gözelim...
aðþamleyin gine seni düþüne düþüne uyuyagalmýþým.
üryamda bile seni görüyan. Aðnasara gayruk seni sevdüðümü:cümle elelem biliya þart oðsun.
Beðki herkes seviya seni:emme ben daha bi zýký tevatür seviyan seni.
Saða yeþil çok yakýþýya.gökte öyle.yeþil enterinle gök yazmanla bek gözel oluyan.
Sen buralardan geçeyken,seni cýk kada da olsungörüyan deye hep gapýyý ,camý çerçeveyi gýygaþýk býrakýyan.eðcük görüyon gibi oluyan seni emme;iþte öyle,ne deyinki saða.
Kaleye çýkýyan,seet kulesine gidiyan.seni oralarda gözetliyan.oralar bek seyirli.salýna salýna geçiyan þeðerin ortasýndan.
Ferhat oðlanýn þirin gýzýn hikayesini biliyonmu? Hani ferhatcuk þirin gýz için daðlarý delmiþ. Deyanki,yaþasaydý þayet , anadolunun yüce daðý olan ýlgazý delebilümüydü?kim gýyabilülü ona.
þu sarýmsak kokun vaya.hiç bi yerlerde,hiç kimsede öyle gözel kokmaya seni göremesem de kokunu hissettüðümde heyacanlanýyan,içim titreya.
Hele edüvedüðün etli ekmeðinen,gýr bideni unutamayan.elalem deyaki? Ne varmýþ onu her yerlerde ediya deyale emme.senin oklaðacý , yaslaðacý,bisleðeci bi dutuþun bi baþka.
Bizim þarkýmýz olan tiridine banduðum çalduðu zaman yüreðim gülüya . Kimselerin türküsü böyle güldürükcü olamaz,sanmayan deyan buðezde yüzüm güliya.
Eðer seni sevmeyasam,çanakkale içinde vursunlar beni,ölmeden mezara gömsünle beni.
Ben biliyanki rahmet oluyaðaysýn;örüsken olu esersin etrafýkmda.
Iþte eycükte olsa içimi döktüm saða , ben seni saðýken de sevdüm,ölünceyedende seveciyin.ölüncede.
Saða gayrýk ne deyim ki ben.seni sevmeyen hötçeceden aþsýn;ölsün be gastamonu….