PATLICAN: Kalori deðeri düþük bir besin olan patlýcanda A, C ve B vitaminleri ile kalsiyum, fosfor ve demir mineralleri bulunur.
Patlýcanýn Faydalarý: Sinirleri yatýþtýrýr ve tansiyonu düþürür. Kalp çarpýntýsýný giderir. Baðýrsaklarý yumuþatýr ve idrar söktürür. Kandaki kolesterol seviyesini düþürür ve damar týkanýklýðýna iyi gelir. Kansýzlýðý giderir. Karaciðerin ve pankreasýn çalýþmasýný düzenler. Böbrek aðrýlarýný ve yanmasýný azaltýr. Basura iyi gelir. Kilo vermeye yardýmcý olur.
Patlýcan Nasýl Kullanýlýr? Patlýcan normalde acý bir besin olduðu için kullanmadan önce tuzlu suda bekleterek acýlýðý giderilir. Patlýcan lapa haline getirilip yanýklara konursa faydasý görülür.
kim demiþ balcan mevsiminde deliler artýyor diye bakýn daha sinirleri teskin ediyor....![]()