kadir gecesi tüm islam alemine huzur ve barýþ getirmesi ümidiyle. kadir gecemiz mübarek olsun...........
kadir gecesi tüm islam alemine huzur ve barýþ getirmesi ümidiyle. kadir gecemiz mübarek olsun...........
Elhamdülillah rabbil alemin vel akibeti lilmüttekin
velaudvane illa alez zalimin vessela vessalamü ala resuluna
muhammedin ve ala alihi ve sahbihi ecmain.
Ey yerleri ve gökleri yaratan, kainatý ve bu alemi yoktan var eden, istediðini istediðine veren, istediði zaman almak kudretine sahip olan Yüce ALLAH'ým. Aldýðýmýz abdestlerimizi, kýldýðýmýz namazlarýmýzý, çektiðimiz tespihlerimizi, okuduðumuz Kur-an'larýmýzý evvela senin barý
rýzan için, ondan olan sevaplarýmýzý iki cihan serveri Hz. Muhammed
Mustafa (S.A.V) efendimizin ruhu için evlatlarýnýn ve eshaplarýnýn ruhu için, enbiyalarýn ve
evliyalarýn ruhlarý için, baþlarýmýzýn tacý, gönüllerimizin selameti için yarabbi.
Ya Rabbim; bizi hulus ile çalýþtýr fazilete doðruluða alýþtýr, eksilmesin üzerimizden nurun, bizi böylece saadete ulaþtýr Ya Rabbim.
Bize dinde bilgi, ilimde ziyadelik, bedende sýhhat, ölmeden önce tövbe etmeyi nasib eyle ya rabbim. Öldükten sonra azap etme, azaplarýn en þiddetinden bizi koru ya rabbim. Hasta
kullarýna hayýrlý þifalar, dertli kullarýna hayýrlý devalar, borçlu kullarýna hayýrlý edalar nasib eyle ya rabbim. Ya rabbim! Ak sakallý pirler hürmetine, saçý bitmedik yetimler hürmetine, yeþil yapraklar, kara topraklar hürmetine, seher vakti manevi kirlerini göz yaþlarý ile yýkayan
aþýklar hürmetine bizimde günahlarýmýzý af ve mahiret eyle ya rabbim.
Ya rabbim! Biz aciz günahkar kullarýný Hz. Ýsmail'i kesmeyen býçak hürmetine, Hz. Ýbrahim'i yakmayan ateþ hürmetine, Hz. Yusuf'u boðmayan sular hürmetine, Hz. Eyyüp'ü
incitmeyen kurtlar ümmetine, ve ALLAH aþkýyla ciðerleri yanan Hz. Ebu Bekir sýddýklarý hürmetine günahlarýmýzý af ve mafiret eyle ya rabbim.
Bizi o mübarek yerlere gidipte "lebbeyk allahümme lebbeyk,
lebbeyk la þerike leke lebbeyk innel hamde velniðmete
lekevelmülk laþerikelek" sedalarý ile gök kubbeleri çýnlatan
gidipte yerinde söyleyen aþýklardan eyle yarabbim.
Ya rabbim! Senin büyüklüðüne inandýk kapýna geldik
merhametine sýðýndýk lütfuna geldik, sen gaffar, rahman ve
rahimsin. Hiç þüphesiz ki bizler günahkarýz, bize lütfunla
muamele et. Hicran ateþinde yakma. Kalp pencerimizi
kapatma. Kabirde sýkma, bunaltma, kapýndan baþka kapý
aratma. Zebanilere elimizi baðlatma, cehenneme atýp tenimizi
daðlatma "ah ümmetim" diyen, baðrý yanýk resulunu aðlatma.
Bizleri habibine öz ümmet eyle ya rabbimYa rabbim! Kevser ýrmaðýndan lütfunla içir, iki kanat ver bizleri uçur, dergah-ý sýrat-ý atýf gibi geçir. Bizleri cehenneme
düþürme ya rabbim. Ya rabbim! O karanlýk kabire girdiðimizde karþýmýzda
peygamber efendimizin "korkma ya ümmetim" ilk gecen
mübarek olsun, menzilin mübarek olsun, melekler yardýmcýn
olsun, ALLAH senden razý olsun demesini nasib eyle ya rabbim.
Ya rabbim! O mübarek kýyamet gününde bütün
peygamberler nefsim, nefsim, nefsim, derken; ümmetim,
ümmetim. EY! ALLAH' ým ümmetsiz cenneti ben neyleyim
diyen peygamberimize bizleri layýk eyle ya rabbim.
Ya rabbim! Yine o kýyamet gününde, güneþ bir mýzrak boyu
kafamýza indiði zaman, güneþin sýcaklýðýndan beyinler fokur
fokur kaynarken peygamberimizin sancaðý altýnda toplanan
ümmetlerden eyle ya rabbim. Bizleri dünyada vatansýz, ahiret
de kefensiz, huzurunda imansýz býrakma.
Sekerat mevtiimizi halluasan eyle. Umduklarýmýza nail,
korktuklarýmýzdan emünil muhafaza eyle ya rabbim.
Hayýrlar fethi için, þerler defi için, dualarýmýzýn ve
dileklerimizin kabulu için rýzalillahil FATÝHA...
LA TAHZEN ÝNNALLAHE MEANA !!!
üzülme..ALLAH bizimle..!!!!1
Bütün insanlýgýn ve tüm kardeþlerimizin kadir gecesini kutlar insanlýga barýþ huzur ve saadet getirmesini temenni eylerim.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Rabbim bu geceyi hakkýný vermeye çalýþanlardan sonunda da mutlu olanlardan eylesin cümlemizi…
Ýhtiyacýmýzý en iyi bilendir O(C.C.), ihtiyacýmýz olaný versin....
Ne diyeyim ki Kadir’in kadrini biliriz inþaAllah...
selam ve dua ile
Feryadý býrak,kendine gel,çünkü zaman dar...Uðraþ ki; telafi edecek bunca zarar var!
tüm hemserilerimin ve islam alemin kandili mübarek olsun nice kandillere
Bin aydan daha hayýrlý olan Kadir Gecesinde, kainatýn yaratýcýsý ve alemlerin Rabbi baðýþlayýcý ve acýyýcý yüce Allah tüm dualarýnýzý kabul etsin.
tüm islam aleminin kadir gecesini kutlar hayýrlara vesile olmasýný yüce Allah tan dilerim.hayýrlý kandiller...
ecmain olsun
www.kodpark.org/forum
www.hasan-bozkurt.blogspot.com
ecmain = cümlemizin demektir abi
Bu kelimelerin illaki arapçasýnýmý kullanmak gerekiyor anlamýyorum, o zaman hiç kullanmayalým Türkçeyi, getirelim arapçayý onu kullanalým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE