sapan taþýyla davulu patlatacam![]()
sapan taþýyla davulu patlatacam![]()
biz geleceðiz, gelecek biziz
daha uygun çözüm var torpili yak at patlasýn birdaha çalarsa bu sefer yak üzerlerine at
Allah iyiliginizi versin..... yilda bir defa ramazan oluyor.... birakinda doya doya davul calsinlar![]()
ben mutlu olurdum burdada davul calinsaydi....... bence o calinan davulun bile kiymetini bilmeniz lazim........
bu davul iþi savcýlýk aracýlýðýyla yasaklanamazmý acaba ? ben kafalarýna karo parçasý attým ama bu sefer ileride daha fazla çalmaya baþladýlar.bu ramazan ayýnda bunu kaldýranýn büyük mükafat alacaðý kanaatindeyim.
MEHMET ARNAVUT
Toplumunun gelenklerine saygý duymayanýn
hiçbir manevi deðeri yoktur.
Bu sol zihniyetin
toplumu kendi zevk ve çýkarlarýna
kendi azýnlýklarýna
tercih etmesi
onlarýn asla
düzelmeyeceðinin göstergesidir.
Akýllý mantýklý
vatanýný milletini
seven ama sol zihniiyet içinde yer alan insanlara tavsiyemiz
sakýnýn
toplumun deðerleriyle oynamayýn olacaktýr.
Çünkü oynadýðýnýz
bir temeldir.
Temeli olmayan bina yerle bir olur.
Bugün
kürt açýlýmý kaçýlýmý denen
saçmalýk
Laik Kürtlerle
laik ve solcu olan insanlarýn birbirine düþmesi sonucu oluþmuþtur.
Saðcu bir kürtle türkün hiçbir sorunu yoktur.
Osman Demir Istanbul
benim formmül en iyisi hem uyanmayan uyanýyor hem davulcu korkuyor
bugün davulcunun sesini susturmak isteyenler, yarýn ezan sesine kafayý takarlar,
býrakýn boþ iþleri , duymak istemeyen kulaðýna pamuk týkasýn.
selamlar,
ilker
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
allahaþkýna neler diyorsunuz siz... yok toplumun deðerleriymiþ yok sol bunlarla uðraþýrmýþ...iþkembe-i kübradan atýp milleti ajite etmekten baþka iþiniz yok maalesef..amaç sahura uyanmak yoksa delicesine vurulan davul sesini dinlemek deðil..öyle bir çalýyorlarki hemde pencerenizin dibinde korkýyla fýrlýyor çoluk çocukheleki balkondayatanlar..bizim arkadaþlar yine ayný ajitasyonda...yok yarýndanamazla uðraþýrlarmýþ..
Katýlýyorum..hem de sonuna kadar.
Ramazan davulcularý sadece bir 'uyandýrma servisi' görevi görmüyorlar, ayný zamanda bu toplunun deðerlerinin de sesi oluyorlar.
Bizim burda da Kemal Sunal'ýn yazlýðý vardý..Kaymakamlýða dilekçe vermiþ; "Sabah Ezanýndan rahatsýz oluyorum" diye.. Adam bu sefer ciddi.. Kaymakam ilk önce þaka zannetmiþ ama yapýlan araþtýrmada Cami hoporlörlerinin yasaya uygun olduðu yönünde bilgi verilmiþ . Kemal Sunal'da gelmiþ cami cematine küfretmiþ... Millet saygýsýndan biþey dememiþ.. Þimdi Kemal Sunal nerde?..
Konu xxhidayet tarafýndan (30.08.09 Saat 16:29 ) deðiþtirilmiþtir.
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
[QUOTE=ilkaytrade;206649]bugün davulcunun sesini susturmak isteyenler, yarýn ezan sesine kafayý takarlar,
býrakýn boþ iþleri , duymak istemeyen kulaðýna pamuk týkasýn.
selamlar,
ilker[/QUOTE
abi saçma buluyorum sözlerini ,davulcuda davulculugunu yapsýn gecenin sat 2 sinde baþlýyor lar uyku uyutmuyorlar
sanki muzik dersi almýþlar notalý çalýyorlar gelde uyanma![]()
Aþký Ya Yaþarsýn Yada Yazarsýn...
Diyen Þair Sonra da
Ne Yaza Bildik... Ne de Yaþayabildik...
Demiþ...
SaRýma LaRciverRt Ol...
Özellikle büyük þehirlerde sabahýn beþinde millet yollara düþüyor, zaten sahur falanda yapan yok, herkes gece 24 gibi yemeðini yiyip yatýyor, ama kardeþim saat 03,00 de bir gürültüyle uyanýyoruz ama ne çaldýðý belli olmayan bir davul sesi, hastasý olan var kundakta bebeði olan var, bunlarý düþünerek bazý belediyelerin yaptýðý gibi bu davul çalma adedi artýk yok edilmeli, inanýn adam apartmanýn kapýsýnda çalýyorki herkes ayaða hoplasýn diye.
Davul çalýnmasýný gelenektir diye çalýnmasýný isteyenlere diyorum ki Osmanlý zamanýnda davul böylemi çalýnýyordu, o zamanki gibi çalsýnlar ben razýyým, bunlar davul çalmayý gürültü yapmak sanýyorlar.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ben davul sesine o kadar hasretimki oðlana davul aldým evde habire çalýyor...
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.