Ramazan Davulcularý gerçekten de insanlarý Sahura kaldýrmak yerine daha çok rahatsýz edici duruma gelmiþtir. Bende Sahura kalkýyorum ama davulcularýn kaldýrdýðý saatte deðil daha geç kalkýyorum çünkü imsak vakti bu günlerde Nizip te 4:20 civarýnda iken davulcular gece saat 2 gibi gürültü ediyorlar. Evet Eskiden beri davul çalýnarak sahura kalkýlýr ama þimdiki davulcular hem bu iþi bilmiyorlar hem de çok erken çalýyorlar. Büyük þehirlerde eski davulcular davul çalarken mani de söylerler usulünce çalarmýþ . Bizim burda ise davulu çalan kiþi gürültü olsunda insanlar uykudan kalksýn banada yedi ceddime de ....... diye çalýyorlar sanki. Arkadaþlarýn hepsnin bahsettiði gibi davul çalan mahallede küçük bebekler korkuyla aðlýyarak uyanýyor insanlar sinirli bir þekilde uyanýyor arabalarýn alarmlarý insanlardan önce uyanýyor ve çok erkende çaldýklarýndan uyanmanýn bir faydasý da olmuyor....
Esasýnda tv den görüyoruz yine büyük þehirlerde bu iþi yapacak davulcular kurtan geçiriliyor maniler öðretiliyor... Bizim memleketimiz de de yetkili makamlar ( Belediye veya Halk Eðitim Merkezi) bu davulculara kurslar verdirebilirler....
Ayrýca eskiden yine sahurlerde müezzinler gazel okur, sela okurlardý sahur vakti o da yok artýk....
Yine iftar vakti ezan okunurken camilerde minarelerin ýþýklarý yanardý o da yok artýk....
Hani artýk merkezi sistem var bir hoca ezan okuyor hepsinde okunuyor...
Cuma günleri de vaaz bir camiden veriliyor ve sistemin düzgün çalýþmadýðý camiler de de sadece kafamýz þiþiyor....
Yanlýþ giden o kadar çok þey var ki...
Yine de Ramazan çok güzel....