![]()
Global ekonomik kriz tüm dünyayý ve Türkiye’yi derinden etkiledi. Ýþsizlik oraný, Sanayi üretiminin düþmesi, kapasite kullaným oraný, dýþ ticaret ve kredi alanýndaki kriz ve kiþilerin tüketime yönelememesi dolayýsýyla, Türkiye’yi temsil eden TOBB, TESK, TÝSK, Türk Ýþ, Hak Ýþ, Kamu Sen, TÝM, Tüsiad ve Müsiad kuruluþlarý bir araya gelerek “Kriz Varsa Çare de Var” adý altýnda bir kampanya baþlatýldý. 5 hafta sürecek bu kampanya 5 baþlýk altýnda toplandý. Eve Kapanma Pazara Çýk (tüketiciye yönelik), Gücüne Ýnan (iþverene çaðrý), Kimse Ýþini Kaybetmesin (iþçiye çaðrý), Güven ve Ýstikrar (hükümete çaðrý) ve Biri Varsa Hepsi Var (Üretim, istihdam, tüketim) þeklinde oluþtu. Milli gelirimiz % 70’i hane halký harcamalarýndan oluþmaktadýr. TOBB’nin önderliðini yaptýðý ve diðer sivil toplum kuruluþlarýnýn da katýlýmýyla TESK, TÝSK, Türk Ýþ, Hak Ýþ, Kamu Sen, TÝM, Tüsiad ve Müsiad baþlatýlan kriz varsa çare de var kampanya‘sýna Nizip Ticaret Odasý tam destek verdi. Bu konuda bir açýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, krizden etkilenmemek için tek baþýna çözüm üretmek ve kampanyayý desteklemek yetmez diyerek Ne kadar tek vücut olursak, ekonomik gücümüz ve hedeflerimize ulaþma baþarýmýz o kadar artacaktýr dedi. Özyurt, Ülkemizin krizden çýkýþýný desteklemek amacýyla bilinçli tüketime gidilerek iç piyasanýn canlanmasý ve þirketlerimizin, çalýþanlarýmýzýn, esnafýmýzýn bu krizden daha az hasar görmesi için 'Türkiye'nin yüzü gülsün diye kriz varsa çare de var' diyor, herkese sesleniyoruz'' diye konuþtu.
Devamý Ýçin Týklayýnýz...