Osman abinin dut aðacý ile ilgili kötü bir anýsý var bu nedenle 'en güzel dut toplanmýþ duttur' diyor.![]()
Ýslam'ý kurtarmayý býrakýn, Ýslam'la kurtulmaya bakýn.
fatih abi bu konularda yani saðlýk konularýnda ne kadar uzman olduðunuzun farkýndayým
eðer nizipe gelirseniz sýra dutlarýna gideriz ama bursaya da gelcem inþallah
selametle
Bölgemizde ilginç bir inanýþ vardýr. Hamile kadýn dut yerken elinin bulaþýðýný tenine deðdirirse doðacak çocuðun ayný bölgesinde iz kalýrmýþ. Bende öyle bir iz var mesela. Ayný þey ciðerde de oluyormuþ...
Bu arada olmut tudu oldu mu yav?![]()
bireysel emekli, sadece üye...
abi anlatmayýn böyle þeylerin faydalarýný kara dutun kilosu 8 tl ye çýkmýþ...
O zaman Nizip cayýný Allahýn izni ile kurtarsýnlar bak dut kaç lira olur o zaman.Selamlar
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
Ya þaka bir yana þu urmu dudunu çok özledim. En az 20 senedir yemedim.
T.C VATANDAÞI, NE MUTLU TÜRKÜM DÝYENE
olsada yesek
en çok kara ekþimsi olan dutu çok severim herkese afiyet olsun
Aç karnýna yenilen beyaz dutun baðýrsak kurtlarýný düþürdüðü, mide ve baðýrsaklarý rahatlattýðý, kara dutun ise aðýz ve boðaz iltihaplarýna iyi geldiði bildirildi.
![]()
Beyaz ve kara olan dutun barýndýrdýðý vitamin ve minerallerin yanýnda mikrop öldürücü özelliðinin bulunduðunu belirten uzmanlar, dutun faydalarýný þöyle sýraladý:
"Vücuda kuvvet verir, kansýzlýða iyi gelir. Aðýz, bademcik ve boðaz iltihabý, diþ eti hastalýklarý ve öksürüðe karþý faydalýdýr. Ateþ düþürür. Karaciðeri kuvvetlendirir. Mide ve baðýrsaklarýn düzenli çalýþmasýna yardým eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiðinde hazmý kolaylaþtýrýr. Aç karnýna yenen beyaz dut baðýrsak kurtlarýný düþürür. Mide ve baðýrsaklarý rahatlatýr. Kara dut ise aðýz ve boðaz iltihaplarýna iyi gelir. Dut hangi þekilde tüketilirse tüketilsin iyi bir kan yapýcýdýr. Kiþinin kilo almasýný saðlar ve iþtah açar."
Dutun taze ve kuru olarak yenebildiði, ayrýca þurubu, reçeli ve pekmezi yapýlabildiði, dut þurubunun mide ve baðýrsak iltihaplarýný iyileþtirmeye yardýmcý olduðu ifade edildi
SEN BENDE BEN ÖLÜRSEM ÖLÜRSÜN
SEN ÖLÜRSEN BEN ZATEN ÖLÜRÜM
dut harika bir yiyecek.eskiden sýrf dut yemeye köylere nizipte de taþbaþa bahçelere giderdik.yedikçe insanýn yiyesi geliyor öyle bir tat...
Memleketiminde bol bulunan bir meyve dut. Pekmezi ve pestili muhteþemdir. Özellikle mor dut pekmezi çok lezzetlidir ve pahaca da aðýrdýr =)