Gördüðünüz gibi hepiniz çeliþkiler içindesiniz, 50 çeþit müslümanlýk olursa böyle olur, neye inanacaðýmýzý þaþýrdýk.
Gördüðünüz gibi hepiniz çeliþkiler içindesiniz, 50 çeþit müslümanlýk olursa böyle olur, neye inanacaðýmýzý þaþýrdýk.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
Seher vakti esen rüzigarýn serinliðini bilemeyen..
Bir avuntuyla cafe köþelerinde ömür çürüten, gönül huzurunu ne bilir?!.
Çýplak ayaklarýný ýslak otlar üzerine seremeyen.. Bir hüt hüt kuþunun canlý ötüþünü duyamayan.. Ve dahi bir bebeðin avucunu, ellerine almadan yaþayan;
Akýldan, mantýktan ne bahseder bilmem ki?!..
Yýl 1979 Menzil Köyüne ilk kez gittim.Rahmetli Þeyh R.Muhammed köyün meydan yerinde dolaþýrken gördüm. Sofiller elini öpmek için Þeyhe yaklaþtýlar.80 yaþlarýnda bir sofi 50 yaþlarýndaki þeyhin elini öpmesi bana son derece saçma geldi. Þeyh etrafýnda bulunan kalabalýðý hýzlý bir þekilde yararak bana yaklaþtý; hafif bir tebessümün ardýndan ,bana: ”biliyorum benim babam yaþýnda ancak bu iþleri anlayamayacak yaþlardasýn”dedi.Yaptýðým hatayý anladým ve çok heyecanlanmýþtým. Aklýmdan geçen cümleyi aynen bana söylemiþti. Böylece Þeyhin kerametini görmek bana da kýsmet oldu. Bu anýyý sizlerden paylaþmama vesile olan bu konuyu açan osman arkadaþýmýza da teþekkür ederim.
Ýþte bir tane daha, müslüm kardeþim senin bu anlattýðýn üniversitelerde derslere bile girdi, insan psikolojisinden anladýðýnýz zaman aklýndan geçeni büyük bir çoðunlukla tahmin edebilirsin, senin söylediðin zat da böyle yapmýþtýr, çevresindeki yabancýlarý anlayacak kadar zeki bir adam, senin yüzüne baktýðý anda içinden geçenleri anlamýþtýr o yüzden öyle demiþtir yani ermiþ falan deðil bunlar.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Kýyamet günü, müminin terazisinde, güzel ahlâktan daha aðýr bir þey yoktur. Allah teâlâ, çirkin konuþan ve ne konuþtuðunu bilmeyenlerden nefret eder."
Ebû Derda radýyallahu anh. Tirmizî.
Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"içinizden en çok sevdiklerim ve kýyamet gününde mevki bakýmýndan bana en yakýn olanlarýnýz, ahlâkça en güzel olanlarýnýzdýr.
En nefret ettiklerim ve kýyamet gününde benden en uzak olanlarýnýz ise, gevezeler, lafazanlar ve yüksekten atanlardýr. Onlar büyüklük taslayan kimselerdir."
Câbir radýyallahu anh. Tirmizî.
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Allah Teâlâ þöyle buyurur:
De ki, Rabbim sadece þunlarý haram etti: “Ýster açýk, ister gizli yapýlsýn, her türlü fuhuþ, günahlar, haksýz saldýrý,Allah’ýn hakkýnda hiçbir belge indirmediði þeyi ona eþ koþmanýz, Allah hakkýnda bilmediðinizi söylemeniz.” (Araf 7/33)
Þeytan tuzaðýný doðru yolun üstüne kurar. Çünkü o, Allah’a þöyle demiþti:
“ And olsun ki ben onlar için, senin doðru yolunun üstüne oturacaðým.Sonra onlara; önlerinden, arkalarýndan, saðlarýndan, sollarýndan sokulacaðým. Onlarýn çoðunu sana þükreder bulamayacaksýn.” (Arâf 7/16-17)
Doðru yolun üstündeki en büyük tuzak þirk tuzaðýdýr. O tuzaða düþenin iþi temelden biter. Çünkü Allah Teâlâ þöyle buyurur: "Allah kendisine ortak koþulmasýný baðýþlamaz, bunun dýþýnda olaný dilediði kimse için baðýþlar." (Nisa 4/48)
Þirk, yalnýz Allah’a ait bir kýsým isim ve sýfatlarý baþka varlýklarda da görmek, onlarý o konuda Allah ile ortak saymaktýr. Bu varlýklar daha çok, din büyükleri olur. Onlar Allah’a yakýn bilindiði için o isim ve sýfatlarý onlara vermek fazla rahatsýz edici olmaz. Bu, onlarý Allah’a karþý arabulucu konumuna sokar. Allah ile olacak iþlerde bunlarýn aracýlýðýna ihtiyaç duyulmaya baþlanýr. Artýk onlara, Allah’a boyun eðer gibi boyun eðmek zor olmaz. Böylece o büyüklerin her biri bir tanrý yerine konmuþ olur.Tuzaðýn önüne hoþ þeyler konur. Din büyükleri bu konuda bulunmaz bir malzemedir. Tuzaðýn iki büyük engeli akýl ve Kur’an’dýr. Engelleri aþmak için duygusallýk öne alýnýr. Dinin akýl deðil, bir gönül iþi olduðu söylenir. Bu, insanlarý, Kur’an’ý anlayamayacaklarý yalanýna inandýrmayý kolaylaþtýrýr. Artýk önlerine hangi ayet konsa görmezlikten gelirler. Kendi özgüvenleri kaybolur. Üstlerine pislikler yýðýlmaya baþlar (Yunus 10/100).
Þeytanlar baþlarýný sarar, onlarla yakýn arkadaþ olurlar. Doðru yolla iliþkileri kesilir ama kendilerini o yolun ortasýnda sanýrlar(Zuhruf 43/36 37).
Þeytana izin verildiði için doðru yola giren hiç kimse onun tuzaklarýndan uzak kalamaz. Bu, akýldan çýkarýlmamalý; din diye öne sürülen her þey Kur’an’a göre deðerlendirilmelidir.
Allah hakkýnda bilmediði þeyleri söylemek de çoðu dindarýn düþtüðü tuzaklardandýr. Bu konuda ya hayallere, ya büyüklerin sözlerine yahut kitaplardaki hurafelere dayanýlýr.
Allah hakkýnda yanlýþ bir þey söylememek için Kur’an’a bakmak gerekirken, Kur’an’ý da buyanlýþlara göre anlama gayreti, iþi çýðýrýndan çýkarýr. Sonunda, “takvaya, özde ve sözde doðruluða götüren yol” gibi yaldýzlý sözlerle tanýmlanan ama Ýslam’ýn temel inançlarýyla ilgisi kesilmiþ olan yeni bir din kurulmuþ olur. Herkes þöyle þapkasýný önüne alsýn da biraz düþünsün.
Konu M.KÜÇÜK tarafýndan (15.06.09 Saat 12:43 ) deðiþtirilmiþtir.
Bana sadece Allah yeter...
Ne mutlu Müslümaným diyene.
Ben size bir hikaye anlatayým,
Yýllar önce birinin otobüsünde þoforlük yapýyordum, bu þahýs Bayrampaþada çok meþhur, sakallý Mustafa diye tanýnýr, ben de o dönem hem üniversiteye gidiyorum hemde otobüste þoforlük yapýyorum, Mustafa o ana kadar gördüðüm en pislik adam, aklýnýza kötü anlamýnda ne geliyorsa hepsi bu adamda var ahlaksýzlýk diz boyu, ben mecbur olduðumdan çalýþmak zorundayým.
Bir gün bana arabayý getir cenaze var dedi, gittim, kimsesiz yaþlý bir kadýn vefat etmiþ, her þeyiyle mustafa ilgileniyor, kadýný mezara bile kendisi indirdi, bende merakla sordum Mustafa kim bu kadýn , herþeyiyle sen ilgilendin, bana dediki, kimseye söyleme ben bu kadýna tam 25 senedir bakýyorum, hayatýnda kimsesi olmayan bu yaþlý kadýna tam 25 sene bizim Sakallý Mustafa bakmýþ her gün ekmeðini, yemeðini almýþ, kýþýn kömürünü almýþ,elektriðini suyunu ödemiþ.
Hayatýnda camiye gitmemiþ olan bu insan, acaba allah katýnda hangi mertebededir.
ÞÝMDÝ SORUYORUM ACABA BÝZÝM SAKALLI MUSTAFA CENNETEMÝ GÝDER, CEHENNEMEMÝ?
Anlattýðýna göre bu adam pisliðin ahlaksýzýn tekimiþ. Þimdi benim akLýma kötü þeyler gelmeye baþladý? acaba o kadýna niçin bakmýþ o AhLaksýz adam? Ama Yinede Allah bilir kimin cenne'te, cehennem'e gideceðini...
Dayan be gönlüm!.
Bîçâre deðilsin, Yaradan sana yâr..
Kimsesiz deðilsin, yanýnda "Kimsesizler kimse...si" var!
Biliyorum, Sýðmazsýn hiç bir yere, dünya sana dar!
Ama dayan gönlüm! Dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahý var...
Vallaha cumali günahý kendi boynuna ama , baþka hikayeleride var bu adamýn öldükten sonra ortaya çýktý, meðer ne kadar yardým severmiþ.
1-)Müslüm Bey Konuyu Saptýrdýðýnýzý Düþünüyorum ve çok farklý mecralara getirdiniz ben bu konuyu açarken sadece menzil i merak edenler için açmýþtým...
2-) Orada Kimse kimseye tapmýyor ya bunu türbeye gidip dua etmekle ayný þekilde düþünün niyet ne olmalýdýr orada yatan mübarek insanlarýn bulunduklarý manevi ortamýnda Allah a yalvarmak kimse bir þeyh e yalvarmýyor orada ...(Ki eðer öyleyse dediðiniz husus doðrudur hesap günü zor olur )
3-)Ýnsanlar Cahil yani bilmedikleri konulara önyargý ve düþmanca bakarlar öncelikler bu konuyu anlamaya çalýþýn....Siz Sahte Þeyhlere Takýlmýþsýnýz... Ki þeyhlere de takýlmanýz gerekmiyor Allah'a giden yollar çoktur kimisi tarikat a takýlýr kalbten ulaþmaya çalýþýr kimisi cemaate takýlýr kimisi aklýyla arar her yol zenginliktir...
4-)Býrakýn Günahkar Mustafa'nýn haline Allah karar kýlsýn herkes kendinden ve çevresini islam a çaðýrmaktan sorumludur...
5-)Deve Kuþu örneði bence çok ayýp kaçmýþ maneviyat ve islam hoþgörüsünden haberiniz olmadýðý apaçýk kimin ne kadar parasý olduðu da kimseyi ilgilendirmez
6-) Yetkililerden Ricam Mesajýmýn Silinmemesi ve Konunun Kilitlenmesidir...
Müslüm bey bizde sizi Allah yarattý diye Ýnsan olduðunuz için seviyoruz Umarým sizde bir gün hayata banka hesaplarý keramet gösterilerine takýlmadan maneviyat gözüyle bakablirsiniz... Selamlar.. Saygýlar...