Bismillahirrahmanirrahim…
Ýlk defa þair olamadýðým için, SANA duygularýmý aktaracak en tatlý kelimeleri en güzel cümleleri bulamadýðým için yandým, Yandým Ya Resulallah…Yanmak ki, ateþi yok.. Bir ateþ ki, dumaný bile yok.. Ýçten içe bir yanýþ, bir kavruluþ bu…
SEN ’i anlatacak kelime bulamýyorum sözlüðümde. Tam anlamýyla SEN ’i anlatan kelimeler var mý onu da bilmiyorum…
Sen Latîf olan Allah'ýn, yerini kimsenin dolduramayacaðý, paha biçilmez bir lütfusun bize. Sen lütuflarýn en yücesisin, en güzelisin Sultâným! Bizi, Sen'in ümmetin olmakla þereflendiren Allah Teâlâ'ya, yarattýklarý adedince hamdolsun!
Yüreðimiz de çaðlayanlar var, dinmeyen gözyaþlarýmýz var, bitip tükenmeyen hasretimiz var Efendim?Bir gün arkadaþlarýnýn arasýndan ufuklara doðru bakýp “Kardeþlerime selam olsun” demeseydin bu hasrete dayanýlýr mýydý gül Efendim? Hasretin öyle bir acýtýyor ki yüreðimizi dayanamýyoruz çoðu zaman. Ateþ düþüyor, kor oluyor tekrar yanýyor. Çok acýyor Efendim, çok acýyor…
Ey Rahmten Lil Alemin Sen’in emanetini taþýyamadýk, kardeþlerin olma þerefinin hakkýný veremedik. Ama biliyoruz ki Sen merhamet abidesisin.Hani Taif ’ te ayaklarýný kanatan o günahkarlarý bile affetmiþtin.Ýþte Ya Resuallah ümidimiz odur ki bizi de affedersin. Kardeþlerini de affedersin deðil mi? Kurumuþ, taþlaþmýþ ruhlarýmýzý gülden bir bahçeye dönüþtürürsün deðil mi? Biz Sen’i çok seviyoruz Efendim ama daha çok sevmeliyiz bunu da biliyoruz…..
Ey Dost kaç bahar geçti Sen’siz, ama düþe kalka da olsa hep Sen’in içindeyiz. Gel bir kere daha misafirimiz ol, gel bizi bir kere daha sevindir. Sevindir ki gönüllerimizdeki karanlýklar aydýnlansýn, yeniden dirilsin ölmüþ ruhlarýmýz. Gel de her gün biraz daha azgýnlaþan zalimler ýþýðýnla daðýlsýn. Kine, nefrete, düþmanlýða kilitlenmiþ zavallý ruhlarýmýzýn boynundaki zincirler çözülsün. Gel de bize buyurabildiðin her þeyi buyur Efendim. Sevgiye aç olan sinelerimizi muhabbetinle , hoþgörünle coþtur. Gel son kez içimize doð güneþ gibi. Aydýnlansýn gönüllerimiz. Ruhumuzu saran uzun geceler savrulup gitsin de yerini bembeyaz gündüzler alsýn.
Ey Makamý Mahmud ‘ un sahibi, yaratýlmýþlarýn en þereflisi. Aþk sarayýmýn padiþahý, ey aþkýmýn Leyla’sý. Sen ki Hira’da Rabbimin nuruyla nurlanan Sultan’sýn. "Ben hüzünlerin peygamberiyim!" itirafýnda bulunarak bizler için ne kadar acý çektiðini gösteren Güzeller Güzeli’sin. Sen’in çektiðini çekemedik belki, hakkýyla idrak edemedik kardeþliðini. Ama þimdi yolunda güller topluyoruz Efendim. Elimize dikenler batsa da Sen’in çektiklerini düþünüp teselli buluyoruz .Bir elimize gül,bir elimize kalbimizi aldýk yolunda adýmlar atýyoruz Ya Resuallah…
Ey çölleri cennete çeviren gül , yetimlerin babasý…
Ey Ab-ý hayat Resulüm. Sana canýný verecek, Seni çok seven yetimlerin var . Ama günahlarýmýz mesafeleri artýrýyor, utandýrýyor, çaresiz kýlýyor…
Yinede ümitliyiz. Belki bir gün dualarýn biz ümmetinin kucaðýna yaðmur olur düþerde nefsimizin bizi daralttýðý günlerde Selat-u Selamlarla döneriz gerçek hayata. Sensizlik ateþi öylesine yaktý ki yüreðimizi, hasretin öylesine acýttý ki benliðimizi sevgin olmasaydý , Sen olmasaydýn sevmeyi öðrenemezdi bu yürekler. Öyle ki sevgimiz hüznümüze denk. Hicranla iki büklüm olduk Ya Resulallah…
Can Efendim ,Gül Efendim ,Sen bizim Sevgilimizsin Efendim….
Çoðu zaman dua kapýsýnýn eþiðinde kývrýlýp hüzün besteliyoruz. Salavat türküleri söyleyip gözyaþý döküyoruz. Medine’ye kalbimizle Sana olan hasretlerimizi, sevgilerimizi gönderiyoruz… Sana gidecek her yolcuyla selam yollayýp Sonra da selamýmý almýþ gibi seviniyoruz Ya Resuallah. Hep hayal ediyoruz Efendim, arkanda namaz kýldýðýmýzý. Seni Seviyoruz Ya Efendim dediðimizde günahlarýmýzý unutup, Sen’in de bizi sevdiðini düþünüyoruz!
Duyuyoruz Ya "ÜMMETÝ" diye sesleniþini.
Muhammed’sin SEN, GÖNLÜMÜZÜN gýdasý, ruhlarýmýzýn þifasýsýn.. Gözlerimizin feri, acýyan yüreklerimizin tek merhemisin... Dudaðýnýn deðdiði bir güle bin can feda Muhammed, eline deðmiþ bir ele cihanca cihan feda ! ,
Gel demeye bilmem dilimin gücü yeter mi? Sen’i çok özledik Efendim. Bizi bu acýlara karþý dik tutan Sen’in kokundur. Rüzgar essin hiç olmazsa kokun gelsin Ya Resuallah….