http://www.Nizip.com/reklam/antepsofrasi1.JPG[/img] Oktay Cankesen sponsorluðunda yapýlan 2.Nizip.com Nizip Kültürü makale yarýþmasýna katýlan eserlerin digital ortamdaki kopyalarýÝlçe Milli Eðitim tarafýndan Nizip.com'a teslim edildi. Kütüphaneye ekledik ve tüm Niziplilerin istifadesine sunuyoruz..
Komisyonumuzda;3 Türkçe Öðretmeni, 2 Edebiyat Öðretmeni ve 1 Tarih Öðretmeni bulunmaktadýr.Eserleri incelemeye baþladýlar, çalýþmalara yarýn da devam edecek, site sakinlerine duyurulur.
DUYURU
" " 24 Kasým Öðretmenler günü nedeni ile sitemiz Nizip.com tarafýndan Nizipte görev yapan öðretmenlerimize yönelik ödüllü bir araþtýrma yarýþmasý tertip edilmiþtir. Yapýlacak yarýþma ile ilgili Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü ile görüþmeler yapýlmýþ ve bu hususta mutabakata varýlmýþtýr. Yarýþma ile ilgili detaylar aþaðýdaki gibidir:
1.YARIÞMA KONUSU
" " Adaylar yarýþmaya, aþaðýdaki konulardan herhangi birisini seçerek katýlabilecektir. " "
1.1. " " Nizip Tarihi :
Nizip tarihi ile ilgili daha önce yayýnlanmamýþ araþtýrmalar,
Kurtuluþ savaþýndaNizipin durumu, (Dedesinden veya babasýndan duyduklarýný kaleme almamýþ kiþilerle yapýlacak röportajlar, yayýnlanmamýþ belgeler eklenmesi)
Ýl olma ile ilgili Nizipi anlatan detaylý çalýþmalar,
Zeugma antik kenti kazý çalýþmalarý, eserlerin bilinmeyen yönleri.
1.2. " " Nizip Ekonomisi : Tarým ürünleri ve sanayi kuruluþlarý ile ilgili yapýlabilecek detaylý çalýþma ve araþtýrmalar, Çevre kirliliði ve çözümleri. Ýstatistik çalýþmalar.
1.3. " " Nizip Sosyal Hayatý :
Nizipte yaþayan insanlarýn sosyal hayatlarýndaki ilginç tespitler,
Nizipdegöç durumu nedenleri,toplum ve bireylere etkileri.
Niziplilerin sosyal sorunlarý ve yaþadýklarý ilginç olaylar, Sosyal dayanýþmaya güzel örnekler ve Örnek olabilecek þahsiyetlerin portreleri.
2.KATILIM ÞARTLARI: Yarýþmaya,Nizip'te eðitim veren tüm resmi ve özel eðitim kurumlarýnda görev yapan öðretmenler katýlabilecektir. Yarýþmaya katýlacak eserlerin sayfa sýnýrlandýrmasý yoktur.Yarýþmaya katýlan tüm adaylar, eserlerinin Nizip'in internet sitesiwww.Nizip.com'da yayýnlanmasýný kabul ederler.
3.KAYIT VE TESLÝM TARÝHLERÝ:
Baþlama Tarihi : 22 Eylül 2006
Teslim Tarihi : 17Kasým 2006 17:00
Teslim Yeri : Nizip ilçe Milli Eðitim Müdürlüðü
Teslim Þekli : Cd, disket benzeri digital ortamlar ve A4 kaðýtta çýktýsý alýnacak " "
4.DEÐERLENDÝRME " Yarýþmaya katýlacak çalýþmalar Nizip ilçe Milli Eðitim Müdürlüðünün oluþturacaðý bir deðerlendirme komisyonu tarafýndan incelenecek ve dereceye girenler bu komisyon tarafýndan belirlenecektir. "
5.VERÝLECEK ÖDÜLLER
1.Gelen esere 1 adet 1/1 Cumhuriyet Altýný ve Baþarý Plaketi
2.Gelen esere 1 adet 1/2 Cumhuriyet Altýný ve Baþarý Plaketi
3.Gelen esere 1 adet 1/4 Cumhuriyet Altýný ve Baþarý Plaketi
Ödüller 24 Kasým 2006 günü törenle ilçe Milli Eðitim Müdürlüðü tarafýndan sahiplerine verilecektir. .
Bu Duyuru Nizipteki 109 eðitim kurumundaki öðretmenlere resmi olarak bildirilmiþtir.17 Kasým son baþvuru tarihidir.