![]()
BEN TURÝZM ÖZ ELEÞTÝRÝ YAPMALI
Nizip’imizin tek þehirlerarasý otobüs iþletmesi olan BEN turizm’in son yýllarda Nizip’e verdiði hizmet gerçekten göz ardý edilemez , þirketin sahiplerine ve çalýþanlarýna içten gelen bir teþekkürü borç bilirim, annemin ve babamýn hastalýk dönemlerine yaptýklarý yardýmlarý unutamam, ancak son zamanlarda yaptýðým yolculuklarda dikkatimi çeken bazý aksilikleri söylemeden geçemeyeceðim, bunlarý lütfen bir öz eleþtiri olarak algýlayýn sonuçta BEN turizm içimizden biri.
Yýllarca otobüs þoförlüðü yapan birinin gözüyle anlatýyorum.
-Setra marka otobüsler gerçekten son teknoloji ancak bozuk yollarda aracýn içi çok ses yapýyor, BEN turizm setra otobüslerden vaz geçmeli,
-Setra otobüsleri kullanan þoförler otobüsün teknolojisini tam kavrayamamýþ bir çok elektronik kumandayý bilmiyorlar, mesela ýsýtma ve soðutma sistemi, otobüsün arkasýnýn ýsýsýný kontrol edemiyorlar ayrýca elektronik müzik tertibatýný ve yol bilgisayarýný kullanamýyorlar, rotardarý ve hýz sabitleyiciyi kimse kullanmýyor,
-Otobüslerde bulunan müzik sistemlerini ya iptal etmiþler yada bilinçli olarak kullanmýyorlar, ben yolculuklarýmda bu sistemlerin araçta olmasýna raðmen hiç kulaklýkla müzik dinleyemedim,
-Sürücü arkadaþlar araç kullanýrken sürekli telefonla konuþuyorlar, hatta bazýlarý o kadar abartýyor ki geçenlerde , bacanakla Nizip’e gelirken saat tuttuk abartýsýz 35 dk telefon konuþmasý yaptý, kapatýr kapatmaz öteki telefonla yine konuþmaya baþladý, halbuki araç içinde telefonlarýn kapatýlmasý için host kardeþimiz sürekli anos yapýyor, demek ki þoförün telefonu özel aracý etkilemiyor ( araçlar için kullanýlan araç kiti asla yok bu otobüslerde),
-Geçenlerde geldiðim aracýn sürücüsü ise aracý kullanmaktan baþka her þey yaptý hatta bir ara hesap makinasýyla hasýlatý hesapladý, kalemle bazý notlar tuttu, yanlýþ anlamayýn araç 100 km hýzla gidiyor bu arada ,ama uzun süre koca otobüs 3 þerit gezdi ama umurunda deðil,
-Bir önemli konuda sürücülerin çok uzun süre araç kullanmasý, Ýstanbul’dan çýkan bir sürücü Aksaray’a kadar durmadan 10 saate yakýn araç kullanýyor, takoðrafdaki takip kaðýdýnýda her 4-5 saatte bir deðiþtiriyor yani sanki ikinci kaptan kullanýyor gibi ben bunlarý fark ediyorum ama yolcular fark edemiyor,
-Araçlarýn ve sürücülerin dinlenme süreleri neredeyse yok, Ýstanbul’a gelirken Nizipten bindiðim 15,30 otobüsü ertesi günü 13,00 de tekrar Nizip’e dönecekmiþ konuþtuðum muavin arkadaþ, hiç dinlenemediklerini Ýstanbul dönüþü Gaziantep te eve kendilerini zor atýp akþama tekrar yola çýktýklarýný söyledi, siz þoförlerin halini düþünün,
-Bu sýký program yüzünden araçlarýnda bakýmlarýnýn yapýlamayacaðýný takdir edersiniz, hatta ben Ýstanbul’a dönerken Nizip’ten çýkarken kayýþlarýn biri koptu Gaziantep otogarýnda þoför söylene söylene deðiþtirdi, bu bakýmsýzlýk yüzünden araç içinde bazý yerlerin bantlarla tutturulduðu ýsý cam olan camlardan bazýlarýnýn tek katýnýn kýrýk olduðu ve ikide birde kendiliðinden açýlan masalar olduðu görülmektedir, kýrýk koltuklarda cabasý,
-Araçlarýn içinin hijyen açýsýndan çok pis olduðu temizliklerinin üstün körü yapýldýðý yolcularýn gözünden kaçmamaktadýr ve söylenmektedirler,
-Otobüslerin WC lerini kullanmak istediðinizde bir sürü mazeret göstererek kullanýlmasýný engelledikleri WC leri otobüs personelinin sigara içmek için kullandýklarý gözlerden kaçmamaktadýr,
-Araç sürücüleri seyir esnasýnda sürekli sigara içerek yolcularý rahatsýz etmektedirler,
-Eski bir otobüs þoforü olarak acilen araçlarýn yenilenmesi gerektiðini hatýrlatýrým yoksa kýsa bir süre içinde bu araçlar yollarda kalacaktýr,
- Araçlar sürekli yollardan kaçak yada ucuz yakýt alarak hem araçlara zarar vermekte hem de çevre kirliliðine yol açmaktadýrlar,
-Son olarak, 60 TL olan yolcu ücretinin düþürülmesi gerekmektedir, bu fiyat diðer güzergahlara bakarak çok fazladýr, ayrýca ucuz mazot kullanýldýðý da düþünülürse çok fahiþ fiyatlar diyebiliriz.
NOT: Yukarda anlattýklarým kesinlikle benim birebir gözlemlediðim þeylerdir, eðer bu koþullar iyileþtirilmezse, bir sonraki yolculuðumda bu aksaklýklarý resimleyerek sitede yayýnlayacaðým, ben artýk insan gibi YOLCULUK YAPMAK istiyorum. ( KULAÐIMDA ÝSTEDÝÐÝM MÜZÝK, ÝSTEDÝÐÝM FÝLM, VE ÝNTERNET)