Ben kimim..?
HER IRK IRKIM OLMUÞ…HER RENK RENGÝM, HER DÝL DÝLÝM OLMUÞ…IRKÇILIÐIN GÝREMEDÝÐÝ YÜREÐÝMDEN SOR BENÝ..KÝM OLDUÐUMU MERAK EDÝYORSAN KAFKAS KARTALI ÞEYH ÞAMÝLDEN,
KUDÜS FATÝHÝ SELAHADDÝN EYYÜBÝDEN SOR BENÝ..
orhancelik27@windowslive.com
En son 4 ay önce gitmiþtim, ailece gittiðimiz karpuzatandan hayal kýrýklýðýyla dönmüþtük, bir yer bu kadar nasýl tahrip edilir anlamýþ deðilim, halkýn bu konudaki bilinci çok yetersiz.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
bence acil olarak orayý yeniden temizleyip, piknik alaný haline getirmek lazým hatta orasý özelleþtirilebilir bile.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
uzun biþr ardýr karpuz atan mesire alanýna hiç gitmedim ama bir ara tuvaletleri tertemizdi. ilk gittiðimde berbat bir yerdi þuan ki durumu bilmiyorum. giden arkadaþalar çok beðenmiyorlar.
Pazar günü aile ile gittik içler acýsý temizlik yok biran önce gereken temizliðin bakýmýn yapýlmasý gerekir
ya her þey çok güzel anladým da
mademki içler acýsý bir durum varsa neden gidip oturuyorsunuz anlamýþ deyilim
selametle
Ben çocukken kapuzatana gittiðimizde büyük bir çýnar aðacýnýn altýnda piknik yapardýk, orada akrez birisi vardý ve oraya gidenleri burasý benim falan deyip problem çýkarýrdý. Hatýrlayan varmý o amcayý.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
þükrü kardeþ býrakalým öyle kalsýn o zaman temizlenmesin bakým yapýlmasýn kendi haline býrakýlsýn gitmek isteyen gider istemeyen gitmez
Karpuzatan mesire alanýna bir kaç hafta önce ailece gittik. Ancak, gitiðimize piþman oldum. Saðlýk açýsýndan hiçte uygun bir yer olmadýðýný gördüm.
Özellikle giriþte büfenin sol tarafýndaki alan, mesire alanýndan baþka herþeye benziyor. Pislik olarak ne ararsanýz mevcut. içki þiþeleri, çöp, yemek artýklarý vs.
Karpuzatan, hatýrladýðým kadarý ile turluyu geçince kavaklýk bir yerdi ve sanýrým köylülere ait özel mülkiyetti. Akan çay'da çimilir, pýnarýnýn suyu; soðuk ve içilirdi. Hava aþýrý sýcak olduðunda, babamlar içki masasýný dere'nin içine kurar, yalýnayak otururlardý. Genelde kamyonla bütün akrabalar toplanýr toplu sahre yapýlýrdý. Þimdilerde adam taksisine ailesini alýp gizlice sahre yapýyorlar!? Halbuki kalabalýkla yapýlan sahrelerin tadýna doyum olmazdý! Bizim dönemde en raðbet gören bir mesire, sahre alanýydý. Karpuzatan alaný, asfalttan yaklaþýk 20-30 metre aþaðýda kaldýðý için dik bir yokuþla inilirdi.Bu gibi yerler mutlaka özelleþtirilmeli ve giriþ sembolik de olsa kiþibaþý ücretli olmaldýr.Çevreyi koruma kültürü olmadýðý için, vatandaþ bütün yemek artýklarýný bir çöp torbasýna koyup belirli toplama yerine atmak yerine olduðu yere býrakýp gidiyor. Bu atýklar da ya rüzgar ya da hayvanlarca etrafa daðýtýlýp nahoþ görüntüler oluþuyor. Ayrýca tuvaletlerde, söylemeye gerek yok hali ile berbat oluyor. Ama ücretli olursa, iþleten para kazanacaðý için temizliðini de gönüllü yapar. Sözde müslümanýz ve Temizlik imandandýr deriz ama sadece evimizin veya üst baþa giydiðimizn temiz olmasý yetmez. Çevre ve mesire alanlarý hepimizin ortak alaný ve ruh saðlýðýmýz için gereklidir. Mahmudun söylediði Ahraz, o kavaklýðýn sahibiydi ve belki bir kap yemek alýnca gönlü hoþ olurdu.
Konu tytyhgtyhgh tarafýndan (29.06.09 Saat 06:00 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Ekleme...
Karpuz atan deðince beni anýlar çok eski yýllara götürdü ..sene 1962 ..rahmetli babam polis olduðundan hep dýþarda ikamet ederdi .senede izine gelir beþ bacýnýn bir kardeþi olduðundan onlarý mutlaka bir araya toplar,pikniðe götürürdü .eskiden insanlarýn arabasý olma lüksü olmadýðýndan mutlaka bir kamyon tutulur ,hazýrlýklar yapýlýr gidilirdi .iþte böyle bir günde karpuz atana gittik ...bilmem hala duruyormu çok geniþ bir su akardý ..etrafýnda gökyüzüne ulaþan koca çýnarlar vardý.. babam rahmetli ,suyun üzerindeki dallara salýncak kurdu ...kýzlar binip daladan dala sallanýyordu etekleri sulara deðiyordu...sonra suyun içine masa sandalye attýlar karpuzlarýmýzý buz gibi suya saldýk ...kimisi soðuktan çatladý kýmý de suya kapýlýp giitti...babam rahmetli çok þakacýydý ..uyuyan ablasýný mindere dört etrafýndan dikti .orada iðne ipliði nereden buldu hala anlamýþ deðilim...siyah beyaz fotoðraf makýnamýzdan resim çekmiþtik o zamanlar oralar bozulmamýþ doða güzelliðini kaybetmemiþti hatýralarýmda bu güzel gün kalmýþ ....rahmetli babamý ve karpuzataný unutmayacaðým
ben dün akþam karpuzatan daydým oldukça temizdi sinek bile yoktu beðenmeyenleriçin söylüyorum ----------------