KISA VADELÝ: Geçici iþitme aksaklýklarý, Gözlerde kararma, sulanma ve yanma, Kalp ritminde bozukluk, Kalp pilinin arýzalanma riski, Yoðun stres ve yorgunluk hâli, Konsantrasyon ve dikkat daðýlmasý, Baþ aðrýsý ve sersemleme, Unutkanlýk, refleks zafiyeti, Kulakta çýnlama ve ýsýnma, Görüþ alanýnda daralma, Gözlerin çapaklanmasý.
UZUN VADELÝ: Beyin tümörü, iþitme siniri kökenli tümörler, Lenfoma (beyaz kan hücresi) kanseri, Cilt kanseri, Yüksek tansiyon, Görme bozukluðu, Kan hücrelerinin deformasyonu, Kan beyin bariyerinin zedelenmesi, Kalýcý iþitme kayýplarý, Kalp hastalýklarý, Hafýzada zayýflama, Embriyo geliþiminin zarara uðramasý, Düþük ihtimalinde artýþ, Sperm sayýsýnýn azalmasý, Baðýþýklýk sisteminde arýzalar.
Birkaç önemli ikaz
Kýsa sürelerle konuþun. Gerekmedikçe konuþmayýn. Sabit hatlarý tercih edin. Zararý tümden engelleyemese de kulaklýkla görüþün. Kýsa bilgi iletimlerini mesajla gerçekleþtirin. Geceleri cep telefonunu kapatýn. Hamileyseniz, mecbur kalmadýkça kullanmayýn. Cihazlardan mümkün olduðunca uzak durun. Acil vaziyetler haricinde çocuklarý cepten görüþtürmeyin. Siz görüþürken yakýnýnýzda çocuk bulundurmayýn. Telefon çalar çalmaz ya da karþý tarafý arar aramaz cihazý kulaðýnýza dayamayýn. Cep telefonu bilhassa kalp, beyin ve üreme organlarýna yakýn yerlerde taþýnmamalý. Dar ve kapalý alanlarda görüþme yapmaktan kaçýnýn. Örneðin asansör ve otomobil gibi mekânlarda cihaz çekmediði için iletilen radyasyon artacaktýr. Cep telefonu bir oyun ya da müzik dinleme aracý deðildir.
(Aksiyon)