ÝHTÝYARLARA YER YOK
Sokaklarda dolaþýrken sizinde dikkatinizi çekti mi bilmem ama Nizip’in ihtiyarlarý biraz daha bahtsýz gibi her köþe baþýnda yahut duvar dibinde buruþup kalmýþ bir ihtiyara rastlamak mümkün sabahýn erken saatlerinde kahve hanelere gidip kaldýrýmýnda sigara tüttüren birkaç çayla akþamý etmeye çalýþýyorlar.Maalesef böyle namaz vakti gelmeden bir saat önce camiye yerleþen hocanýn gafil anýna denk gelse caminin üzerine kilitleneceði insanlar . Yaþlý olanlardan þanslý olanlar emekli olsa da bir dükkan yahut iþ uydurup çalýþmaya devam edenler. (Bir tanýdýk emekli adam dükkanýný kapatmak istiyordu da eþi nin daha bir senesi var o dükkana gidip gelecek .Ben onun kahrýný evde çekemem dediðini kulaklarýmla duydum. Adam kendi evine gidemiyordu) . Emeklilerin nasýl olsa ölecek maaþý bana kalýr diye onlarla evlenenler var oda ayrý bir konu).Pek o kadar þanslý olmayanlar eþ dost esnafýn dükkanýný mesken tutarak vakit geçirir .Geri kalanlarý da Cami ile kahve arasýnda eþit olarak paylaþtýrýlýr.
Evet durum böyle ama böyle mi olmalý adam tüm gününü Okan parký ile Metin Özmen Camii arasýnda mý geçirmeli. Bunca yýl çalýþýp çabaladýktan sonra karþýlýðý bu olmamalýydý? Tüm gençliðini bu ülkeye katma deðer kazandýrmak için çalýþan vergi ödeyen askerlik yapan emekliler yada yaþlýlar için yapýlacak bir þeyler olmalý.
Hemen huzur evi demeyin zira huzur evi sadece gelinlere huzur veriyor.
Onlarý kimseye mahkum etmeyelim. Ýþe gider gibi gidebilecekleri, gönüllerine göre vakit geçirebilecekleri, tatlý uðraþlarýnýn olacaðý ,bahçesinde çiçeði böceði olan dinlenme ve hizmet mekanlarý oluþturmalýyýz.
Ýsteyenin serin yerlerde uyuduðu isteyenin kendisine tahsis edilen on,yirmi metre kare toprakta sebze yada çiçek yetiþtirdiði hobi tarlalarýnýn olduðu ,isteyenin küçük gelirler saðlayacak el iþleri imkanýnýn sunulduðu mekanlarýn bulunduðu ,yaþlýlara yönelik spor kompleksinin, diyetisyenin yüzme havuzunun bulunduðu mütevazý bir kompleks hizmete sunulsa emekliler son deminde huzur bulur . Ýçine dört tanede hemþire koydun mu saðlýklý yaþam hesabý.Kimsenin söyleyecek bir lafý kalacaðýný sanmam.
Bir düþünelim çocuklar ve gençler için her türlü imkaný seferber edip elimizden geleni esirgemiyorken hayatýný bizlere vakfedenler için halk eðitim kursu bile açmamak ne yaman çeliþki.