þükrü kardeþim o günleri bana hatýrlattýðýn için çok tþk ederim
þükrü kardeþim o günleri bana hatýrlattýðýn için çok tþk ederim
Abicim çok güzel bi ayrýntý artýk farkýna bile varamayanlar var bu günlerin neyseki Büyüklerimiz hayatta ve tadýný çýkarabiliyoruz ayrý bir huzuru var o zamanlarýn Allah bozmasýn ... Konu Ýçin ayrýca teþekkürler...
sükrü kardesim mesajini aldim cok memnün oldüm kiymetli hemserilerim bu nu unutmayalim hic birsey eskisi gibi olmayacak cünkü eski insanlar sadace günlük
düsünürlerdi simdiki insanlar ileriyi daha iyi görüyor ve hesapliyor eski insanlar
karni doydugu zanan sükreder yarini düsünmezdi cunki ileriyi görmezlerdi iyi biliyorum
sankonun fabrikasinin yani cok cok ucuz bir parayla dönümlarce yer alabilirdi babam
ama malesef ileriyi görmedikleri icin hep deri kaldik tabi eskilerin okuma yazmasi olmayinca okadar olur eskide babam diyordu erkek cocugumu elime alamazdim
babamdan utanirdim kizlar okula göndermezlerdi ayip diye babasinin yaninda
mal sahibi olmazdi simdi genclerimiz daha becerikli bence bütün gelismis ülkelerde
gelistikce insanlarda deyismek mecburunda cunku sehir hayatinin sartlari haha zor insanlar ancak kendi dertleriyle ugrasiyorlar insanlar bildikce fazla öyrendikce
sikintilari dahada artar televizyondaki bir kötü haber aninda insanlari allak bullak
eder bit telefon bir internet haberi eskide bitisik köyde bir insan ölsedi insanlar bir hafta
sonra duyardi eskide ani ölüm insanlar allah rahmet eylesin der ne güzel bir ölüm derdi
simdi kap seker tansiyon kanser bünlari önceden tespit ediyor önce kimse bilmezdi
insan ölecekse bilincli ölsun cahillik hergün ölüm insanlar farkinda deyil saygilarimla
nizip com okuyuculari
sükrü kardesim mesajini aldim cok memnün oldüm kiymetli hemserilerim bu nu unutmayalim hic birsey eskisi gibi olmayacak cünkü eski insanlar sadace günlük
düsünürlerdi simdiki insanlar ileriyi daha iyi görüyor ve hesapliyor eski insanlar
karni doydugu zanan sükreder yarini düsünmezdi cunki ileriyi görmezlerdi iyi biliyorum
sankonun fabrikasinin yani cok cok ucuz bir parayla dönümlarce yer alabilirdi babam
ama malesef ileriyi görmedikleri icin hep deri kaldik tabi eskilerin okuma yazmasi olmayinca okadar olur eskide babam diyordu erkek cocugumu elime alamazdim
babamdan utanirdim kizlar okula göndermezlerdi ayip diye babasinin yaninda
mal sahibi olmazdi simdi genclerimiz daha becerikli bence bütün gelismis ülkelerde
gelistikce insanlarda deyismek mecburunda cunku sehir hayatinin sartlari haha zor insanlar ancak kendi dertleriyle ugrasiyorlar insanlar bildikce fazla öyrendikce
sikintilari dahada artar televizyondaki bir kötü haber aninda insanlari allak bullak
eder bit telefon bir internet haberi eskide bitisik köyde bir insan ölsedi insanlar bir hafta
sonra duyardi eskide ani ölüm insanlar allah rahmet eylesin der ne güzel bir ölüm derdi
simdi kap seker tansiyon kanser bünlari önceden tespit ediyor önce kimse bilmezdi
insan ölecekse bilincli ölsun cahillik hergün ölüm insanlar farkinda deyil saygilarimla
nizip com okuyuculari
Allah anne babalarýmýzý baþýmýzdan eksik etmesin
iyi dostu olanýn, aynaya gereksinimi yoktur...
Vahþi kapitalizmin aðýr tahrikleri neticesi, herkes azami fayda ve mutluluk peþinde ferdi mutluluða esir oldu. Aldatýcý Dünya nimetlerinin göz kamaþtýrýcý görüntüsü ve sahte mutluluðu, günümüz insanýný bencilliðe esir etti. Gerçekten de özünde paylaþýmcýlýk ve cömertlik olmayan her insan için Dünya, parasý olan için yalancý cennetten farksýz oldu. Bu nedenle herkes ne yolla olursa olsun zenginlik peþinde koþup insani deðerleri ihmal eder olduk?
Bu iþ o kadar ileri gitti ki, býrakýn etrafýndakilere maddi veya maveni yardýmý, kendi nefsine bile zulmedip daha fazla mal ve dünyalýk biriktirmeye esir olanýmýz hiç de az deðil. Çünkü yaþadýðýmýz toplumda deðer görmenin, hesaba alýnmanýn asgari þartý sadece zengin olmakla mümkün olur hale geldi. Halbuki insan para kazanýp zengin bile olsa; manevi huzur için baþta kendi yakýnlarý ve arkadaþlarýna olmak üzere gereken sýcak ilgiyi esirgemeyebilir, tebessüm ve yalnýzlýðý paylaþým gibi bedava çabalarla hem etrafýna daha sevimli olur hem de gönül kazanmýþ olur.
Ýnsanýn yaradýlmasýna vesile olan ve büyümesi için bayaðý uzun bir süre her türlü fedakârlýðý esirgemeyen Ana-baba'ya ilgisizliði asla kabul edilebilir birþey deðildir. Hep þöyle denir; sizde ana baba olunca anlarsýnýz denir ama zamanýmýzda çok hayýrsýz evlat evlenip ana baba olmalarýna raðmen eþ ve çocuklarýna esir olup kendi ana babalarýna ilgilenir gibi görünse de en azýndan soðuk davranmakta, yeterli zamanlarý olmadýðý yalanýna sýðýnmaktadýr. Etrafýmýzdaki yaþlýlarýmýzýn en büyük özlemi onlarý muhatap alýp hemen her konuda sohbet etmemizi beklemektedirler. Kendi ailesi yanýnda barýnma þansýna sahip ana babalar bile çoðu zaman önemli konularda konuþmak isteyince:- sus moruk diye susturulduðunu sanýrým bilmeyenimiz yoktur. Yaþlý annesinin bakýmýný yaptýðý için Peygamber Efendimizi göremeyen Veysel Karani'nin eriþtiði mertebeyi hepimiz biliriz ama yine de ailedeki veya çevremizdeki yaþlýlara gereken ilgi ve þefkati nedense gösteremeyiz? Yaþlýlýðýnda Ana babasýný, yanýnda barýndýrmaya gücü yetmeyip, Huzurevine býrakan hayýrsýz evlatlara yazýklar olsun. Esasýnda sýla-i rahim kýyamet alameti olduðunu biliriz ama dost akraba ve komþu ziyaretlerini ihmal ederiz. Allah rýzasý için çalýnmayan kapýlarý çalýp gönül kazanalým, özellikle gariban yaþlý ve özürlü kapýlarýný çalýp belki küçük ikramlar ama en çok hal hatýr sorup sohbet ederek gönül alalým.Müslümanlýðý sadece ibadetle özdeþleþtirenler kaybedenlerdir.
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
SENDE HERSEYI Yemeye icmeye baglamasan sasarim cumalibide tur atiyormus--
evet valah nerde o eski bayramlar..15 yil öncesine dönmek isterim ama gecti artikk..oyuzden ne olursa olsun elimizde olanlarin kiymetini bilmek lazim insan uzaga gidince herseyi daha iyi anliyor..
ALLAH uzun ömür versin ama büyüklerimizin kiymetini bilmek gerek onlar bugün var yarin yoklar..
saol sükrü güzel bi konuya deginmissin..
Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun..
tamam anne babamýza uzun ömür versin dicem ha bu arada ben bi evlatlýðým ama olsun onlarda ii olsun hiç anne babamý bilmiyom zaten merata etmiyom banane neyse asýl evin büyükleri öldü aman boþversene lan ne diye gidek bayramlaþmaya diyen deyyuslara allah akýl fikir versin
RECA EDERÝM BENÝ HESABA ALMAYIN...
ben yetimhanedeyken her bayram amanda aman ne güzel çocuk diye gelen ve elinde bi dolu þeker çikolata olan apla ve teyzeler olurdu ama sadece bayramdan bayramaaa
RECA EDERÝM BENÝ HESABA ALMAYIN...