Sevgili karakaþ abi bu arap tavasýmý dedin bende hayýr bu ayrý bir tava dedim soyga.Çigere ulaþamadýn hehehehe.selamlar
Sevgili karakaþ abi bu arap tavasýmý dedin bende hayýr bu ayrý bir tava dedim soyga.Çigere ulaþamadýn hehehehe.selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Bu güzel gelenegin mimarý zeynel kardeþimiz tava baþýna 3 sevap alýr.Gelenegi dürten ve zorlayan karakaþ kardeþimiz tava baþýna 2 sevap alýr.Düzenleyip ev sahipligi yapan ise tava baþýna 1 sevap alýr.Yiyenler zaten alacaðýný alýyor..Bundan sonra tava günü düzenlerken konuyu geleneksel zeynel&karakaþ tavasý þeklinde yazalým..olmaz mý selamlar.![]()
Ben bu tava iþini çok sevdim.Tam da yaz bekarlýk günümde, akþam eve gidip ne yemek yapacaðým telaþýnda kan yaptý.Aslýnda bugün de Müslüm Akpek'e mahmut'la(menes) Hayrinin yerinde Balcan Kebabýna yýkýlacaktýk ama Müslüm usta bir manevra ile hayri'nin yarýn baþka yere gideceðini söyleyip hevesimizi kursaðýmýzda koydu?! Ama bu Balcan kebabý davetinden kurtulacaðýný sanýyorsa aldanýr, bilsin ki, bizim ölümüz ölmez ! Mahmut, ben ve zeynel Eminönü'nden sýcak bir otobüs yolculuðu ile Cevizlibað'da bizi bekleyen Müslüm ve Vedat'la kucaklaþýp Müslüm'ün minibüsü ile Tava'nýn yenileceði Baðcýlardaki Namzade Restoran'a ulaþtýk.Hali ile yolda Menes, Vedat ve arada Müslüm'ün malum fýkralarý ile kahkahalara boðulup fena acýkmýþ bir halde, sofranýn hazýrlanmýþ bizi beklediðini, hatta Zeynel'in öðle, Vedad'ýn dünden tava için yemek yemediklerini söylemeleri ile korkup herkesin payýnýn bölünmesini istemeyi düþünürken, henüz Ramazan'ýn ve yemeðin gelmediðini görünce; Namzade'nin cam'ýndaki devasa Kelle Paça ilanýný görünce Nizip usulü olduðunu da anlayýnca hemen bir paça çorbasý istedim.Torpilli sahanda kara etlerle takviyeli kararýnda samsaklý paçayý bir dýrnaklý ekmekle afiyetle yedim(Resimde görüleceði gibi tadýndan mest olup kendimden geçmiþim).Tahminen yarým saat sonra Ramazan,Emrah ve Fatih hazýrladýklarý 5 tepsi tava ile gelince sanki biraz daha acýktým.Bu ara piþene kadar çay servisi yapýldý.Piþmeye yakýn yeþillik tabaðý (Roka, taze soðan ve acý yeþil biber),ayran sürahileri,(Birecikteki ayran kasabasý deðil) , küncü ve çörek otlu büyük açýk ekmekler kabarmýþ þekilde bol bol daðýtýldý.Tavalar hazýr geldiði için çabuk piþti.Bu ara bazý arkadaþlar son anda iþi çýktýðý veya trafik gecikmesinden korktuklarý için gelemediler ve tava biz 8 kiþiye kaldý.Umulanýn aksine ortaya gelen 2 büyük tepsinin biri Ramazan, Müslüm, vedat, Fatih ve herkesin korktuðu Menes'in önünde, diðer tepsi de; Zeynel, Emrah ve Namzadenin sahibi ve benim önümdeydi.Acý yeþil biberle 1.5 tabak yiyip doyduðumda hakretle baktýmki, bizim tepsi bitmiþ, ramazanlarýnki kalmýþtý.Buna hepimiz inanamadýk? Sözde Menes tek baþýna bir tepsi yiyecekti?! Harika tava yemeðimiz, yiyemeyenlerin iftirasýna inat gerçek tava idi.Arap tava her yörede faklý yapýlabiliyor.Eti kuyrukla takviyeli ve nefisti.Biz doyduktan sonra Rüstem Kadýköyden, Mahmut Çilkýz oðlu ve arkadaþý Köyiçinden gelip diðer tepsilerden yediler.Tava'dan sonra önce Menengüç kahvesi ardýndan tekrar davþan kaný çay ikramý altýnda espiriler, yeni yazý konularý, projeler konuþuldu.Son fasýlda ortaya meyve servisi yapýldý.Bu mevsim yediðim en tatlý karpuz ve kavunu yanýnda, þekerpare ve kiraz da nefisti.Þekerparelerin çekirdeðini kýrýp yemek istedim ama etrafta taþ göremedim, lokantadan da istemeye utandým, gözüm kaldý ama kýrýp yiyemedim !? Ben genelde tatilde çok iþtahlý olurum ama kýsa tatilden 3 gün önceden dönmeme raðmen dün bayaðý iþtahlýydým.Hep biliriz ki, kalabalýkta herkesin iþtahý açýlýr.15 milyonluk yalnýzlýklar þehri Ýstanbul'da bu yemekler kaynaþmayý saðlýyor.Gelecek yemeði ben hakiki Nizip ev yemeði ile arkadaþlarý aðýrlamayý teklif ettim.Duymasýn ama benim hanýmýn yemekleri meþhurdur. Farkýnda olmadan hýzla geçen dakikalar saat: 23.00 gibi tava buluþmasýnýn sonunu da getirdi. Samimi vedalaþma neticesi menesle ben bizim eve gidip yattýk.Þimdi sýrada temmuzun ilk haftasý Müslüm Akpek'in Balcan Kebabý davetinde.Yalnýz Hayrý usta balcan Kebabýný dýranklý ekmekle ikram ediyormuþ, ben yerini söylüyorum Müslüm mutlaka Köyiçinde Malatya pide fýrýnýnda bizim açýk ekmekten satýlýyor, mutlaka aldýrsýn.O kadar kusur kadý kýzýnda da olur demesin, yoksa yemem bir de baþtan dürüm getiriyorlarmýþ ben porsiyon yani bir þiþ istiyorum. Bu ara sizler de kazak erkek olup Ýstanbul'a gelin, gelemiyorsanýz da Tava'mýza antep karasý çalýp yok türlü yapmýþýnýz demeyin.Biliyorum aðzýnýz sulandý ama kýlýbýk erkeklerý ancak uzaktan bakarlar
))
Not: namzade Restoran Ýþletmecisi hemþerimiz ve ortaðýna, personeline harika hizmetleri için teþekkürler.Namzade geniþ ve müsait ortamý ile Hemþehrilerimizin kalabalýk toplantýlarýnda düþünülmesi gereken taþ fýrýnlý nezih bir restoran.
Konu tytyhgtyhgh tarafýndan (27.06.09 Saat 14:45 ) deðiþtirilmiþtir. Sebep: Ýmla hatasý
Fatih abi, adýmýz çýktý 9'a inmez 8'e Nasýl biliysen öyle et![]()
Konu mehmet karakaþ tarafýndan (27.06.09 Saat 10:49 ) deðiþtirilmiþtir.
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Bir insana pembe thiþört anca bu kadar yakýþýr![]()
Yüzde yüz TÜRK olduðun gün cihan senindir
Hüseyin Nihal ATSIZ
Ýnþallah gelirsem Agustosta ondan bir tanede sana getireceðim(Kaç numara getireyim kardeþ, kaç numara giyiyorsun.)
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (28.06.09 Saat 10:05 ) deðiþtirilmiþtir.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
üç aylar ve üç Mahmut'larla Nizip com.Ýstanbul tava buluþmasýný gerçekleþtirdik.
Namzade mekanýnýn iþletmecileri olan arkadaþlara,servis hizmetini yapan personele,buluþmanýn sebebi olan tarhan a,tavanýn tüm malzemesinin seçicisi velezzetinde emeði olan Fatih'e,katýlan tüm arkadaþlara,hiç bir þeyden habersiz poz veren ördek ailesine sonsuz teþekkürler.
Hiç bir fedakarlýktan kaçýnýlmadan Nizip'ten ithal ettiðimiz Fatih kardeþimizin,binbir emek vererek yaptýðý tavaya,türlü muamelesi yapan arkadaþlarýmýzý kýnýyorum
uzanamadýklarý tavaya,çamýr atýyorlar.Halbuki katýlýp tadýna baksalardý,içerisinde kabak olmadýðýný anlayacaklardý.her neyse hapimize afiyet olsun....
biz yedik,Allah artýrsýn,
sofrayý kuran kadýrsýn...
Bundan sonraki balcan kebabý partisin de buluþalým.
Bakalým buna ne çamur atacaklar,hepinize selamlar.
Balcan kebabýmý! nerde, ne zaman, kim ýsmarlýyor.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Ramazan mekan neresi ,
istanbul ulaþým toplantý salonumu
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
arkadaþlar bu seferde kaçýrdým, artýk bi tarafým þiþecek yaaaaaa
mamut insan bi dürümde bize kapar yaaaaaa,
dediðim gibi saðlýk sorunlarý olmasaydý kesin gelecektim.
kýsmet baþka güneymiþ ,
herkese selalar,
afiyetler olsun
ilker
** Bizi güçlü yapan yediklerimiz deðil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandýklarýmýz deðil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarýmýz deðil, kafamýza yerleþtirdiklerimizdir.
Gönüller bir olsun keþke Nizipteki tüm kardeþlerim ile Huzide olsaydý.Selamlar