![]()
Nizip Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliðinden yapýlan açýklamada Nizip Ýlçe genelinde Mayýs ayý (2009) içerisinde yapýlan trafik uygulamalarýnda, 1551 ve sürücüsünün kontrol edildiði 123 Araç sürücüsüne cezai iþlem uygulandýðý ve 39 araç’ýn trafikten men edildiði belirtildi. Yapýlan kontrollerde 18 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan iþlem yapýlýp mahkemeye sevk edildiði belirtildi. Yapýlan alkol denetimlerinde 663 araç ve sürücüsü kontrol edilmiþ olup, Emniyet Kemeri kullanmayan 8 araç sürücüsüne cezai iþlem uygulandý. 10 okul servisi denetlenmiþ, kýrmýzý ýþýk denetiminde 11 araç sürücüsüne iþlem uygulandý. Aðýr taþýt kontrollerinde 235 araç ve sürücüsü kontrol edilirken 2 sürücüye iþlem yapýldýðý belirtildi. Motosiklet denetimlerinde 2 motosiklet ve mobilet sürücüsü kontrol edilirken bunlarýn trafikten men edildiði açýklandý. LPG araç denetiminde 245 araç denetime tabi tutulmuþ, 1 araç sürücüsüne teknik deðiþikliði ruhsata iþlememekten iþlem yapýldý. Toplam 123 ceza tutanaðý düzenlenmiþ olup toplam 13.108.00 TL trafik cezasý uygulanmýþtýr. Trafik kazalarý bakýmýndan 8 trafik kazasý meydana gelirken, geçen yýlýn Mayýs ayý (2008) içerisinde 10 trafik kazasý meydana gelmiþ yapýlan karþýlaþtýrmada artýþ veya azalýþ olmadý. Nisan ayý (2009) toplam kaza sayýsý ) yapýlan mukayesede ise % 2o’lik azalýþ görüldüðü belirtildi. Araç tescil iþlemlerinde 290 araca yeni tescil kayýt yapýlmýþ, 91 sürücü belgesi düzenlenmiþtir. Ýlköðretim okullarýnda çocuklarýn trafik güvenliði yönünden bilinçlenmeleri amacýyla Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliði olarak toplam 10 ilk ve orta öðretim okulunda seminer verilerek, broþür ve afiþ daðýtýlmýþtýr. Eðitim ve öðretim kurumlarýnda yapýlan seminer devam ederken 2008 yýlýnda olduðu gibi 2009 yýlýnda da Ýlçe Emniyet Müdürlüðü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliði trafik güvenliði projesi kapsamýnda trafik kontrol programýna uygun bir þekilde devam ederek, araç trafik güvenliði açýsýndan ( Sürücü – Yolcu – Yaya ) trafik kurallarýna uygun bir þekilde araç kullanmalarý, aþýrý hýzdan kaçýnmalarý, alkollü araç kullanmamalarý, hatalý sollama yapmamalarý, kýrmýzý ýþýk ihlali yapmamalarý, yakýn takipten kaçýnmalarý, geçiþ hakkýna uymalarý, aksi davranýþta bulunan sürücülere 2918 sayýlý karayollarý trafik kanununa göre ilgili maddelerden cezai iþlem yapýlacaðý belirtildi.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...