![]()
Okullarýn temizlik ve hijyen esas açýsýndan belirli kriterler esas alýnarak, Saðlýk Bakanlýðý ve Milli Eðitim Bakanlýðý ile Ýþbilirliði içerisinde denetlemesi, okul saðlýðýnýn iyileþtirilmesi hususunda teþvik edilmesi, bu konuda gayret gösteren okullarýn Beyaz bayrak ve sertifika ile ödüllendirilmesine karkar verildi. Bu amaçla ilköðretim Okullarýna yönelik hijyen, kriterlerinin belirlendiði “okul saðlýðý denetim formu” hazýrlanmýþ söz konusu formda, Okul Çevresi, Okul Ýçi, idari hizmet birimleri, eðitim, öðretim, hizmet birimleri yardýmcý hizmet birimleri, okul kantini gibi konular dikkate alýnarak, 100 puan üzerinden deðerlendirme yapýlýrken yapýlan denetim 90 ve üzeri puan alan okullarda temizlik ve saðlýðýn sembolü olarak beyaz bayrak verilmesi uygun görüldü. Gaziantep Ahmet Erkul Anadolum Teknik Meslek Lisesinde yapýlan törene Gaziantep Valisi Süleyman Kamçý, Ýl Milli Eðitim Müdürü Fikri Atak, Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt, Ýlçe Milli Eðitim Müdürleri, Ýl Saðlýk Müdürleri, vali yardýmcýsý beyaz bayrak almaya hak kazanan okul müdürleri törenþle beyaz bayrak ve sertifika alarak ilçemize döndüler. Törende Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okulu Müdürü Halil Kendirci, Cumhuriyet Ýlköðretim Okulu Adýna Okul Müdürü Mehemet Gören, Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu adýný Okul Müdürü Adnan Uzunaslan, Hatice Kamil Pekmez Ýlköðretim Okulu Adýna okul müdürü Mehmet Uzun, Atatürk Ýlköðretim Okulu Adýna Okul Müdürü Mehmet Öztürk, Fatma Alkan Ýlköðretim Okulu Adýna Okul Müdürü Adnan Köþker, Emine Özyurt Ýlköðretim Okulu Adýna Okul Müdürü Hakký Akman, Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi adýna okul Müdürü Suna Sertpolat, Alkan Kýz meslek lisesi adýna okul baþ müdür yardýmcýsý Bayram Çakýr, Maruf Marufoðlu Anadolu Lisesi adýna Okul müdür Ali Güngör, Cumhuriyet Lisesi Adýna Okul Müdürü Ali Özçelik olmak üzere toplam 11 okula Beyaz Bayrak takdim edildi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...