![]()
Ýlköðretim Okullarý 7. ve 8. Sýnýf Öðrencilerini kapsayan Seviye Belirleme Sýnavlarý 6 ve 7 Haziran tarihinde yapýlacak. Ýlk defa 2007 – 2008 yýlýnda uygulamaya konulan Ortaöðretim Kurumlarýna Geçiþ Sistemi çerçevesinde 2009 yýlý Seviye Belirleme Sýnavlarý Milli Eðitim Bakanlýðý, Eðitim Teknolojileri Genel Müdürlüðü tarafýndan sýnav yapýlacak. Sýnýf ve tarihler þöyle oluþtu: 8. sýnýf öðrencileri 06 Haziran 2009 Cumartesi günü, 7. sýnýf öðrencileri 07 Haziran 2009 Pazar günü, 6. sýnýf öðrencileri ise 13 Haziran 2009 Cumartesi günü sýnava girecekler. Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdür Vekili Cengiz Gündeþ, bugün baþlayacak seviye belirleme sýnavlarýna 8. sýnýf öðrencilerinin gireceði, 07 Haziran 2009 Pazar günü 7. sýnýf öðrencilerinin katýlacaðýný belirterek sýnavlarýn 6 ayrý okulda yapýlacaðýný kaydetti. Seviye belirleme sýnavlarýnýn Doktor Abdulkadir Erdil Ýlköðretim Okulu, Ticaret Borsasý Anadolu Lisesi, Yahya Altýnbaþ Lisesi, Tekel Ýlköðretim Okulu, Hatice Seyit Çeker Ýlköðretim Okulu ve Ýslim Marufoðlu Ýlköðretim Okulunda yapýlacaðýný vurgulayan Gündeþ, sýnava gelirken öðrencilerin Fotoðraflý sýnav giriþ belgesi ve nüfus cüzdanlarýnýn yanýnda bulundurmalarý gerektiðini hatýrlattý. Seviye belirleme sýnavlarýnýn saat 10:00’da baþlayacaðýnýn altýný çizen Ýlçe Milli Eðitim Müdür Vekili Cengiz Gündeþ, sýnava katýlacak öðrencilerin yarým saat önceden gelerek sýnav yerlerini beklemelerinin daha saðlýklý olacaðýný tavsiye etti.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...