![]()
Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürlüðünden yapýlan açýklamada 2009 – 2010 Eðitim Öðretim yýlý öðrenci kayýtlarýnýn baþladýðý bununla birlikte zorunlu eðitimini tamamlamýþ ve bir iþ yerinde çalýþanlarýn öðrenci olarak kayýt yaptýrabilecekleri belirtildi. Haftada 1 gün teorik eðitim verildiðini söyleyen Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdür Yardýmcýsý Veysi Karabulut Mesleki Eðitim Merkezi Öðrencilerinin tamamýnýn sigortalý olduklarý ve sigorta primlerinin ise okul tarafýndan karþýlandýðýný belirtti. Öðrencilerin gerçek iþ ortamýnda fiilen çalýþmak suretiyle meslek öðrendiklerini, teorik ve pratik mesleki eðitimlerinin bir programa göre yapýldýðýný ifade eden Müdür Yardýmcýsý Veysi Karabulut, böylece ülkenin ihtiyaç duyduðu becerikli iþ gücü haline geldiðini vurguladý. Mesleki Eðitim ile birlikte iþ hayatýnda çalýþma disiplininin saðlanmasý çýrak öðrencilerin sosyal güvenlik kapsamýna alýnmasý, ülke çapýnda mesleki standartlarýn saðlanmasý, iþ yeri açmanýn belli bir düzene baðlanmasý, yapýlan iþlerin kalite ve veriminin yükselmesi ve eðitimde fýrsat eþitliðinin yaygýnlaþtýrýlmasý amaçlarýna hizmet ettiðini kaydeden Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdür Yardýmcýsý Veysi Karabulut, kayýt olabilmek için üst yaþ sýnýrý olmadýðýný söyleyerek kayýtlarýn 24 eylül 2009 tarihinde sona ereceðini hatýrlattý.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...