bunu yapanlarýn aile terbiyesini ve görgüsünü gösterir. bunu kýrmak ona fayda saðladý ayrý düþünce![]()
SIKINTI YARATMA...!
Bu olaylar Ýstanbul'da çok daha fazla oluyor, bunun aile terbiyesiyle alakasý var.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
PÝÞMAN OLDUÐUMUZ TEK ÞEY YAPAMADIKLARIMIZDIR
bunu utanarak söylüyorum nizip serseri doluu bir yandan parktaki ýþýkþarýn labbasýný kýrarlar bir yandan bilbord larý kýrarlar bir yandan mezarlýktaki çeþmeleri kýrarlar yahu bu nasýl iþtir eðitim þartt
Bunlarý yapan hayvan sayýsý Nizipte çok...
insan olan böyle þeyler yapmaz...
gelde bu vatandaþa hizmet et...
sözüm bu davarlara..
Cehalet ne yer ve ne de zaman tanýrmýþ...
Kahvelerde vakit öldüren ailelerin çocuklarý bunlar. Olur ya..kitap mitap okurlarsa terörist falan olurlar... bilinçlenirler, ülke gerçeklerine, Dünya siyaseti üzerine kafa yorarlar.
Dillerini, düþüncelerini düzeltirler belki bir yabancý dil öðrenmeye karar verir ve kendi dýþýndaki dünyayý daha iyi anlarlar...
Öyle mi?..
Ben sadece rüya görüyorum..her zaman olduðu gibi...
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
"Mal bulmus magribi' gibi millet atlamis ustune 'agzina geleni' sayiyor! Yani bulsaniz, belki de rustune ermemis cocuklari 'lic edeceksiniz'!
Belki de o duraklarin o sekilde yapilmasi asil hatali olandir, ne dersiniz?!
PÝÞMAN OLDUÐUMUZ TEK ÞEY YAPAMADIKLARIMIZDIR
böle kisilerin elinde baska bir is gelmiyor demek onlarda güzel birsey yaptiklarini kendince zannediyorlar ama hem belediyeye hemde durakta inip bininen insanlara hakzizlik
bu bende olabilirim sizden de birisi olabilir bu ayleyle alakasi olmayan bir suctur hic
kimse istemez cocugu suc islesin bunlari yakalamak icin belediye bir para miktarini
verecek buda sucluyu daha kolay bulunmasina yardimci olacak bulundugu zaman
derisini yuzup tüz basmayacak insallah her insan suc isleyebilir bununda bir cezasi var
bu cezada insanca olmasi lazim hayvanca deyil bu suclu dan bunun cezesi olarak bu duragin masraflarini zorunlu yaptiracak parasi yoksa aylesi ustlenecek aylesinin parasi yoksa bu sahis ucretsiz olarak belediyede calistirilacak bu zarari karsiladigina kadar calisacak calismak istemesse hebishanede cezasini cekecek hapishanede bu insani insanliga kazandirmak icin belirli iste veya bir eyitimden gecmesini sagmanmali bu insani insanlik icin kazanmaya calismali yetkililer
Otobüs duraklarý ve bilborldlardan sorumlu þirketin geçenlerde ilginç bir ifadesi vardý,---Türkiye'nin bir çok böldesinde her bilbordu ve her reklam panosunu onlarca defa hatta yüzlerce defa yenilediðimiz olmuþtur. Ancak Nizip'te bir yýl geçmesine ragmen tek bir tane dahi deðiþtirmedik,asla çirkin bir saldýrý söz konusu olmadý,Nizip ve Nizip'lilere bu konuda hayran kaldým...Demiþti.
Bir kaç kendini bilmezin yapmýþ olduðu bu basit olay karþýsýnda tabiki tepki göstereceðiz ama maalesef Türkiyenin en geliþmiþ il ve ilçelerinde doðusunda batýsýnda her tarafýnda bundan çok çok fazla bu tip þeyler yaþanýyor,hatta gündelik hayatýn bir parçasý olmuþ maalesef. Yinede þükürler olsun,ilçemiz bu konuda çok medeni ve kültürlü. Buna emin olun arkadaþlar. Ýnþallah bu ilk ve son olur.![]()
Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com