin tepside. Altýnda 3 ayaklý sehpasý ile her yere hemen açýlýveren macun dükkanlarý ne oldu.
Ýçinde duran renk renk üçgen macunlarý çok özledim. Bir tahta çubuða sarýlýveren. Sarýlýrken seyretmek nasýldý var mý anýmsayanýnýz. Baþýmýzý bir o yana çevirirdik bir bu yana o çubuklara sarýlýrken. Ve de akýverirdi aðzýmýzýn kenarýndan sular. Zor beklerdik alývermeyi satýcýnýn elinden.
Ýlk yaz baþladý. Sokaklarda macun tepsilerini görmek istiyorum ben. Ve pamuk þeker satan o güzel amcalarý. Deðnekli horoz þekerlerimi verin bana.
Alýn sizin olsun lüks pastane camekanlarýnda seyreden en muhteþem pastalar.
Saygýlarýmla,