Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
bu konunun kilise kelimesine dikkat çekmek istedim.izmirde bulunan buca baptist kilisesine helikopter ile bakýldýðýnda haç þeklinde olma özelliði var.ayrýca bir çok kilise gezdim ama ilk kez gördüðüm þey aile mezarlýðýnýn bulunmasý.resimde olduðu gibi alt katý var merdivenle iniyorsun bölmeler bulunmakta her rafa bi beden...
Eskiden tüm ibadethaneler için geçerliydi bu... Müslümanlar, külliyelerin etrafýna bir de dini hizmetlerde ön plana çýkanlarý, ibret alýnabilmesi için mezarlýklar da yaparlardý.
Hrýstiyanlar da azizler ve ruhban sýnýfýnýn ileri gelenleri için kilise çevrelerine mezar yerleri açar vaya mezarlýðýn içine kilise kururlardý.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
.......................adamlar yapýyolar abi ya![]()
Konu dontpanic tarafýndan (10.09.09 Saat 22:07 ) deðiþtirilmiþtir.
RECA EDERÝM BENÝ HESABA ALMAYIN...
güzel evmiþ ama![]()
iyi dostu olanýn, aynaya gereksinimi yoktur...
þimdi ben merak ediyom kiliseden ev lakin yatak odasýnda yatak vardý ...) þimdi karý koca yani anla iþte çarpýlmasýnlar sonra
gerçi çarpýlma bizde oluyo onlarda çarmýha germe var dimi
zekeriya beyaz hocaya soruyoz: hocam aha bak kilise aha bunu ev yapmýþlar aha da yatak odasý ve yatak ne diyon hocam ??? çarpýlmasýnlar
hoca: yok yavrum ibadet sayýlýr
ben: hönk!!!
Konu dontpanic tarafýndan (10.09.09 Saat 23:29 ) deðiþtirilmiþtir.
yani hocam þimdi orucu açak mý böyle ibadetle))))) diye sorsam ne der ki
uyarý: böyle ibadet midir açýlýr mý oruç uydurmadýr yukardaki yazýbazý safýmlar buna inanýp orucu açmak isteyebilir þaka lan þaka.ille ben böyle açacam diyosan sen zaten niyeti bozmuþsun
sen en iyisi bi hacý hocaya sor bana sorarsan hurma ile aç orucu.
Deðerli.'Panik Yok' kardeþim.. güzelim konumu Zekariya Beyaz'a nasýl baðladýn anlamadým doðrusu?..![]()
xxhidayet)) zekeriyasýz olmaz
menese bak)) fentezi mi?? tamam bu orucu nasýl açýyo belli oldu
)
Günah çýkarma nerede yapýlýyor.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE