Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Namaz konusu gerçekten önemli.. Duyarlý arkadaþlar zaten acizane belirtiyorlar ama ben ufak tefek bazý konulara deðinmeden de edemeyeceðim.
Ýþe girersin, "Çalýþmak da bir ibadettir!"..
Askere gidersin; "Nöbet de bir ibadettir!" gibi.. alakasýz gerekçelerle namazýn önüne set çekilmeye çalýþýlýr.
Namaz önemlidir hem de 'Dinin direð'i olacak kadar...
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Amacým dikkat çekmek.. Dediðin gibi yeter ki gönül istesin..
Karda,çamurda vel hasýlý her yerde.. Ýnþ...
Namaz yol kenarlarýnda, okul sýralarýnýn üstünde, minibüsü aniden durdurup çayýrlarda yada aðaç altlarýnda, giden kamyonun kasasýnda, uçan uçaðýn içinde, yolcu gemilerinin güvertelerinde, sahilde balýk tutanlarýn arasýnda, evlerin teras yada damlarýnda herkesin görebileceði yerlerde kýlýnýr.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Mahmut ne demek istediðimi biliyorsun burada amacým asla dalga geçmek olamaz, bunlar Ýslamiyeti zorlaþtýrmaktan baþka birþey deðil.
Nizip'e gittiðim en son gün, Gaziantep'e minibüsle dönüyordum þoförün þu muhabbetine tanýk oldum, " Nizipten çýkýyorlar 4-5 km gitmeden bir sakallý ihtiyar aniden dur dur diye baðýrýyor, þoför de bir þey oldu sanýp duruyor, ihtiyar hemen arabadan iniyor zeytin aðacýnýn altýnda namaza duruyor, yolcular þaþkýn mecbur bekliyorlar, sakallýnýn namazý bitiyor, biniyor minibüse yola devam ediyor ve kimsede bir þey sormuyor"
Baþka bir olay ben yaþadým,
Ankaraya gidiyorum, bolu daðýna çýkmadan yol týkandý, dur kalk 10 dk geçti kaza var sandýk, birde baktýk sað þeritte bir araç duruyor, 4 kiþi biri hoca olmuþ yol kenarýnda vakit namazý kýlýyorlar, halbuki 100 metre geride ve 3 km ilerde mola yerleri var ve hepsinde cami ve mescit var, iþte bunlarý ima ediyorum.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Namaz her yerde ve her þartta kýlýnýr.Kýlýnmasý lazým.Kýlýnmak zorunda, vakit varsa o sakallý amca indiði zaman kýlabilirdi, yok vakit az ise yola çýkmadan cem edebilirdi,veya araç hareket halindeyken de kýlabilirdi.Ben o araçta olsaydým o amcayý sýrf namaz kýldýðý için seve seve beklerdim. Ama herkes ayný düþüncede olamýyor.Olaya senin pencerenden bakarsan çok saçma ve garip ama namaz kýlanýn penceresinden bakarsan çok normal. Burada mantýk þöyle iþliyor, Ýnsanlar ne der diye mi düþünmekyoksa Allah'ýn(c.c) bir emrini yerine getirmek için her þeyi göze mi almak. sen karar ver.
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (24.06.09 Saat 13:15 ) deðiþtirilmiþtir.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Müslüm abi bir de savaþ namazý var..;
Düþünebiliyo musun?!.. Bir yanda olanca þiddtiyle bir savaþ var ve diðer yanda bölük bölük namaz kýlan sahabeler.. Ýki rekat olarak ve önündeki arkadaþýnýn sýrtýna secde edilmek suertiyle ama farzýn ifasý yönünde bir eylem.
Amaç; yalnýzca Allah Rýzasý.. Yani senin anlattýðýn, minübüs bekleme..yok otobüs seferinin gecikmesi, trafiðin aksamasý gibi bir kaç örnek 'Peygamberimizin Namazý kýlma gayreti' yanýnda devede kulak kalýr...