KARKAMIÞ HEM YILSONU SERGÝSÝ MUHTEÞEMDÝ.
KARKAMIÞ HALK EÐÝTÝM MERKEZÝ MÜDÜRLÜÐÜNCE YILSONU SERGÝSÝ AÇILDI
Karkamýþ Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðünce yýl boyunca yapýlan kurslarýn yýlsonu sergisi Karkamýþ Halk Eðitim Merkezi Müdürlüðünün merkez binasýnda açýldý.
Sergi açýlýþ törenine Karkamýþ Kaymakamý Ferhat SÝNANOÐLU, Ýlçe Belediye Baþkaný Nuh KOCAASLAN, Ýlçe Milli Eðitim Müdür Vekili Cemil YIILMAZ, Milli Eðitim Þube Müdürleri, Okul Müdürleri, Siyasi parti baþkan ve temsilcileri, Ýl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluþ temsilcileri ile halk katýldý.
Saygý duruþu ve Ýstiklal marþýnýn ardýndan törende bir konuþma yapan Karkamýþ Halk Eðitimi Merkezi Müdürü Ahmet KOCAASLAN, bireylerin toplumsal güvenliklerini ve ekonomik verimliliklerini arttýrmak, deðiþen toplumsal ve ekonomik rollerine uyumlarýný saðlamak için, onlarýn eðitimine olan gereksinim insanlýk tarihi kadar eski olduðunu ifade ederek þöyle konuþtu: “Hýzla deðiþen dünyadaki, bilimsel ve teknolojik geliþmeler, toplumun ekonomik, kültürel, siyasal ve toplumsal yapýsýnda deðiþmelere neden olmaktadýr. Ýnsanlarýn bu deðiþimlere uyum saðlanmasý, deðiþmenin gerektirdiði bilgi, beceri ve deðerleri kazanmasý zorunlu kýlmaktadýr.
Örgün eðitim yoluyla bu deðiþikliklerin gerektirdiði bilgi ve beceri, bireylere ancak belli bir yaþa kadar aktarýlmaktadýr. Bireyin örgün eðitim sonrasýndaki yaþantýsýnda ve örgün eðitimden yaralanamayan bireylerin bu deðiþikliklerin gerektirdiði bilgi ve beceriyi edinebilmesi, örgün eðitim sonrasý eðitimle mümkündür. Bu nedenle halk eðitimin eðitim sistemi içerisindeki önemi artarak devam etmektedir. Geliþmiþ veya geliþmekte olan hemen her ülkede halk eðitim sisteminin vazgeçilmez bir eðitim sistemi olduðu kabul edilmektedir.Bu durum ülkemiz ve Bölgemiz içinde ayný ölçüde geçerlidir diyen Merkez Müdürü 2008-2009 Öðretim yýlý çalýþmalarýnýn hedeflenen doðrultuda bittiðini belirtirken öðretim yýlý içerisinde deðiþik dallarda toplam 86 kurs açýldýðýný ve kurslara 1550 kursiyerin devam ettiðini,ayrýca yine bu yýl içerisinde ilk kez Gaziantep Ýþkur ile açýlan kurslarla da kursiyerlere harçlýk türünde maddi yardýmda bulunulduðunu söyledi.. Sergi açýlýþýný yapan Belediye Baþkaný Nuh KOCAASLAN serginin hayýrlý olmasý dileðinde bulunarak emeði geçenleri kutlarým dedi. Açýlýþtan sonra Öðretmen evinde davetlilere Halk Eðitimi Merkezi Müdürlüðünce ikramda bulunuldu. Halkýn büyük ilgi gösterdiði sergi Üç gün açýk kalacaktýr.
![]()