Size Hamsili pilavýn tarifini yazmak istedim. Karadenizin güzel kokulu yemeklerinden.
Bence bu tarifleri özellikle bayanlar denemeli eþlerine güzel bir yemek, harika olur![]()
Malzemeler ; 6 kiþi için
750 gr hamsi,
1 Su Bardaðý Pirinç
2 tane kuru soðan,iki diþ sarýmsak
1 yemek kaþýðý Tereyað (yada sývý yað isteðe göre)
2 Su Bardaðý Su
yarým kaþýk salca
1 yemek kaþýðý Dolmalýk Fýstýk,
Yeni Bahar,
Tuz,
Pul Biber .az biraz kuru nane
Hazýrlanýlýþý:
Hamsileri yýkayýn kýlçýklarýný ayýklayýp çýkarýn , süzülmeye býrakýn.
Tencerede tereyaðýný eritin,ince kýyýlmýþ soðanlarý ilave edin kavurun, soðanlar kavrulduktan sonra dolmalýk fýstýklarý ilave edin soðan ile birlikte kavurmaya devam edin. Ýyice yýkadýðýnýz pirinçleri ekleyin biraz daha kavurun.tuz, yenibahar, kuþüzümü ve pulbiberi ekleyin. 2 dakika daha kavurduktan sonra Üzerine iki bardak sýcak su ekleyin. Kaynamaya baþlayýnca ateþi kýsýn, pilav piþmeye devam ederken, o arada suyu iyice süzülen hamsilerin yarýsýný yaðlanmýþ tepsiye sýrtlarý gelecek þekilde sýra sýra dizin.
Dizerken ortadan baþlayýn ki hamsiler güneþ gibi dizilsin ve görüntü güzel olsun. Pilav piþince iyice karýþtýrýn, hamsilerin üzerine yayýn. Kalan hamsileri de ayný þekilde pilavýn üzerine dizin. bu sefer sýrtý üste gelecek .hiç boþ yer kalmasýn ..180-200 dereceli önceden ýsýtýlmýþ fýrýnda hamsiler pembeleþene kadar kýzartýn.
Sýcakken Servis Yapýn Afiyet olsun
Saygýlarýmla,