Yok bunlar yüzünden kimse damda yatamýyor artýk.
Kim uyuyor kim uyumuyor hepsini çekiyorlarmýþ![]()
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
Çok Harika bilgiler Bunlar....
emeðinize saðlýk.
sevgiler...
bende nizipe gideyim,yataðýmý dama sereyim,cibinliðide açayým.sieksiz serin serin yatayým diyordum.demek izliyorlarmýþ.ben vazgeçtim damda yatmaktan(
CANIMSIN CANIM...
Niye tek Nizip'imi izliyorlarmýþ ?
her yeri ... her yerii
Ramazan abi konuyu sulandýrýyorum biraz kusura bakma ama sende benim telefonuma cevap vermedin.
0342 5171254
Bak þimdi iyice iþkillendim ha...
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Olurmu olur yani.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Ramazan TARHAN/Astronom/HARÝTA MÜHENDÝSÝHayatý Kolaylaþtýrýr
www.tarhanharita.net
![]()
Astronomlar, Güneþ’e benzeyen bir yýldýzýn yörüngesinde bulunan bir kahverengi cüceyi doðrudan görüntülemeyi baþardý. Jupiter’den 75 kat daha büyük olan gezegen benzeri bu dev nesnenin bulunmasý yeni keþiflerin habercisi olarak görülüyor.
Hawaii Üniversitesi’nden astronom Michael Liu, Amerikan Astronomi Derneði’ne sunduðu bildiride, Dünya’dan 57.7 ýþýk-yýlý (1 ýþýk yýlý 10 trilyon kilometre) uzakta bulunan Yay takýmyýldýzýndaki 15 Sge adý verilen yýldýzýn çevresinde dönen kahverengi cücenin görüntüsünü elde etmeyi baþardýklarýný belirtti.
GEZEGEN BÝLÝMÝNDE YENÝ DÖNEM
Bulduklarý kahverengi cücenin, daha önce saptanan benzer cisimlerin aksine yýldýza yakýn olduðunu kaydeden Liu, gökcismini özel optik aygýtlarla donatýlmýþ Gemini North teleskopuyla tespit ettiklerini bildirdi.
Liu’nun kullandýðý yeni teknik kara tabanlý teleskoplarýn görüntülerini netleþtiriyor. Yeni nesnenin yörüngede dolaþan Hubble Uzay Teleskobu yerine kara teleskoplarý tarafýndan keþfedilmiþ olmasý gezegen bilimi açýsýndan yeni bir dönemin baþlangýcý olarak görülüyor.
SÝSTEM OLUÞUMUNDA FARKLI ETMENLER
Liu, bu yýldýzýn yörüngesinde kahverengi cüce bulunmasýnýn, gezegen sistemlerinin oluþumunda birçok etmenin rol oynadýðýný gösterdiðini; sistem oluþumunun, ille de yörüngedeki gaz ve toz yýðýnlarýna baðlý olmadýðýnýn anlaþýldýðýný vurguladý.
Hidrojen ve helyum füzyonunu saðlayacak termonükleer tepkimeler oluþmasýna yetmeyecek miktarda kütleye sahip olan yýldýzlara kahverengi cüce adý veriliyor. Bu tepkimeler, Güneþ gibi yýldýzlarý ýþýk ve ýsý kaynaðý yapýyor, oysa kahverengi cüceler ýþýk saçamýyor
08.07.2009
www.tarhanharita.net
www.tarhanharita.net
teleskoplarla fotoðraf makinalarýnýn arasýna bir mont takýlýyor. bu sayede makinayý takýp fotoðraf çekebilirsin.
0342 5171254
dün bir dergide okudum bir gök taþý yolda yürüyen birisinin kafasýna düþüyo bilim admlarý araþtýrma yapýyo atmosferde parçalanmadan nasýl yeryüzüne kadar geliyor diye ama hala bulamamýþlar sebebini