anlamýyorumki bu boþ muhabbetleri..biri kalkmýþ koskoca süleymen demirel üniversitesi diyor!!!! diðeri size yakýným diyor ki heralde hasetçi bir saðlýk çalýþaný ammmaaaannn boþverin bu hamlýklarý çiðlikleri...
anlamýyorumki bu boþ muhabbetleri..biri kalkmýþ koskoca süleymen demirel üniversitesi diyor!!!! diðeri size yakýným diyor ki heralde hasetçi bir saðlýk çalýþaný ammmaaaannn boþverin bu hamlýklarý çiðlikleri...
Haftasonlari nizip.com tatile girse)) butun yazilanlari okumak zorlugunu bir tarafa biraktim ama zaman aliyor yahu
))
.......
Mahmut kardesim doktorlarimiza acimasiz elestirilerde bulunmanin otesinde kisilik haklarina saldirmis! Gencligine hamlettim. Vallahi her iki doktorumuz da buyuk olgunlukla cevap lutfetmis, tebrikler, acikcasi ben olsam cok farkli davranirdim!
Goruldugu gibi herkes 'siddete' karsi! Ve ana tema da bu zaten. Ote yandan birbirimize karsi 'olumsuz' duygularimiz sinif, yas, mevki gozetmiyor ki sorun da bu heralde. Sadece doktorumuz degil hicbir insanimiz kolay yetismedigi gibi hicbirimiz de 'hakir gorulmeyi' hak etmiyor. Doktorlarimiz insanimiza 'kaba' davranmamali ama doktorlarin icinde bulundugu durumu kucumsemek kesinlikle onlarin yaptigindan daha kotudur.
Velhasili birbirimize karsi daha anlayisli olmak durumundayiz ve eger hatalar sorunlar varsa uygun tepkiler vermeliyiz.
arkadaþlatrýmýza bakýyorumda
herkes ulema olmuþ sankihepsi birer yatgýç arkadaþlar insan oðlu olarak benciliz doktor ne tedavi yapmýþsa bilmiyorum ama baþarýlý olsaydý veya o derde týp çare olsaydý doktorun ellerinden öperdik. doktor hiç bir zaman baþarýsýz olmak istemez.anlayýþýnýza teþekür ederim.
Kim ne derse desin hastanelerde aksayan bir çok þey var, bu doktorlarýn hatasý yada devletin hatasý onu bilmem ama bir an önce düzeltilmesi lazým.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Geçen sene Bursa'da, Eylül ayýndan ocak ayýnýn 15'þine kadar Ýki kez burnumdan, bir kez de göbek fýtýðýndan üç kez ameliyat oldum. 1992 yýlýnda da Nizip Devlet Hastanesinde apandisit ameliyatý oldum.Ben þahsým adýna hiç olumsuz bir þeyle karþýlaþmadým.Benim hastanelerde tuhafýma giden bir þey var sadece. Doktor ve hemþirelerin dýþýnda temizlik þirketinde çalýþan ve kayýt vs. yapan þirket elemanlarý kendilerini baþ hekim falan zannediyorlar yani kraldan çok kralcý.Ýþte asýl sýkýntýyý onlar yapýyor diye düþünüyorum. Tabi hepsi deðil,bazý kendini bilmezler. Bende Devlet memuruyum11 yýldýr kamuda çalýþýyorum büyük bir þevkle hizmet ediyorum.Coþkunun dediði gibi kimsenin kölesi falan da deðilim.Aldýðým parayý hak ve helal ettirmeye çalýþýyorum.Þiddet çözüm deðil. Evet doktorlarýmýzýn iþi hiçte kolay deðil, ama onlarada bu mesleði bilerek ve isteyerek seçiyorlar.Ben Bursada özel muayenehanesi için 6 ay ileriye randevu veren uzman doktorlar biliyorum,dikkat edin hastane deðil özel muayenehane.Yani Allah bereket versin uzman doktorlar hiç te aç ve açýkta deðil.Üniversitelerde Ýntörn doktorlar ve pratisyenler devlet hastanelerinde de yine pratisyen doktorlar saðlýk iþini sýrtlamýþ götürüyor.Pratisyen hekimleri o kadar da küçümsemeyin çünkü onlar her türlü hastaya baktýklarý için daha tecrübeli oluyorlar.Son söz ÞÝDDET CÖZÜM DEÐÝL:
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Ben de Mahmut abi gibi hele dunyanin hicbir yerinde sikinti cekmedim(Allah nazardan saklasin). Ancak insalarin 'kisiklerini' degil 'davranislarini' elestirmek gerekir. Pratisyenler diye kucumsediginiz insanlar 36 saat uykusuz nobet tutuyorlar ve buna MECBURLAR ustelik bunlarin cogu en az 6 ay 'stajyer' olarak bu isi yapmak ZORUNDALAR, yani PARA DA ALMIYORLAR. Ben sahsim olarak 'kan, irin vs' yuzunden vazgectim mesela! Hic doguma gireniniz var mi? Ya yaptiraniniz? Lutfen insafli olun ve yapilan yanlis davranislari beraber elestirip cozelim!
Bazen burada yapýlan yorumlarý okuyunca Nizip'i terk etmek geliyor içimden.
Kýnanmasý gereken bir olaya çoðunluk alkýþ tutuyor. Her meslek grubunda kalitesiz insan vardýr.
Özellikle Nizip'te insanlar konuþmak yerine birbirini dövmeyi, küfretmeyi seçiyor. Sizce Nizip insanýnda da hiç suç yok mu?
Eþkýya dünyaya hükümdar olmaz.
Yusuf bey doktorlarýmýz olgunlukla cevap vermiþ deðil mi ? ben onlarýn kiþilik haklarýna saldýrmýþým deðil mi ? peki söylermisiniz bir doktorun kapasiteniz varsa kazansýn demesi ne anlama geliyor ? doktorlar biþey yapmamýþ deðil mi ? onlar sütten çýkmýþ ak kaþýk deðil mi ?
ben pratisyenleri küçümsemedim. önceki mesajlarda da belirttiðim gibi uzmaný böyleyse kimbilir pratisyeni nasýldýr diye vurgu yaptým. ama siz hemen küçümsemeyi çýkarttýnýz. çünkü benim baþýma gelen tüm bu olaylar uzmanlar tarafýndan yapýlan teþhis ve sonuçlar.
ayrýca neden boþ muhabbetler oluyor bunlar ? bu yaþanan olaylar olmadý diyebilecek misiniz ? biz baþýmýzdan geçen gerçek olaylarý yazýyoruz ama bazý doktorlarýn veya hastanenin hoþuna gitmeye bilir ama biz vatandaþ olarak haklarýmýzý da savunmak zorundayýz. baþkalarý savunmuyorsa o onun bileceði bir iþtir.
tabiki hiç bir doktor baþarýsýz olmak istemez. ama saðlýk da hata kabul etmeyecek bir durumdur. bir hastaya baktýðýnda teþhisi bilmediðin halde yanlýþ teþhis koyacaksan bakma o hastaya ve hastayý baþka yere sevk et. bunda ayýp biþey yok ? bilmemek ayýp deðil öðrenmemek ayýp. ama kalkýpda bilmediði(insan halidir herkes bilmek zorunda deðil) halde çok bilmiþ gibi de kalkýp kesin bu hastalýk var diyerek sonrada ona göre ilaç vermek deðildir. ve o yanlýþ teþhis dolayýsýyla acýsýný doktor deðil biz çekiyoruz ?
ve ben mesajlarý sadece hata yapýlan alanlarý ve hata yapan doktorlara yazýyorum yazmakta en doðal hakkým. çünkü doktor hatalarýna çok denk geldim. hatalardan dolayý bir sürü insan yaþamýný kaybetmedi mi ?.
iyi olan doktorumuza lafýmýz yok. allah razý olsun onlardan. onlar sayesinde tedavi oluyoruz. bizim lafýmýz kötü olanlara, tedaviyi yanlýþ yapanlara, hastayý insan yerine koymayanlara, insanlara hakaret edenlere, vs. vs..
býrakýnda bir vatandaþ olarakta hakkýmýzý savunalým. siz savunmayabilirsiniz ama ben sizin gibi olamam.
Mahmut ÖZDEMÝR
-----------------------------------------------
Düþmaným, düþmanlýðýndan vazgeçinceye kadar, ben de onun amansýz düþmanýyým.
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
tabiki nizip insanýnda da çok suç var. nasýl var derseniz baþý aðrýyan ve gereksiz yere hastaneye giden çoðu nizip insaný var. nerden baksanýz hastaneye gidenlerin %25 i ufacýk sebeplerden gidiyordur ve belki sebebide yoktur. ama gerçekten durumu kötü olanlar gittiðindede doktorlarýn doktorluðunu yapmasý gerekir.
Mahmut ÖZDEMÝR
Ýnsan'a insan olduðu için deðilde buþun þusun diye deðer verenler aciz mahluklardan baþkalarý deðildir....
hemþire elini yýkamadý 13 bebek ölü
Tepecik'te 9 ay önce ölen bebeklerle ilgili rapor: 'Sývý, mikroplu; elini yýkamayan hemþire hazýrlamýþ'...
Saðlýk Bakanlýðý Bilim Kurulu, Ýzmir Tepecik Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi Yenidoðan Ünitesi'nde 9 ay önce iki gün içinde 13 bebeðin ölmesiyle ilgili raporunu, CHP'li Canan Arýtman'a da gönderdi.
Raporda; ölümlerin bebeklere verilen damar içi beslenme sývýsýnýn (TPN) hazýrlanma aþamasýnda yaþanan kirlilikten kaynaklandýðý tespiti ve bebeklerde baðýrsak mikrobuna rastlanmýþ olmasý, ayný zamanda hekim olan Arýtman'ý tüyler ürperten bir sonuca ulaþtýrdý: "Bu bir *******. Rapordan çýkan sonuç, sývýyý ellerini yýkamayan bir hemþire hazýrlamýþ. Sývý, mikroplu."
20-21 Eylül 2008'de Ýzmir Tepecik Eðitim ve Araþtýrma Hastanesi'nde iki gün içinde 13 bebeðin ölmesi, Türkiye'nin gündemine oturmuþtu. CHP Ýzmir Milletvekili Canan Arýtman, Saðlýk Bakanlýðý'na baþvurarak konuyla ilgili soruþturma raporlarýnýn kendisine iletilmesini talep etti.
Bilim Kurulunca hazýrlanan rapor, 1 Temmuz günü Saðlýk Bakanlýðý Müsteþar Yardýmcýsý Hakký Yeþilyurt'un ön yazýsýyla Arýtman'a iletildi. Raporda Arýtman'ýn dikkatini çeken þu tespitlerde bulunuldu: 13 yenidoðanýn ölümüne neden olan salgýnýn, damar içi kullanýlan sývýlarla iliþkili olduðu saptanmýþtýr. Ayný gün sývý verilip ölmeyen çocuklarda herhangi bir enfeksiyon bulgusu saptanamamýþtýr.
Damar içi beslenme sývýsý solüsyonlarýndan birinin anlaþýlmayan bir þekilde kontamine (kirlilik temasý) ve daha sonra sývýlarda ennetobacter cloacae'nin (baðýrsak mikrobu) üremesi ve ayrýca endotoksin yapýmýna baðlý olarak kontamine TPN verilmiþ olan yenidoðanlarda bakteriyemi, sepsis (iltihaplanma) endotoksemik þok geliþmiþ ve ilgili 13 bebek ölmüþtür.
Olasýlýkla araya giren anlýk bir sorun nedeniyle bulaþma gerçekleþmiþtir." Arýtman, raporu deðerlendirirken "Bu bir *******. Rapordan çýkan sonuç, sývýyý ellerini yýkamayan bir hemþire hazýrlamýþ. Sývý mikroplu" dedi.
MAKÝNE VE HEMÞÝRE
Arýtman, hemþirenin temizliðine dikkat etmediðini nasýl anladýðýna iliþkin soru üzerine "Taþeron firmanýn damar içi sývýyý hazýrlayan bir makinesi var. Çocuklar için hazýrlanacak sývý burada yapýlýyor. Bir de hemþire var. Ama, rapordan da anlaþýlýyor ki; ortada bir mikrop var. Bu da baðýrsak mikrobu. Bu ellerin yýkanmamasýndan kaynaklanýr. Bana göre; hemþire sývýyý hazýrlarken 'steril eldiven takmadý ve kirli ellerden damar içi sývýya mikrop girdi" deðerlendirmesi yaptý.
Hemþirenin sývýyý hazýrlamasý sýrasýnda denetleyen bir mekanizmanýn olmadýðýný belirten Arýtman, þunlarý söyledi: "Bir cihaz ve o hemþire var. Taþeron þirkette çalýþýyor. Saðlýk Bakanlýðý bünyesinde deðil. Bu nedenle Saðlýk Bakanlýðý tarafýndan denetlenmiyor. Bebekler umut yerine ölüme gitti. Baþka bebekler ölmesin."
TPN nasýl hazýrlandý?
Rapora göre damar içi beslenme sývýsý "Compounder" adý verilen cihazla hazýrlandý. 19 Eylül 2008'de saat 10.35 itibariyle sývý hazýrlandý. Saat 2.25'e kadar 19 Eylül Cuma gününe ait sývýlar hazýrlandý. Bunu takiben 20 ve 21 Eylül günü için sývýlar hazýrlandý. Saat 14.25-16.05 arasýnda hazýrlanan sývýlarý alan 12 bebek öldü. Raporda, sorunun bu saat aralýðýnda hazýrlanan TPN sývýlarýndan kaynaklanmýþ olmasý dikkat çekici bulundu ve "Olayýn TPN hazýrlama aþamasýndan kaynaklanabileceði ihtimali düþülmüþtür" denildi.
'Talimatnameye uydum' dedi
Rapora göre, cihazý kuran özel firma sorumlu hemþiresi A.S.'nin de ifadesi alýndý. A.S., sývý daðýtma çalýþmalarýný firma tarafýndan hazýrlanmýþ talimatnameye göre yaptýðýný belirtti. Bebeklerden 12'sinin 20 Eylül günü, 1'inin de ertesi gün öldüðü anlatýlan raporda "günlük" hazýrlanmasý gereken damar içi beslenme sývýsýnýn, 20 ve 21 Eylül günlerinin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle 19 Eylül cuma gününden hazýrlanýp buzdolabýna konulduðuna dikkat çekildi.
Gizli müfettiþ raporu verilmedi
Raporda, ölümlerin yaþanmasýndan önce bir aylýk süreçte 91 bebekten 22'si (% 24), aðustosta 141 bebekten 16'sý, (% 11) temmuzda 147 bebekten 13'ü (% 9) öldü. Raporu Arýtman'a gönderen Müsteþar Yardýmcýsý Hakký Yeþilyurt, idari soruþturmadaki tespitleri içeren gizli müfettiþ raporunun Bilgi Edinme Kanunu uyarýnca gönderilemeyeceðini belirtti. Böylece,
kusurlu personelin olup olmadýðý ve varsa ne ceza verildiði ortaya çýkmadý.
http://www.haberaktuel.com/hemsire-e...ri-206884.html
Sevggili Mahmut kardesim, soylediklerini uyari telakki ettim ve geriye dogru 'tum yazilanlari' tekrar okudum ve 'genclik heycani' dusuncemde birsey degismedi. Cunku senin dedigin iddia '..kapasiten varsa...' sozu yazan doktorlarimiza ait DEGIL baskasina da ustunkoru baktim ki var mi supheliyim! Isin ilginc tarafi ise herkesin 'yanlis davranisi' benimsemedigi yonunde ortak kanaate sahipken sadece kisisel tartismalara yersiz sekilde girilmis olmasidir.
Ve bu davranisindan dolayi ben sahsen seni 'ayipladigimi' belirtmek isterim. Binanialeyh yaptigini telafi yonune gidersen cok da guzel bir ornek olursun. Doktorlarimizin hatasini gorduysen hep beraber 'yuklenelim' ama sirf doktor olduklari icin meslek nazariyla sahsi hakaretlerin kabul edilemez!
Ha, onlarin sana attigi laflar dikkat edersen sadece 'kiyaslama' yapman icin verdigi orneklerden ibaretttir. Umarim geregini yaparsin.
Yusuf bey, aslýnda Mahmut son derece kibar bir gençtir. Fakat küçüklüðünde yaþadýðý olumsuz bir deneyim onu biraz germiþ olmalý.
Görüþleriniz bizim için önemlidir
0342 5171254
bak bunu kim yazmýþ ? ve kendi adýyla ben doktorum diyor ama siz yazan doktor deðil diyorsunuz ? ben ona mý inanayým size mi ?
ben de sizi ayýplýdaðýmý belirteyim. davulun sesi uzaktan hoþ gelir. belki sizin baþýnýza böyle biþey gelmemiþtir ondan tuzunuz kuru olabilir. ama bu olaylarý da yaþayan biziz.
onlarýn yaptýðý kýyaslama oluyor ne de olsa deðil mi ?. doðru ya onlar koskoca bir doktor biz ise ufacýk bir çocuk ufacýk bir öðrenciyiz.
Mahmut ÖZDEMÝR
ve ben burda doktorlarýn yaptýðý hatalarý yazdým ve kiþisel haklarýna saldýrý yapmadýðýmýda belirttim. ama siz dana altýnda buzaðý arýyorsunuz.
Mahmut ÖZDEMÝR