![]()
Sevgili anneciðim,
Yýllardýr hayalini kurduðum Londra’daki ekonomi mastýrýma baþlayalý on gün oldu.
Sana bu maili ancak odama internet baðlantýsýný açtýrabildiðim bugün yazabiliyorum.
Anneciðim Londra hiç de zannettiðimiz gibi çaðdaþ bir yer deðil hele laiklikten zerre kadar nasip almamýþlar.
Buralarda deðil Ýstanbul’da çaðdaþlýk adýna yaptýðýmýz gibi Niþantaþý, Akmerkez, Baðdat caddesi gibi yerlerde sýkma baþlara laf atmak; oksford sitritte dolaþan yüzlerce türbanlýya ters bile bakamýyorsun.
Hele okul tam bir gerici yataðý, her milletten bir sürü türbanlý kýz rahat içinde kampuslara derslere girip çýkýyor.
Bu da yetmezmiþ gibi dini kýyafetle okula gelen sakallý, arap entarili, kippalý, Hindu sarýklýlara da bir þey diyen yok.
Okulun bahçesinde isteyen seccadesini serip namaz kýlýyor, insanlar dönüp bakmýyor bile.
Ýlk haftanýn sonunda okulun öðrenci iþleri sorumlusuna tehlikenin farkýnda olmasý için yapýlmasý gerekenleri tek tek sýraladým.
Öncelikle dini kýyafetlere yasak getirilmesini yoksa kýsa zamanda tüm okulda türbansýz, kippasýz ve sarýksýz kimse kalmayacaðýný, acilen ikna odalarý kurulmasýný ve tüm üniversite hocalarýnýn protesto için cüppelerini giyerek big benge gitmesini ve bir an evvel kraliyeti savunma mitinglerine baþlanmasýný önerdim.
Beni sonuna kadar büyük bir dikkatle dinleyen profesör hemen okulun psikologuna gitmem gerektiðini, ondan olumlu rapor alamazsam derslere kabul edilmeyeceðimi söyledi.
Acilen okulun psikologuna gittim ve Ýngiltere’nin muasýr medeniyet seviyesini yakalayamayacaðýný orada anladým, çünkü kamu hizmeti veren psikolog türbanlýydý.
O gerici doktora bir kültür þoku yaþadýðýmý söyleyip bana biraz zaman tanýmalarýný rica ettim, þimdilik sadece izlemeye aldýlar.
Burada her milletten insanla konuþuyorum dünyanýn hiçbir yerinde bizim gibi çaðdaþ yasaklar koyan ülke yokmuþ.
Anneciðim memleketimizdeki yasaklarýn kýymetini bilelim bunlarýn devamý için elimizden gelen ne varsa yapalým yoksa Tanrý korusun Ýngiltere gibi oluruz, seni çok öpüyorum.
Oðlun Devrim
(Alýntýdýr)