“Bu Benim Eserim” adlý Proje Yarýþmasý nedeniyle Tübitak ve Milli Eðitim Bakanlýðý Tarafýndan; Ýlköðretim 6-7-8.inci sýnýf öðrencileri arasýnda Fen Bilimleri ve Matematik alanýnda 2005-2006 öðretim yýlýndan bu yana çeþitli yarýþmalar yapýlmakta. 2005-2006 yýlýnda yarýþmaya katýlan Ýlçemiz Okullarýndan Atatürk Ýlköðretim Okulu 2 matematik projesiyle 2 Türkiye birinciliði, 2006-2007 öðretim yýlýnda Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu 1 fen bilimleri projesiyle Türkiye birinciliðini elde etti. 2008-2009 öðretim yýlýnda ilçemiz bu yýl geçen yýlký proje baþarýsýna devam ederken Gaziantep ili genelinde projesi en çok kabul edilen ilçe Nizip oldu. 2008-2009 öðretim yýlý “Bu Benim Eserim” adlý Proje yarýþmasýnda Türkiye genelinde en çok proje hazýrlayan ilk iki okul Ýstanbul Ýlinden çýkmýþ olup, Türkiye genelinde en çok proje hazýrlayan üçüncü okul unvanýný da Nizip Ali Alkan Ýlköðretim Okulu aldý. Ali Alkan Ýlköðretim Okulu’nun Türkiye’de en çok proje hazýrlayan üçüncü okul olmasý nedeniyle Milli Eðitim Bakanlýðý Eðitim Araçlarý ve Donaným Dairesi Baþkanlýðý tarafýndan 1 adet dizüstü bilgisayar ile ödüllendirildi. Bilgisayar bugün Nizip Ýlçe Kaymakam Vekili Karkamýþ Kaymakamý Ferhat Sinanoðlu tarafýndan Okul Müdürü Müslüm Yalçýn’a takdim edildi. Nizip Ýlçe Eðitim Müdürü Mahmut Kurt’un da hazýr bulunduðu ödül töreninde bir konuþma yapan Kaymakam Vekili Ferhat Sinanoðlu, Ali Alkan Ýlköðretim Okulu Müdürü Müslüm Yalçýn’a baþarýlar diledi.

Devamý Ýçin Týklayýnýz...