At arabasýmý dersiniz,kaldýrýmlarýn iþgalimi.Belediye bir an önce görevini yapmaya baþlasýn.29 Marttan sonra herþey aksamaya baþladý.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Hop kanka sende Nizipte ne halt olsa hemen belediye diye baðýrýyorsun yav ayýp olmuyormu!!!!!!
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Bence atlarý gönderin sucuk yapýlsýn, arabalarýda dekor için büyük þehirlere satýn.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
bir an önce gerekli önlemler alýnmalý at arabalarýna
ikinci konu
kaldýrým iþgaline ne son diyecek yetkili kurum
üç
okullar açýlýyor servisler gerekli denetimler sýký yapýlmalý yok sa eski tas eski hamam devam edcekmi
bende yasaklandi diye biliyorum ama gelip gördügümde hala yasak olmadigini düsündüm sonra sordum ama yasagi dinliyen kim dediler...cumhuriyet mahllesinde bile gezerken gördüm ben..
at iyidir ya haniderler ya ''abi ya kýza bak at gibi''
valla ibrahim tatlýsese sormak gerek þöyle dediydi: ben ata nasýl binilir iyi bilirim.
Konu dontpanic tarafýndan (12.09.09 Saat 18:57 ) deðiþtirilmiþtir.
RECA EDERÝM BENÝ HESABA ALMAYIN...
arkadaþlar kimse kusura bakmasýn ama bir zamanlar bizim de at arabamýz vardý yýllarca at arabasý üzerinde çalýþýp didindik,ekmek paramýzý at arabasý ile kazandýk,bence at arabasýný tümden yasaklayalým diyen arkadaþlar biraz isnafsýzca davranmýyor mu ,sonuçta o insanlarda hayatýný bu þekilde kazanýyorlar,evlerine ekmek götürüyorlar,sonuçta Nizip'te çok yoðun bir trafik yok,sonra þehir içi taþýmacýlýðý da sepetli motosikletler yapýyor bildiðim kadarý ile,ne dersiniz biraz empati yapalým mý
Müslüm abi gerçekten bir 'Taþýma Þirketi Hizmeti' veren iþyeri sahibi olarak yazýný talihsiz buldum...
Ya ne zararý var at arabalarýnýn?..
Olaya bir de kültürel bir deðer gözüyle baksan..?!!.
Bak Büyükada'ya..attan, faytondan geçilmiyor. Üstelik o faytonlarý iþleten insafsýzlar; 15 dakikalýk ada turuna, 40 lira para alýyorlar. Kimse birþey demiyor..
Bu yaz Antepli derneðin Þile'de düzenlediði piknik etkinliðine katýlmýþtým. Orada da ata bir tur; 5 dakika binmeye "5 lira" (Beþ Lira) para istemiþlerdi.
Peki Nizipteki bu at arabasý sahipleri kaç liraya bu iþi yapýyor??!!...
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Adalardaki faytonlarýda kaldýrmaya çalýþýyorlar, geçen sene bir kýza tecavüz etmiþlerdi, ondan sonra bu payton sahiplerine karþý bir kampanya baþlatýldý, ayrýca Büyükada at pisliðinden geçilmiyor.
Konu müslüm akpek tarafýndan (11.09.09 Saat 06:21 ) deðiþtirilmiþtir.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Payton deðil fayton olacak abi, artý kýza tecavüz edenler faytoncu diye bütün faytoncularý ve at arabacýlarý kurþuna dizelim.At arabacýlalara ve faytonculara ÖLÜMMMMM:
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.